maxs Odesláno 18. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2009 (upraveno) Tak sa tu nakoniec namnožili hlavne sťažnosti na čitateľnosť a v podstate len jeden hlúpejší príspevok. Samozrejme rozumiem tomu, že sa nepáčia každému a je to tak podľa mňa dobre. Nechal by som konečné hodnotenie až keď bude k videniu celá kolekcia. Teda ak nebude celá v Stealth dizajne . Ešte raz zopakujem pokiaľ ide o čitateľnosť, treba vidieť na živo. Dám sem ešte jedny čitateľné, aby som trochu potešil Upraveno 18. dubna 2009 uživatelem maxs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 18. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2009 A pridám aj technickú časť, keď už tu na to prišla reč. Zenithium je na kalibri tá čierna zliatina. Tu je nákres absorpčných zón a tomu prispôsobené tvarovanie púzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M916 Odesláno 18. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2009 Tak pro mně je tohle dost nebezpečná záležitost... dosud mě Extreme míjely obloukem, ale letošní verze se mi nebezpečně začínají líbit. Sto let koukáme na víceméně stejné hodinky. Chápu, že tohle může někoho pobuřovat, tak už to u hledání nových možností bývá. Za mě po dlouhé době pro Zenith Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xlaque Odesláno 18. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2009 Trochu obširnejšie sa vyjadrim ku všetkemu, čo to hovoriš o Zenithe. Do sveta horlogie som vstupil niekedy koncom roka 2006 (objav CHMAGu), v čase, ked Defy začinali. Bol som z nich uplne mimo, teda z Classic Open, uplne vymakane hodinky , pohľad na zotrvačku, rezerva chodu, 300m. Extreme od začiatku neboli pre mňa, pre tych modelov v čiernych obtiahnutych tričkach ano, ale to ja nikdy nebudem. V rozhovore s Natafom som čital, že Classic je v porovnani s autami Jaguar a Exteme Lamborghini; v podstate mal vtedy pravdu. Potom som začal zamyšľať nad obchodnou politikou Zenithu, naozaj som netušil, kam sa chce uberať, no minuly rok pri predstaveni Port Royal som pochopil, že Thierry to mal dopredu pripravene. LENŽE, Zenith uvadza nove hodinky, da sa povedať, podľa ročnej kolekcie, teda ak ma niekto pôvodne novodobe Defy, môže sa citiť out-kostnatosť pri inych značkach, jeden model ostava v ponuke v pohode 10 rokov. Nemyslim si, že Defy určili smer, to bol skôr Hublot pred takmer 30 rokmi prvym kaučukovym remeňom a potom Big Bangami, Defy Extreme je už len pokračovateľom pôvodnej idei. Navyše technologie ako Zenithium, alebo ochrana proti otrasom boli už v skoršich Extremoch, takže aby ich hodinky mali, nemusia vyzerať ako z vypravy na Pluto. Napriklad z môjho tabora, Jaeger-LeCoultre Master Compressor Extreme World Chronograph maju najviac patentov zo sučasnych športovych hodiniek a čas je na nich celkom čitateľny. A nakoniec ešte jedno prirovnanie k Hublotu-Defy takisto musi byť každa limitka (tieto dve značky už pomaly prekonavaju Rusov), Hublot podpiše zmluvu s Manchestrom, hned vyda limitku s jeho logom, podpiše zmluvu s Morganom, opakovacie znamienko,..... Thierrymu sa sniva o mori, tak si spravi hodinky s vlnkami, sniva sa mu, ako leti v Tomcate, spravi hodinky s kridlami,.... vlastne to môže byť aj symbolizovanie živlov, buduci rok očakam ohnive s cifernikom, vyrobenym z lavy Etny a rok 2011 tu mame ekologicke hodinky, vyrobene z recyklovanych PET fliaš (pardon za ironiu). Okrem Defy nemam proti Zenithu nič, koľko vyrobcov okrem Pateku ponuka naraz tourbillon, chronograf a večny kalendar ? A Chronomaster-ta guilloche je absolutne užasna , takto by som mohol pokračovať dalej, .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 19. