Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kamarádi, kolega objevil na půdě v pozůstalosti tyhle hodinky. Neni odborník, ale Longines je velmi známá značka. Obrátil se na mě, jestli mu neporadim, co s takovými hodinkami. Ja se obracím, prosim, na vas. Opravit, neopravit, lze, nelze, jak jsou vzácné, drahé, co to je za typ, kolik by stála oprava, prodej, zkratka cokoliv, co by mu usnadnilo rozhodování, jak s nimi naložit. Dekuju!!!! Hezky den

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Krásné hodinky, něco to bude stát,ale zkusil bych Onyx hodinářství. Jen po prohlídce řeknou co a jak a za kolik. Jinak nadčasový kus s historií.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Zatím to nedopadlo nijak. Jsem mimo Prahu, takze zatím jen sbírám informace. Doufal jsem, ze se objeví víc odborníků, co třeba řeknou, co je to za tip, přibližnou vzácnost, cenu atd atd, nevíme o nich vlastne zhola nic. Každopádně děkuju za reakci ❤️

Odesláno

Longines Pilot, nikterak extra vzácné, patrně po pilotovi, bez označení MVS, bez ručiček, o stroji (v chodu ano, ne)  díky Tobě nevíme nic, cena neurčitelná. Respektive 10 Ti za ně dá každý, 30 nikdo.

Odesláno

Myslím, že je to spíš zjišťovací " inzerát" kolik by z nich mohlo " kápnout". Asi začínám být skeptik (realista). Vlastně mi to moc radostí nedělá .

• Dát hlas 1
Odesláno

Ted jsem se trochu urazil, ikdyz respektuju a chapu, ze to tak muze působit. Reknu to znovu a jednoduše. Ja jsem staromilec, obdivuju prim hodinky a mam jich doma několik. Kamarád, kolega to o mě ví a přinesl mi ukázat hodinky Longines. Ja o nich vlastně vůbec nic nevim a v Servisu Bechyne mu řekli, ze oprava bude stát desítky tisíc a bude náročná + že takové hodinky se vlastně ani nenosí a ze jsou spise jako raritní záležitost na koukání do šuplíku. Svěřil se mi, tak jsem se nabídl, ze se zkusim zeptat na fóru, kam jsem uz před časem psal ohledně prim diplomat. To je cele. Nezjišťuju žádnou cenu, nechci nic prodat! Spise jsem očekával nejakou radu tipu: urcite sprav, jsou vzácné, krasne poslouží, nosím je taky, jsou to ty a ty typy, doporučuju ty a ty opraváře, nebo naopak - nespravuj, nejsou na to náhradní díly, vše drahe, nebo nos, nenos atd.. ale přesvědčovat vás tady o jakési čistotě svého jednani asi uplne nechci, respektive nemam zapotřebí. Myslíte-li si, že jsem jakýsi šmelinář, tak si to myslete dál. Dekuju, hezky večer. 

Odesláno (upraveno)

Nečil se, řeknu za sebe, že dobrých 80% lidí co na fórum dojdou jako zjistit co mám za hodinky,tak jen zajímá jak rychle a za nejvíc prodat. Pak uvidíš dané hodinky na Bazoši, Aukro atp. Tebe by to nemrzelo, že si jen " převozník" za vyšší cenou? Ano samozřejmě renomované hodinářství si nechá dobře zaplatit,ale máme tu i místní členy či hodináře, kteří umí opravy levněji a stejně kvalitně. Jak psal Bert ,nenapsals zda hodinky jsou funkční či kompletní a potom ten dotaz na opravu je věštění z koule. Nás ( a věřím, že nejsem sám) zajímá nejvíc ten příběh od nalezení ( věnování) až po stanovení diagnózy a třeba i fotky z opravy s cenou.To potom máme radost, že jsme pomohli tu historii tvořit. Přeju Tobě i Tvému kamarádu aby oprava proběhla a hodinky opět tikaly a dělaly radost.

Upraveno uživatelem bohus76
  • Like 1
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...