Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

opet dotaz na kterehokoliv hodinare.

Jak spravne a bez pozkozeni vycistit cifernik na naramkovych hodinkach?

jsou tam flicky mastnoty(spiny) a nerad bych cifernik poskrabal nebo vubec znehododnotil tim ze ponicim stupnici a napisy.

logicky se na mastnotu nabizi "JAR" ktery by nemel byt agresivni k barve a potisku.

samozrejme nejlepsi odmasatovac je plamenomet, ale to je jina kategorie:-)

za pripadne podnety dekuji.

Odesláno (upraveno)

Byl bych velmi opatrný, kdysi jsem při renovaci rádia čistil i stupnice na které byly vyznačeny stanice. Po zkušenostech s chemikáliemi jsem se uchýlil s mýdlové vodě, po prvním umytí byla stupnice nádherná, chtěl jsem to ještě vylepšit a při druhém mytí šly popisy dolů. Včas jsem přestal, ale i tak už to není ono.

Upraveno uživatelem pavča
Odesláno

Také přihodím vlastní postřeh - příliš horká voda změkčí potisk a ten pak jde hned dolů, takže vlažnou, mýdlovou (nebo s nějakým saponátem) vodu a velice opatrně...

Odesláno

dekuji vsem za reakce.

Rodico, pokud se nepletu tak je na prachove castice, ale mastnotu a flicky asi neodstrani. Rodico budu objednavat tak jako tak tak pak muzu poreferovat.

Odesláno
dekuji vsem za reakce.

Rodico, pokud se nepletu tak je na prachove castice, ale mastnotu a flicky asi neodstrani. Rodico budu objednavat tak jako tak tak pak muzu poreferovat.

Já mám poměrně pozitivní zkušenost, vygumuje i mastnostu. Problém je ale u většiny vintage číselníků kdy začne korodovat číselník odspodu a vytvoří se fleky pod lakem. To neodstraníš ničím.

Odesláno

Tak rodico nepomohlo.

je to cifernik z naramkovych Heuer Autavia, jarove vody se preci jen obavam a tak ho asi necham tak jak je, abych nemusel kupovat novy. Pod sklem se preci jen spoustu veci schova a hlavne na to clovek nekouka lupou.

S.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...