martincihak Odesláno 27. ledna Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna @Harwey přiznám se, že rád bych v první řadě vůbec vyzkoušel potápky a jak se mi budou nosit. Mám trochu obavu ze samootáčení lunety, proto se mi nechce investovat větší obnosy peněz. Mám teď zkušenosti z Alpinistů a když se mi pootočí červený bod někam mimo, tak jsem z toho nervózní
lukassob Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna Co tyto, mám Combat Sub 39 mm a chod lunety je perfektní. Mnohem lepší než u Seiko do 20 tis. Kč. Navíc tyhle mají keramickou lunetu a klenutý safír. Na strojek Sellita SW200-1 nemůžu říct křivého slova, jde vyrovnaně a po seřízení cca 1-2 sekundy za den do plusu, rezerva chodu u mých je cca 41 hodin. https://www.glycinestore.eu/glycine-combat-sub-41-ceramic-gl0521/?srsltid=AfmBOoq2AoJZbLcdYeInccjmYfycQuuZCoaoRyLFy0gICs07gas55VhP Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
martincihak Odesláno 27. ledna Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna @lukassobdíky za rozšíření obzoru. Vůbec nevypadají špatně, jsou to však menší hodinky a já bych rád vyzkoušel cca 44 mm. Co jsem si zkoušel Breitling SOH 46 mm tak mi pocitově seděly líp než 42 mm. Přijde mi, že potápky kvůli lunetě mají výrazně zmenšený cifr a tak větší velikost je vítána
tr0t3l Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna před 14 hodinami, martincihak napsal: Certiny jsem kdysi chtěl, nyní mi na nich vadí ta datumovka, radši kdyby tam žádná nebyla. Co se týče SW200, tak zrovna včera jsem se dočetl, že je to plně srovnatelné s ETOU. Švýcarský strojky jsem chtěl vyzkoušet, protože mám zkušenost se Seiko a Orient. Seiko mě mírně zklamal a Orient je naprosto přesný. Longines mě ze všech designů oslovil nejmíň, což je škoda právě kvůli tomu “rodokmenu”. Díky moc za názor, co je tedy podle tebe nej v poměru cena/výkon i za cenu delšího šetření? In-house asi těžko někde získám. SW200 je rovnaký strojček ako ETA2824, ale má notorické problémy s mazaním, čo má za následok, že ani po 2 dňoch na ruke častokrát nie je strojček riadne natiahnutý a nedosiahne ani tú biednu 38 hodinovú rezervu, realita je skôr niekde na úrovni 29-30 hodín. Mal som SW200 v troch rôznych hodinkách a pri všetkých troch sa tento problém opakoval, jedny sa dokonca zastavovali aj mimovoľne na 20 sekúnd a potom sa sami rozbehli. Inak aj v súčasnosti mám hodinky s touto Sellitou a naučil som sa s tým žiť, keď hodinky natiahnem ručne, tak mi vydržia aj 41 hodín, ale stále je to polovica oproti Powermaticu. Longines škoda. Ešte mi napadá nejaká Doxa, SUB 200, 300, 300T.
