Ivan Lelák Odesláno 2. září Autor Nahlásit Odesláno 2. září před 2 hodinami, Dopi napsal: Díky. Kdybys to chtěl vyzkoušet, aspoň jen tak nasucho, zapnout si aktivitu kolo a podívat se co to bude na mobilu zobrazovat, tak bych byl rád. O tom vysílání do Stravy apod. vím, ale jednoduší by bylo spustit jen Connect a vidět vše pohromadě bez nějakého propojování. Právě zvažuju jestli vzít Fitbit Air, který to umí zobrazit v Google health, nebo cirqa, který by snad měl být kvalitnější. Zatím taky na kole vozím hruďák propojeny s cyklopocitacem, ale ten po jízdě odkládám. Teď už bych chtěl zkusit celodenní monitoring náramkem, a nechtěl bych k němu na kole vozit i hruďák jen abych viděl live tepovku. Sice to jde, ale bylo by to jako nosit pásek i kšandy současně. Sedím v kanclu, ale jen tak pro zajímavost jsem na náramku spustil aktivitu "Silový trénink" a v Connect na mobilu vidím srdeční tep online. Mám neplacený Connect. V 30. 8. 2026 v 19:05, Lord napsal: @Ivan Lelák zaznamenal si nějaký rozdíl mezi Elevate4 u náramku a Elevate5 co máš u Fenixu? Docela by mě to zajímalo Ale stejně do něj půjdu, už kvůli tomu, že můžu nosit mechaniky a Endura3 nechat odpočívat a nemít to jak Diego nebo Mára Nevím, jaký rozdíl Tě zajímá, ale stručně řečeno - nezaznamenal. Jediné, co CIRQA nepočítá jsou patra. Rozdíly v hodnotách měření jsou, aspoň u mne, tak malé, že jsem si jich nevšiml. V 30. 8. 2026 v 17:56, Postal80 napsal: No já je peru uz taky. Normálně v pračce a dobrý. Co mě překvapilo - růžový se nespini. Nebo na něm není nic vidět. Ale ten šedý je hrozný shit. Je porad zasrany jak jetel. To se nedá nosit. Ledaže by jste s ním nic nedělali.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ten čínský šedý je opravdu šedý (viz. foto na ruce kousek výš) a na rozdíl od toho růžového mi přijde, že se naopak maže znatelně méně. 1
Dopi Odesláno 2. září Nahlásit Odesláno 2. září Tak jsem Cirqa objednal s růžovým páskem, jiný zrovna nebyl skladem, ale na alíku jsem hned objednal čtyři jiné, z toho dva na bicák, na úplně skryté nošení. 1
Postal80 Odesláno 7. září Nahlásit Odesláno 7. září Jo jedno zjištění. Po poslední aktualizaci sw ukládá do Garmin Connect mapu aktivity na cudl. Nic se nemusí ( spouštět aktivita ) dělat v telefonu.
Dopi Odesláno 7. září Nahlásit Odesláno 7. září Čudl už jsem si taky nastavil. Krátké stisknutí spouští a zastavuje přednastavenou aktivitu (u mě kolo), dlouhé stisknutí aktivuje a deaktivuje vysílání srdeční frekvence z Cirqa do jiného zařízení (u mě mobil s aplikací Strava). Vše je potvrzeno vibracemi náramku a notifikací na mobilu. Když je v Connectu nastavený budík, tak když začne náramek vibrováním budit, tak krátký stisk budík odloží a dlouhý stisk budík vypne. Takže fajn věc, ten čudl :-) Nemusí se kvůli všemu otvírat aplikace. Ještě mám jeden poznatek. Jakožto nositel klasických hodinek si nechci nositelnou elektronikou hyzdit zápěstí, tak v práci a jiné společnosti nosím náramek nad kotníkem pod ponožkou. Nemá to vliv na přesnost měření tepu a ani kroků. Ověřeno při chůzi počtoskopicky. Spíš kroky budou ještě přesnější než na zápěstí, pokud třeba někdo hodně mává rukama i když sedí :-)
