Patrik Odesláno 23. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2009 nemám s koupí ze zahraničí žádné zkušenosti, tak si chci něco ověřit, konkrétně s obchodem uvedeným o post výše. Berme v úvahu NAPŘ. hodinky Tissot PRC200 T17152652. V UK eshopu stojí 195 liber + přeprava, která se dle nich pohybuje v cenách 5 - 7,50 liber po EU, v závislosti na konkrétní destinaci. Berme tedy v úvahu tu dražší variantu, to máme za hodinky 202,50 liber. Dnešní kurz je 30,36 Kč/GBP. Pokud budu počítat značně znevýhodněný kurz 32Kč/GBP s ohledem na poplatky za převod v cizí měně, vychází mi to na 6480,- Kč. V našich eshopech mají stejné hodinky za 8580,- Kč Účet Paypal vlastním, angličtinou vládnu pokročile, znamená to tedy, že mám v kapse 2100,- Kč? Díky za opravu, jestli jsem něco opomněl U větších částek (cca od ekvivalentu 100 EUR) doporučuji raději platbu bankovním převodem přes devizovou společnost. Poplatek u REOLu jen 100 Kč a kurzy jsou jen několik haléřů nad kurzem ČSOB (což bohatě zaplatí ten 100 Kč poplatek). Pro srovnání moje poslední platba 20. 4. ve 13:00 204 EUR a dostal jsem kurz 27,05. Ten den byl kurz ČNB 27,01. Takže rozdíl od kurzu ČNB pouhé 4 haléře . Moje zkušenosti s devizovými společnostmi zde: http://forum.finexpert.cz/viewtopic.php?f=...658c41#p5960697 Do Británie už jsem taky platil, dokonce i pro jednoho člena Chronomagu
Heky Odesláno 23. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2009 to Mylan: Spíš jsem myslel do klubu Tissot PRC 200...jinak jsem na tom jako ty
tarmi Odesláno 23. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2009 U větších částek (cca od ekvivalentu 100 EUR) doporučuji raději platbu bankovním převodem přes devizovou společnost. ... a v čem je v těchto případech platba paypalem nevýhodná?
Patrik Odesláno 24. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2009 (upraveno) a v čem je v těchto případech platba paypalem nevýhodná? Kurzem. Záleží na tom jak platíš. Pokud necháš přepočet měny na bance, tak tam je rozdíl oproti ČNB asi padesátník na 1 EUR (u ČSOB mi to naposledy vyšlo na necelých 70 haléřů. Ještě horší je v tomto Citibank s jejím poplatkem kolem 3 % a mBank s poplatkem 2 % když jde o transakce v jiné měně než EUR). A nebo ti přepočet provede PayPal (dá se nastavit) a tam je kurz ještě horší. U devizové společnosti se pohybuji v řádech několika haléřů od středu. Poslední platbu (lehce přes 200 EUR) jsem měl 20.4. za 27,05; kurz ČNB k tomu datu byl 27,01, takže rozdíl jen 4 haléře. Co se poplatku týče, nejvýhodnější mám u REOLu - 100 Kč, ale nedávno jsem objevil Devizy.cz, které mají zdarma převody na Slovensko a do Polska. PS: koukám, že v původním příspěvku jsem napsal blbost. Správně mělo být ....a kurzy jsou jen několik haléřů nad kurzem ČNB a ne ČSOB Ještě takové doplnění - při platbě kartou mohou být dost podstatné rozdíly i mezi jednotlivými bankami: http://www.mesec.cz/clanky/s-jakou-platebn...anici-usetrite/ Upraveno 24. dubna 2009 uživatelem Patrik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se