abraka111 Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna (upraveno) Tvemu zadani by mohly vyhovovat potápky od Davosa. Davosa Argonautic 43 mm. Maji i jine rady: https://www.davosa.com/en-eu/collections/diving-uhren https://www.helveti.cz/davosa-diving-argonautic Ale nevim, jaka je situace se second hand hodinkami teto znacky. Upraveno 28. ledna uživatelem abraka111
lukassob Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna (upraveno) před 4 hodinami, tr0t3l napsal: SW200 je rovnaký strojček ako ETA2824, ale má notorické problémy s mazaním, čo má za následok, že ani po 2 dňoch na ruke častokrát nie je strojček riadne natiahnutý a nedosiahne ani tú biednu 38 hodinovú rezervu, realita je skôr niekde na úrovni 29-30 hodín. Mal som SW200 v troch rôznych hodinkách a pri všetkých troch sa tento problém opakoval, jedny sa dokonca zastavovali aj mimovoľne na 20 sekúnd a potom sa sami rozbehli. Inak aj v súčasnosti mám hodinky s touto Sellitou a naučil som sa s tým žiť, keď hodinky natiahnem ručne, tak mi vydržia aj 41 hodín, ale stále je to polovica oproti Powermaticu. Longines škoda. Ešte mi napadá nejaká Doxa, SUB 200, 300, 300T. Ahoj, a byl to kalibr SW200 nebo novější SW200-1? Docela mě to zajímá. Mám Glycine se strojkem SW200-1 a zatím v pohodě. Po odložení hodinky jdou cca 41 až 41,5 hodiny. S přesností a vyrovnaností chodu jsem taky spokojený. Upraveno 28. ledna uživatelem lukassob
tr0t3l Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna Ahoj, určite išlo o SW200-1. Prvý prípad (keď sa aj zastavovali) bol na úplne nových Alpinách, ktoré som kúpil v roku 2017, po týždni som ich vrátil, druhý prípad bol na Tudoroch 1926 z roku 2019, ktoré som tu nedávno predával. Tam pomohol zásah hodinára, ktorý hneď ako ich otvoril skonštatoval, že rotor ide strašne ťažko no a teraz mám ďalšie Tudory vyrobené aj kúpené v roku 2025 a správajú sa od novoty podobne. Možno mám len fakt smolu, ale trikrát...? 1
childe Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna (upraveno) Měl jsem Steinhart Ocean One 39, kde byla Sellita SW200 Elaboré a úplně bez problémů. Přesnost do 5 sekund za den (16 hodin na ruce a 8 hodin v hodinkovnici). Ohledně délky rezervy nevím, ale nikdy se mi při tomto stylu nošení samovolně nezastavily a byl na ně spoleh. Třeba jsem měl jen štěstí na dobrý kousek Upraveno 28. ledna uživatelem childe 3
martincihak Odesláno 30. ledna Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna Tak jsem nakonec poslechl a pořídil Longines. Starší reference 44 mm, ocelová luneta. Secondhand, 5 let staré, tak když je nosit a uvidíme, jak je na tom strojek a její přesnost. Jsem zvědav na tu korunku, snad nebude moc překážet. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 7 2
FantasticFabio Odesláno 31. ledna Nahlásit Odesláno 31. ledna před 20 hodinami, martincihak napsal: Tak jsem nakonec poslechl a pořídil Longines. Starší reference 44 mm, ocelová luneta. Secondhand, 5 let staré, tak když je nosit a uvidíme, jak je na tom strojek a její přesnost. Jsem zvědav na tu korunku, snad nebude moc překážet. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Já sem vsázel spíš na ty Mido Oceány s velikostí 43 ….. a Powermaticem ….
martincihak Odesláno 31. ledna Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna @FantasticFabio no, přiznávám, že Longines byla čistě pragmatická volba. Je to ze všech zmíněných asi ta nej značka a vzhledem k dostupnosti v uvedeným budgetu jsem ji chtěl vyzkoušet. Hodinky v reálu nevypadají špatně. A taky jsem je pořizoval s tím, že pokud si náhodou nesedneme, tak je budu schopen prodat dál za obdobné peníze. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
vlk007 Odesláno 2. března Nahlásit Odesláno 2. března Za mě Christopher Ward…v této relaci bezkonkurenční zpracování
martincihak Odesláno 2. března Autor Nahlásit Odesláno 2. března před 5 hodinami, vlk007 napsal: Za mě Christopher Ward…v této relaci bezkonkurenční zpracování Něco konkrétnějšího by nebylo?
petr4612 Odesláno 3. března Nahlásit Odesláno 3. března před 13 hodinami, martincihak napsal: Něco konkrétnějšího by nebylo? Za sebe bych doporučil starší model CHW Trident C60. Měl jsem je a zpracování na tu cenu naprosto bezkonkurenční. Prodal jsem je jen kvůli velikosti, ale když máš radši větší hodinky, tak nemají chybu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
vlk007 Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března V 3. 3. 2026 v 13:05, petr4612 napsal: Za sebe bych doporučil starší model CHW Trident C60. Měl jsem je a zpracování na tu cenu naprosto bezkonkurenční. Prodal jsem je jen kvůli velikosti, ale když máš radši větší hodinky, tak nemají chybu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ty jsem měl. V první generaci. Dostaly se ke mě asi za 12 tis. A byly super. Od té doby jsem měl jen dražší. Mě jsem aquaracery i superoceany a u obou jsem byl zklamaný. Když porovnám cenu a jejich politiku vrácení do 60 dnů, tak za mě top. Asi je to tím, že nemusí živit síť prodejců. Navíc v sekci potápek mají víc zajimavých kousků.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se