Ivan Lelák Odesláno 8. září Autor Nahlásit Odesláno 8. září před 12 hodinami, Dopi napsal: Čudl už jsem si taky nastavil. Krátké stisknutí spouští a zastavuje přednastavenou aktivitu (u mě kolo), dlouhé stisknutí aktivuje a deaktivuje vysílání srdeční frekvence z Cirqa do jiného zařízení (u mě mobil s aplikací Strava). Vše je potvrzeno vibracemi náramku a notifikací na mobilu. Když je v Connectu nastavený budík, tak když začne náramek vibrováním budit, tak krátký stisk budík odloží a dlouhý stisk budík vypne. Takže fajn věc, ten čudl :-) Nemusí se kvůli všemu otvírat aplikace. Ještě mám jeden poznatek. Jakožto nositel klasických hodinek si nechci nositelnou elektronikou hyzdit zápěstí, tak v práci a jiné společnosti nosím náramek nad kotníkem pod ponožkou. Nemá to vliv na přesnost měření tepu a ani kroků. Ověřeno při chůzi počtoskopicky. Spíš kroky budou ještě přesnější než na zápěstí, pokud třeba někdo hodně mává rukama i když sedí :-) Díky za zkušenost. Čudl je super, taky používám pro start/stop aktivity (u mne posilovna, na kolo a běhání používám Fenix8, které mají GPS a můžu na ně i mrknout). Pro budík taky, ještě zkouším optimální nastavení a spolehlivost a tak ho mám zatím duplicitně i na mobilu. Ale chci se zeptat - co odesílání srdečního tepu čudlíkem? Srdeční tep snímá CIRQA automaicky a posílá ho do mobilu, kde je Connect, ne? A neumí ho pak Connect sdílet se Stravou? Taky nosím klasické hodinky, doteď byl CIRQA na praé ruce a hodinky na levé. Včera ale přišla další várka řemínků a mezi nimi i ten dlouhý na paži, tak ho co nejdřív vyzkouším. Co se týká kotníku, to už zkoušelo víc lidí a jsou spokojeni. Kroky by mohly být naopak přesnější (jsem zvědavý, jak si s měřením kroků poradí umístění na bicepsu) a konečně je to šance pro lidi s kočárkem. Jen je zajímavé, ža Garmin se o nošení na noze nezmiňuje, aspoň dřív tvrdil, že nošení na noze nemusí být přesné a proto ho jako oficiální variantu neuvádí. Nebo už to změnil? Dnes jedu modrou - bohužel pro Garmin čínskou, protože se zatím jeví velmi dobře a je za čtvrtinu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wawrik Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září Nezachytil niekto viac podrobností o prsteni Cirqua? Tu je o tom zmienka... Mne osobne by to ako doplnok k mechanickým hodinkám a Fenixom dávalo väčší zmysel.
Prochy68 Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září Prisla cina Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dopi Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září před 3 hodinami, Ivan Lelák napsal: - co odesílání srdečního tepu čudlíkem? Srdeční tep snímá CIRQA automaicky a posílá ho do mobilu, kde je Connect, ne? A neumí ho pak Connect sdílet se Stravou? Odesílání srdečního tepu do jiného zařízení, resp. jiné aplikace než Garmin Connect, musí být v Connectu povoleno, a je možné tu funkci nastavit na čudl. Prý to víc žere baterku. Zkusil jsem ve Stravě nastavit, aby se synchronizovala s Connectem, ale při jízdě mi Strava tepovku neukazovala, pokud nebylo spuštěno sdílení HR. V Connectu se zobrazovala, ale zase tam chyběly ostatní údaje, které Strava ukazuje na obrazovce aktivity. Navíc v grafech Stravy odpovídají nastoupané výškové metry skutečnosti, kdežto Connect ukazuje po dojezdu výrazně víc. Mapy.cz zase ukazují méně, asi mají každý jiný algoritmus výpočtu. Ještě testuju, ale vypadá to že náramek na kole budu používat jen jako vysílač HR do Stravy, a v Connectu to budu mít zaznamenané jen abych měl kompletní data, kvůli regeneraci a tak. Ještě jsem nezkusil automatickou detekci aktivity, ale to třeba stihnu ještě dnes po práci. Zatím jsem ji vždy spouštěl čudlem. Všiml jsem si, že na alíku už mají i dvoubarevné řemínky, ale vzhledem k tomu, že náramek nechci vystavovat, tak je neřeším. Jen ho přestěhuju z kotníku na biceps, až přijde zásilka. Na plavání ale uvažuju o silikonovém. Ten modul neobepíná, ale je k němu stěžejkami připojený jako k hodinkám.