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Trochu obširnejšie sa vyjadrim ku všetkemu, čo to hovoriš o Zenithe. Do sveta horlogie som vstupil niekedy koncom roka 2006 (objav CHMAGu), v čase, ked Defy začinali........ Defy začínali v 70-tych rokoch, nie v 2006 . Netradičné tvary púzdra, 300 m. vodotesnosť a vzhľadom nie pre každého. To boli už pred 40 rokmi. Nechápem spojenie Hublot+kaučokový remeň a Zenith ??? Kaučuk je pri Zenithe ako voliteľný, ale to je aj pri tisíckach iných hodiniek. Takže to mi zmysel moc nedáva. Jedine, že by si si myslel, že tie ťahy na Zenithoch sú kaučukové. Tak väčšina je kovová zliatina + Kevlarové časti. Big Bang bol predstavený v 2005?, práce na nových Defy začali v 2004,predstavený v 2006. Ale možno chodili kradnúť nápady Aj ďalej pokračuješ s marketingovou stratégiu Hublotu a dávaš to asi za vinu Zenithu? To čo hovorí Nataf je ti odpovie každý dizajnér, na otázku "odkiaľ ste čerpali inšpiráciu?". G.F.Jacot, zakladateľ Zenithu hovoril, že na názov Zenith prišiel keď sledoval hviezdnatú oblohu pri skladaní nového dokonalého kalibru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 maxsi, jedu s Tebou na stejné vlně. Nechápu, proč se na fóru do Zenithu tak šije, naopak kladně hodnotím snahu vyrábět odlišné hodinky. Zenithu fandím a každý rok se těším na nové modely. Jsem ohromen strojkem ElPrimero, který považuji za nejlepší kalibr, který se kdy vyrobil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 19. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 maxsi, jedu s Tebou na stejné vlně. Nechápu, proč se na fóru do Zenithu tak šije, naopak kladně hodnotím snahu vyrábět odlišné hodinky. Zenithu fandím a každý rok se těším na nové modely. Jsem ohromen strojkem ElPrimero, který považuji za nejlepší kalibr, který se kdy vyrobil. . To šitie do Zenithu bude asi dané nastavením fóra na "jednoduché" hodinky. Ale pár fanúšikov tu je. El Primero je naozaj výnimočný. Má v zbierke špeciálne miesto, aby bol stále na očiach Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 19. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 ...by mě zajímalo, kolik jich prodají v poměru ke klasickým modelům... Tak príjmy z rady DEFY boli v roku 2007 cca. 25% z celkového obratu firmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 A nevíš kolik kusů řady Defy za 2007 prodali a kolik kusů celkem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Tak príjmy z rady DEFY boli v roku 2007 cca. 25% z celkového obratu firmy. Hm, to by tak odpovídalo, i když osobně jsem myslel, že to bude trochu méně. Defy byly vždycky trochu extravagantnější než zbytek produkce a zdá se mi, že jejich ceny v dalším prodeji klesají výrazněji než klasických řad. Když se ti líbí... S El Primero souhlasím, taky ho považuju za jeden z nejlepších kalibrů celkově. Snad se jednou dočkám i svého oblíbeného modelu Grande Date. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 (upraveno) . To šitie do Zenithu bude asi dané nastavením fóra na "jednoduché" hodinky. Ale pár fanúšikov tu je. El Primero je naozaj výnimočný. Má v zbierke špeciálne miesto, aby bol stále na očiach No a to, že i ve skupině vyloženě nadšenců do hodinek je jen pár fanoušků a příznivců přece o něčem vypovídá, ne? Prostě to nejsou "běžné" hodinky a své místo mezi ostatními hodinkami si hledají jen těžko. A rozhodně to není tím, že by to byly nekvalitní hodinky. Za mě jsou prostě až přehnaně extrémní. Padlo tady srovnání s auty. Tak co třeba jako Hummer mezi ostatními offroady? Nebo spíš Hummer mezi všemi auty. Upraveno 19. dubna 2009 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Co mi ve skutečnosti vadí na ZENITHu, není design jednotlivých modelů, ale v některých případech nedotažené detaily. Jako například "okousané" subčíselníky chronographu u Defy. Ale jen v některých případech. Na spodním obrázku ze tří je zase vše OK. A někdo tu kdysi psal o prachu na číselníku. ZENITH mám rád kvůli strojům, a takovéto mouchy nebo spíše mušky jim přece jen pověst trochu kazí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 19. