Přejít na obsah

Hodinky Wempe

Návštěvník Tada

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno

Téma diskuse je následující: na jakou úroveň patří hodinky Wempe? S jakou jinou firmou jsou srovnatelné?

Vím o nich jenom to, že se vyrábí ve fabrice Nomos.

Odesláno

V katalogu Wempe jsou hrdě s ostatními "značkovými" hodinkami, od IWC po Nomos. Jen cenou jsou o řád níže myslím než "velké značky", ale proč vlastně, nevím. Designově mi přijdou velmi povedené. Asi by zasloužily srovnání s ostatní Glashütte produkcí, ne?

Návštěvník Tada
Odesláno
  New X-Bob napsal:
V katalogu Wempe jsou hrdě s ostatními "značkovými" hodinkami, od IWC po Nomos. Jen cenou jsou o řád níže myslím než "velké značky", ale proč vlastně, nevím. Designově mi přijdou velmi povedené. Asi by zasloužily srovnání s ostatní Glashütte produkcí, ne?

No já měl na ruce akorát jedny, jsou skutečně precizní. Bohužel mi neseděly (měly nějakou mnohoúhelníkovou lunetu a tah)... Cenovku jsem tedy nezkoumal, to se přiznám

Návštěvník Tada
Odesláno

Jojo, spoustu z nich jsem měl na stole před sebou, možná jsem ještě zkoušel ty s tou Moon fází, ale na tahu a to mi moc nesedlo

Návštěvník Tada
Odesláno
  New X-Bob napsal:
a co ty velké, 45 mm, viděls je in natura?

PS - co v Curychu, tam to nežije :) Tady bude veselo.... (:( )

Nene, ty velké jsem bohužel neviděl. Já zkoušel menší hodinky - zadání znělo oblekovky.

Trošku jsem tam na hodinkami Wempe lámal hůl, ale možná jsem udělal chybu tak se tu sažím sehnat info, ale jak to tak vypadá, tak tu o nich moc povědomí není...

Docela dost z nich mělo Chronometr certifikát.

Odesláno

jj, všiml jsem si. No ale ty velké jsou přece taky oblekovky. Tedy pro mě to je k obleku diametr akorát. Ale jsem postižený, já už drsně jako oblekovky zajel 47mm Nav-B od Štajnů ;) a jen někdy nasadím Arcadie.

Možná na Watchlounge by k Wempe něco řekli. Jestli něco kdekoliv zjištíš, dej sem info prosím.

Návštěvník Tada
Odesláno
  New X-Bob napsal:
jj, všiml jsem si. No ale ty velké jsou přece taky oblekovky. Tedy pro mě to je k obleku diametr akorát. Ale jsem postižený, já už drsně jako oblekovky zajel 47mm Nav-B od Štajnů ;) a jen někdy nasadím Arcadie.

Možná na Watchlounge by k Wempe něco řekli. Jestli něco kdekoliv zjištíš, dej sem info prosím.

No s mojí němčinou bych na watchloungue moc nelezl :D

Odesláno

Ten strojek v soudkových chronometrech je úžasnej - kdo jinej dnes dělá jiný než kulatý strojky do hranatých/soudkových pouzder - Lange, JLC, Patek? K tomu usazení ložiskovejch kamenů do zlata, paráda. Navíc 80 hodin chodu a testování v tý jejich rekonstruovaný hvězdárně.

post-59-1237970942.jpg

Ale jinak mě ta jejich kolekce moc nebere, jsou sice po všech stránkách velmi dobrý, ale pro mě nějak nevzrušivý, nezajímavý.

Návštěvník Tada
Odesláno

Dnes jsem si okoukl jejich katalog, opravdu pár pěkných kousků tam je - mrzí mě jen dvě věci: nemají žádné hodinky ve zlatě (samý nerez) a použití strojků ETA a Valjoux...

Návštěvník tolja
Odesláno
  New X-Bob napsal:
foto katalogu - mobilem :( Nevím, zda budou ceny k rozluštění

Trochu čitelněji. Velikost fotek je nekorektní, ale v zájmu věci.

post-953-1238179891.jpg

post-953-1238179902.jpg

post-953-1238179914.jpg

post-953-1238179932.jpg

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Je to stejný, jako kdyby si Dušák nechal montovat na zakázku hodinky. Vnitřek by byl třeba ETA, a na ciferníku Dušák. WEMPE je síť hodinářství a zlatnictví. Osobně bych si je nekoupil, ani nedoporučil ke koupi.

viz. http://www.wempe.de/index.htm

Upraveno uživatelem Cyber

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...