Ivan Lelák Odesláno 8. září Autor Nahlásit Odesláno 8. září před 53 minutami, Dopi napsal: Odesílání srdečního tepu do jiného zařízení, resp. jiné aplikace než Garmin Connect, musí být v Connectu povoleno, a je možné tu funkci nastavit na čudl. Prý to víc žere baterku. Zkusil jsem ve Stravě nastavit, aby se synchronizovala s Connectem, ale při jízdě mi Strava tepovku neukazovala, pokud nebylo spuštěno sdílení HR. V Connectu se zobrazovala, ale zase tam chyběly ostatní údaje, které Strava ukazuje na obrazovce aktivity. Navíc v grafech Stravy odpovídají nastoupané výškové metry skutečnosti, kdežto Connect ukazuje po dojezdu výrazně víc. Mapy.cz zase ukazují méně, asi mají každý jiný algoritmus výpočtu. Ještě testuju, ale vypadá to že náramek na kole budu používat jen jako vysílač HR do Stravy, a v Connectu to budu mít zaznamenané jen abych měl kompletní data, kvůli regeneraci a tak. Ještě jsem nezkusil automatickou detekci aktivity, ale to třeba stihnu ještě dnes po práci. Zatím jsem ji vždy spouštěl čudlem. Všiml jsem si, že na alíku už mají i dvoubarevné řemínky, ale vzhledem k tomu, že náramek nechci vystavovat, tak je neřeším. Jen ho přestěhuju z kotníku na biceps, až přijde zásilka. Na plavání ale uvažuju o silikonovém. Ten modul neobepíná, ale je k němu stěžejkami připojený jako k hodinkám. Díky, chápu. Osobně se s náramkem i sprchuji a zatím to nevypadá, že by řemínku voda vadila, navíc je během chvilky suchý. Ale silikon je jistě řešení.
Traveller Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září Ahojte, tak jsem taky podlehl. Mám ale pár připomínek. Tlačítko mi umožňuje jen dlouhým stiskem spustit aktivitu nebo odeslat HR. Krátký stisk tu nemám. Ne, že by mě to trápilo, ale je to zajímavé. Co mi ale dost vadí je to, že pokud spustím aktivitu, v Connectu se nemohu nikam podívat. Je tam jen tlačítko Zastavit. No a dále, že při aktivitě vyžadující GPS oprávnění vyžaduje neustálé připojení. Nevím, proč by to tak mělo být v době, kdy žádná aktivita neprobíhá. Ještě tomu dám šanci, když tak půjde.
Dopi Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září Aktivitu na krátký stisk si nastavíš, když na hlavní obrazovce otevřeš vpravo nahoře obrázek náramku,.pak vybereš Záznam aktivity, a uvidíš tam nějaké aktivity a zvýrazněný nápis Změnit nastavení. A tam si vybereš kterou aktivitu chceš spouštět krátkým stiskem tlačítka, a které v aplikaci. Je fakt že při probíhající aktivitě se na nic jinéhov Connectu podívat nedá, ale stejně nevím na co bych se tam třeba při jízdě díval.
Traveller Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září To jo, mám nastavenou aktivitu, která se spustí tlačítkem. Ale jen dlouhým stiskem. Krátký neudělá nic. Vyzkoušeno zrovna teď. Jinak nechápu, proč by v Connectu nemohla aktivita spuštěna z náramku běžet na pozadí a někde v rohu nebo dole by bylo to tlačítko na zastavení. Ale třeba to někdy tak bude.
Dopi Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září A ještě v náramku, ve Zdraví a wellness je položka Sdílení srdečního tepu.
Traveller Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září Já nepotřebuji sdílet tep, ani mi nevadí déle podržet tlačítko. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dopi Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září Aha, tak v tom případě nemám co poradit. Myslel jsem že chceš využívat krátký stisk na aktivitu, ale máš zapnuté podržení. Jiná funkce než sdílení HR zatím na čudlík asi nastavit nejde. Nebylo by špatné moci si nastavit různé aktivity na krátké a dlouhé podržení. Ještě tlačítko umí odložit a vypnout budík, když začne podle plánu vibrovat.
Traveller Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září Jj, o tom budíku vím. A to podržení mi nejde změnit na stisknutí. Jen zapnout nebo vypnout. Tohle mi tvrdí Gemini. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dopi Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září Tak zkus to podržení nastavit na sdílení tepu. Používat to nemusíš, ale třeba se ti pak bude aktivita spouštět krátkým stiskem.
Traveller Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září Díky za tipy, už to nechám tak. Nijak mě to nrobtěžuje.
Bukoowsky Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září před 5 minutami, Traveller napsal: Díky za tipy, už to nechám tak. Nijak mě to nrobtěžuje. tohle nesedí...já krátký stisk používám na zahájení / ukončení aktivity. Dlouhý stisk funguje na vypnutí budíku...ale nejspíš je možné to překopat
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se