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Co mi ve skutečnosti vadí na ZENITHu, není design jednotlivých modelů, ale v některých případech nedotažené detaily. Jako například "okousané" subčíselníky chronographu u Defy. Ale jen v některých případech. Na spodním obrázku ze tří je zase vše OK. A někdo tu kdysi psal o prachu na číselníku. ZENITH mám rád kvůli strojům, a takovéto mouchy nebo spíše mušky jim přece jen pověst trochu kazí. Ty teda tvrdíš, že to vedia vyrobiť aj dobre, ale nie vždy im to vyjde. A napriek tomu dajú na ofiko web brutálne veľké fotky aj tých "nepodarených"? Možno by si ich na to mohol upozorniť mailom . Snáď ti neodpíšu niečo u zapustení subciferníku, fotení pod miernym uhlom a nepravidelnom lome svetla na gilošovaní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Možno by si ich na to mohol upozorniť mailom . Snáď ti neodpíšu niečo u zapustení subciferníku, fotení pod miernym uhlom a nepravidelnom lome svetla na gilošovaní. Všechny snad fotí stejně. A že by byl výsledek při stejném postupu vždy jiný? Navíc si všimni, že subčíselník na spodním fotu má jakýsi okraj, ty dva horní ne. A netvrď mi, že je to nasvícením, jiným fotografem, nebo snad dokonce jinou žárovkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hajek Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Na detaily číselníčků bych stejně bez lupy neviděl, takže je mi to jedno a beru je jako celek - naprosto dokonalé umělecké dílo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 19. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Všechny snad fotí stejně. A že by byl výsledek při stejném postupu vždy jiný? Navíc si všimni, že subčíselník na spodním fotu má jakýsi okraj, ty dva horní ne. A netvrď mi, že je to nasvícením, jiným fotografem, nebo snad dokonce jinou žárovkou. Sprav mi radosť a pozri si ich v nejakej predajni na živo. Ak je tá fotka to čo ti na Zenithe vadí. Možno zmeníš názor a možno aj nie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Sprav mi radosť a pozri si ich v nejakej predajni na živo. Ak je tá fotka to čo ti na Zenithe vadí. Možno zmeníš názor a možno aj nie. Člověče, obchod velký jako prase a jak na potvoru Defy neměli. Ale co jsem viděl, tak OK. Myslím, že Defy chrono tu na fóru má Conrad. Mohl by jít kolem a vyjádřit se, jak je to v případě jeho orloje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 19. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 (upraveno) Člověče, obchod velký jako prase a jak na potvoru Defy neměli. Ale co jsem viděl, tak OK. Myslím, že Defy chrono tu na fóru má Conrad. Mohl by jít kolem a vyjádřit se, jak je to v případě jeho orloje. Ale Conrad má práve ten model, čo sa ti zdá OK.Tak neviem Upraveno 19. dubna 2009 uživatelem maxs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 MAXS, netušíš, cca za kolik budou ty Fly Back z příspěvku "21"? Brejlím na ně a celkem ujdou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 19. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2009 Ale Conrad má práve ten model, čo sa ti zdá OK.Tak neviem Tak na to píšu jen: AHA... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se