Návštěvník Tada Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 Téma diskuse je následující: na jakou úroveň patří hodinky Wempe? S jakou jinou firmou jsou srovnatelné? Vím o nich jenom to, že se vyrábí ve fabrice Nomos.
New X-Bob Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 V katalogu Wempe jsou hrdě s ostatními "značkovými" hodinkami, od IWC po Nomos. Jen cenou jsou o řád níže myslím než "velké značky", ale proč vlastně, nevím. Designově mi přijdou velmi povedené. Asi by zasloužily srovnání s ostatní Glashütte produkcí, ne?
Návštěvník Tada Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 New X-Bob napsal: V katalogu Wempe jsou hrdě s ostatními "značkovými" hodinkami, od IWC po Nomos. Jen cenou jsou o řád níže myslím než "velké značky", ale proč vlastně, nevím. Designově mi přijdou velmi povedené. Asi by zasloužily srovnání s ostatní Glashütte produkcí, ne? No já měl na ruce akorát jedny, jsou skutečně precizní. Bohužel mi neseděly (měly nějakou mnohoúhelníkovou lunetu a tah)... Cenovku jsem tedy nezkoumal, to se přiznám
New X-Bob Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 Mě moc líbit Wempe Zeitmeister. Diametr 45mm, ocel, vteřinovka na 6, 1.575,- ? Ceny i za chronograf či komplikace do 2tis ? obvykle
New X-Bob Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 foto katalogu - mobilem Nevím, zda budou ceny k rozluštění
Návštěvník Tada Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 Jojo, spoustu z nich jsem měl na stole před sebou, možná jsem ještě zkoušel ty s tou Moon fází, ale na tahu a to mi moc nesedlo
New X-Bob Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 a co ty velké, 45 mm, viděls je in natura? PS - co v Curychu, tam to nežije Tady bude veselo.... ( )
Návštěvník Tada Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 New X-Bob napsal: a co ty velké, 45 mm, viděls je in natura? PS - co v Curychu, tam to nežije Tady bude veselo.... ( ) Nene, ty velké jsem bohužel neviděl. Já zkoušel menší hodinky - zadání znělo oblekovky. Trošku jsem tam na hodinkami Wempe lámal hůl, ale možná jsem udělal chybu tak se tu sažím sehnat info, ale jak to tak vypadá, tak tu o nich moc povědomí není... Docela dost z nich mělo Chronometr certifikát.
New X-Bob Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 jj, všiml jsem si. No ale ty velké jsou přece taky oblekovky. Tedy pro mě to je k obleku diametr akorát. Ale jsem postižený, já už drsně jako oblekovky zajel 47mm Nav-B od Štajnů a jen někdy nasadím Arcadie. Možná na Watchlounge by k Wempe něco řekli. Jestli něco kdekoliv zjištíš, dej sem info prosím.
Návštěvník Tada Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 New X-Bob napsal: jj, všiml jsem si. No ale ty velké jsou přece taky oblekovky. Tedy pro mě to je k obleku diametr akorát. Ale jsem postižený, já už drsně jako oblekovky zajel 47mm Nav-B od Štajnů a jen někdy nasadím Arcadie. Možná na Watchlounge by k Wempe něco řekli. Jestli něco kdekoliv zjištíš, dej sem info prosím. No s mojí němčinou bych na watchloungue moc nelezl
New X-Bob Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 mit English es ist auch möglich můj závěr na tvoji otázku, kam Wempe patří zní - docela dobře by patřily na moje zápěstí
Onisan Odesláno 25. března 2009 Nahlásit Odesláno 25. března 2009 Jsou to kvalitní, německé hodinky... Nejsou tady známé, cena je velmi příznivá (přihlédnuto ke kvalitě skvělá) , historie firmy zajímavá
Viktor Odesláno 25. března 2009 Nahlásit Odesláno 25. března 2009 Ten strojek v soudkových chronometrech je úžasnej - kdo jinej dnes dělá jiný než kulatý strojky do hranatých/soudkových pouzder - Lange, JLC, Patek? K tomu usazení ložiskovejch kamenů do zlata, paráda. Navíc 80 hodin chodu a testování v tý jejich rekonstruovaný hvězdárně. Ale jinak mě ta jejich kolekce moc nebere, jsou sice po všech stránkách velmi dobrý, ale pro mě nějak nevzrušivý, nezajímavý.
chose Odesláno 25. března 2009 Nahlásit Odesláno 25. března 2009 Viktor napsal: kdo jinej dnes dělá jiný než kulatý strojky do hranatých/soudkových pouzder - Lange, JLC, Patek? Nomos.
Návštěvník Tada Odesláno 25. března 2009 Nahlásit Odesláno 25. března 2009 Dnes jsem si okoukl jejich katalog, opravdu pár pěkných kousků tam je - mrzí mě jen dvě věci: nemají žádné hodinky ve zlatě (samý nerez) a použití strojků ETA a Valjoux...
jiriskopal68 Odesláno 25. března 2009 Nahlásit Odesláno 25. března 2009 New X-Bob napsal: foto katalogu - mobilem Nevím, zda budou ceny k rozluštění Taky pěkné cyfry, kde je můžu na netu vidět
lib Odesláno 25. března 2009 Nahlásit Odesláno 25. března 2009 (upraveno) jiriskopal68 napsal: Taky pěkné cyfry, kde je můžu na netu vidět http://www.taksitokurvavygoogluj.cz/ http://www.wempe.de/bereich-watches.htm Upraveno 25. března 2009 uživatelem lib
Návštěvník tolja Odesláno 27. března 2009 Nahlásit Odesláno 27. března 2009 New X-Bob napsal: foto katalogu - mobilem Nevím, zda budou ceny k rozluštění Trochu čitelněji. Velikost fotek je nekorektní, ale v zájmu věci.
farářskej Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 Viktor napsal: Ten strojek v soudkových chronometrech je úžasnej - kdo jinej dnes dělá jiný než kulatý strojky do hranatých/soudkových pouzder - Lange, JLC, Patek? Chopard.
Cyber Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 (upraveno) Je to stejný, jako kdyby si Dušák nechal montovat na zakázku hodinky. Vnitřek by byl třeba ETA, a na ciferníku Dušák. WEMPE je síť hodinářství a zlatnictví. Osobně bych si je nekoupil, ani nedoporučil ke koupi. viz. http://www.wempe.de/index.htm Upraveno 11. května 2009 uživatelem Cyber
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se