Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den, rad bych se zeptal clenu, kteri vlastni automaty s certifikací chronometer jak je to s jejich presnosti. Zda je presnost vyrazne lepsi nez u beznych automatu. Chtel bych si automaty (chronometer) poridit, ale nevim, jestli to neni zbytecne. Treba moje oris propilot mi delaji -5 sekund za den. Coz mi prijde super.

Dekuji za vaše zkušenosti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Asi máš namysli certifikaci COSC.

Pro mechanické hodinky musí strojek splnit průměrnou denní odchylku −4 až +6 sekund za den. Test probíhá 15 dní, v 5 polohách, při 3 různých teplotách (8 °C, 23 °C a 38 °C).

Co jsem měl nejlépe seřízené Rolex, dělaly cca 5 sekund týdně při nošení. Jinak ten rozptyl může být dost velký u stejných hodinek. Nejsem si jist, ale myslím, že to byly tyhle.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Josef01
  • Like 1
Odesláno

Já osobně mám dva chronometry , strojek L844.4 ( Longines SZT ) a Soprod C 125 ….. Longines má denní odchylku +/- 2 s , Zodiac +/- 4 s

….. a taky mám jeden nechronometr s Powermatic 80 s GMT  C07.661 …. A ten běží taky +/- 2 s za den ….. a není to chronometer …. Je to  v MIDO ….. 

Za mě , při koupi hodinek spíše nekoukám na to zdali to má COSC …. 
pokud jsem nespokojený s odchylkou , řešil bych  přes servis …

takže záleží vyloženě na tvém rozhodnutí …. 

• Like 1
Odesláno

U hodinek Omega Hour Vision jsem měl odchylku 10s měsíčně, někdy i méně. 

U Rolexek to bylo cca 0,5 denně do plusu, ale po čase se to změnilo na 1s denně do minusu, což mě štve - do plusu se dá lehce korigovat zastavením, do minusu se musí seřizovat.

Proč se to po cca několika měsících změnilo netuším. 

• Like 1
Odesláno

Dekuji za vase zkusenosti. Nekde sem cetl ze treba strojek selita sw200 je vyraben v nekolika kvalitach (tridach) a ta nejlepsi je používána pro certifikát COSC.

Odesláno
Před hodinou, filip0f napsal:

Dekuji za vase zkusenosti. Nekde sem cetl ze treba strojek selita sw200 je vyraben v nekolika kvalitach (tridach) a ta nejlepsi je používána pro certifikát COSC.

Nejen Sellita , ETA má také …. Pro chronometry se asi nejčastěji ladí 2892 …..  více než 2824 ….

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...