Bert Odesláno sobota v 08:13 Nahlásit Odesláno sobota v 08:13 Ano, uznávám, že to může znít jako mírný oxymoron. Přesto se, prosím, posaďte, a věnujte pozornost následujícím řádkům. Mé sběratelské aktivity, co se Chronotechny a Primu týká, jsou příliš široce rozkročeny. Proto jsem se rozhodl, že v podstatě budou paralelně finišovány 3 sbírky, které narozdíl od mého původního záměru, budou časově ohraničeny. Konec konců, samotné názvy napoví: 1. Československé náramkové hodinky Prim. 2. Československé stolní hodiny a budíky Prim a Chronotechna. 3. Československé nástěnné hodiny Prim a Chronotechna. Inu, jak jste již pochopili, chci zkrátka onu sběratelskou aktivitu ohraničit rozpadem Československa a vznikem dvou samostatných států. Nyní se pomalu dostáváme k meritu věci. Rozvoj společnosti Elton v druhé polovině devadesátých let, jakožto i v letech následujících byl pln překvapivých kroků, kotrmelců, skoků, a všelijakých jiných skopičin. Důsledkem toho vznikaly modely hodinek krásné, povedené, průměrné, a též naprosto otřesné. Rád bych ve svém vlastnictví (mimo sbírku) měl ikonické modely z období 1993 do současnosti. třeba okolo deseti kousků. No, a teď poraďte. KTERÉ? Osobně se zatím kloním k následujícímu předvýběru: Orlík LE 45 let - důvod: podílel jsem se na ní. Orlík Anthropoid - důvod: jediné pravé novodobé Orlíky s vojenskou tematikou. Poráží model Tobruk. Diplomaty - důvod: protože krásný, nevím přesně které Spartak - důvod: protože krásný, nevím přesně které, ale určitě model s sekundovkou na 6 Traktor LE s traktorem - důvod: povedly se MIG - důvod: povedly se, a po tom průseru s potápkama mne mile překvapily Televize LE - důvod: odvaha! Nějaký velký Sporty. Přátelé, to je tak na první dobrou vše. Prosím, raďte, pište. Díky!
lukassob Odesláno sobota v 08:34 Nahlásit Odesláno sobota v 08:34 Nevím, jestli se budou líbit tobě, ale mě se líbí tyhle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bert Odesláno sobota v 08:55 Autor Nahlásit Odesláno sobota v 08:55 @lukassob díky za radu. Posunula mne. U spartaků jsem si uvědomil, které z těch moderních ve mně nejvíce evokují původní model. Jsou to PRIM Spartak 70 L.E. 103-070-483-00-1. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. No a u těch Sportů zatím nevím. 1
Bert Odesláno sobota v 09:07 Autor Nahlásit Odesláno sobota v 09:07 Jo, a Diplomaty určitě NE v bronzu. Důvod: jsou to společenské hodinky. Patinování pouzdra v tomto případě považuji za nežádoucí. 1
Snekofon Odesláno sobota v 09:33 Nahlásit Odesláno sobota v 09:33 (upraveno) Já si z novodobé produkce a hromady limitem asi nejvíc cením tyto. Jednak jsou to fieldky, jednak konečně Elton udělal něco co nerecyklovalo staré vzory, pánů Z+H si vážím a celkově jsou to povedené hodinky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno sobota v 09:34 uživatelem Snekofon 1 1 1
Bert Odesláno sobota v 11:54 Autor Nahlásit Odesláno sobota v 11:54 Zajímavé. Pokusím se je někde dostat na ruku.
Georgeisin Odesláno sobota v 12:44 Nahlásit Odesláno sobota v 12:44 (upraveno) Ten Tvůj výběr je asi v pořádku, ty máš nejlepší přehled. Mně tam chybí novodobý Pavouk, méně preferovaně Brusel. Foto Helveti. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno sobota v 12:52 uživatelem Georgeisin 1
Bert Odesláno sobota v 13:22 Autor Nahlásit Odesláno sobota v 13:22 @Georgeisin hmmmm .... dobrá volba.
kopis Odesláno sobota v 20:44 Nahlásit Odesláno sobota v 20:44 Mně se nejvíc líbí Spartak, častokrát jsem se nad nimi zasnil. Opravdu ke mně nějak hovoří, nejde to popsat.
kopis Odesláno sobota v 22:07 Nahlásit Odesláno sobota v 22:07 Ty jak dodával Lukáš, černý cifr, zlaté ručičky a indexy a červená mimostředka.
ondralbc Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami Orlik LE45, dle mého nejlepší co si umím představit i u sebe. Tím, že ses na nich podílel, tak silnější příběh už imho nenajdeš.
miguel Odesláno před 14 hodinami Nahlásit Odesláno před 14 hodinami Berte, za mna jednoznacne Anthropoid. Ak ceskoslovenske hodinky, tak s ceskoslovenskou tematikou boja za slobodu a demokraciu. Nechat si poslednu gulku pre seba - povedzme si to narovinu - kto z nas by mal tolko odvahy?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se