Ondraj Odesláno 16. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2005 Sjednocenost variant je také důležité kvůli ceně hodinek. Protože se určí výchozí model a ostatní věci budou za příplatek. Pokud tedy opravdu nutně potřeujete odlišení, přikloňte se k té technicky nejbližší variantě a své další požadavky řešte přímo s p. Prokopem. Také řešení ne ? Na další velké diskuse ale už není čas a bylo ho myslím dost.
Ondraj Odesláno 16. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2005 Žádám Prima o ukončení ofic. diskuse o odpovědi na ybývající otázky, aby se nám to celé nekonec nezhroutilo. Byla by to škoda a připadal bych si jako naši politici.
cigi Odesláno 16. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2005 Ondraji klid, to už se nezhroutí. Já už mám oficiální nabídku na 3x bílá jednička se strojkem prim (když dá prim souhlas, tak ji zveřejním) a budu to na 100% realizovat, už mám 2 strojky kalibr 66 a sehnat další v bazarech nebude problém. Ty a Kamil jste taky taky bílá jednička, budeš to mít se standartním strojkem v pohodě. Černá trojka určitě taky vyjde stejně jako ostatní, já Primovi věřím. Pojď se radši pobavit, jestli tě zaujala bílá vteřinovka, to bude podle mě v ceně, bílé vteřinovky existují pro černý ciferník a zajímal by mě tvůj názor a taky názor Kamila a ostatních samozřejmě. Cigi
mb Odesláno 16. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2005 \ napsal: Pojď se radši pobavit, jestli tě zaujala bílá vteřinovka, to bude podle mě v ceně. Ja de facto jen cekam, jak budou vypadat ruzne barevne varianty rucicek a kolik se za to bude priplacet. Modrene rucky by mohly byt pekne, cervena sekundovka taky. Rovnez by se PRIM mohl vyjadrit k tem modrenym sroubkum... S cigim za vetsi individualitu!!!
Návštěvník Kamil Odesláno 16. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2005 Jsem pro variantu s bílou vteřinovkou na 100%, takže se připojuji k cigimu. Jaktože má cigi cenovou nabídku a já, který cchce totožnou variantu, nic nevím! To mi nemůžete napsat třeba mail? Myslím cigiho nebo Prima.
cigi Odesláno 16. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2005 Kamile, ty jsi můj souputník, jdu teda taky do bílé vteřinovky. Budeš taky chtít zamontovat ten starý originál prim kalibr 66 z šedesátých let?. Jestli ano a máš ho, nebo ho scháníš tak ti samozřejmě pošlu tu nabídku, nebo napiš rovnou Primovi. Jak píšu, čekám, jestli mi to Prim schválí, a pak to zveřejním pro všechny. To mb: Díky za ten nápad s ručičkama, to je jasně tvoje zásluha, proto má tahle diskuze smysl! To chronomag: souhlasím, i mně jde víc o srandu, než o to, kde bude datumovka. To Ondraj: To tak spěcháš? Nic proti tomu. Oficiální ukončení diskuze by podle mě měl provést její moderátor spolu s konečnou bilancí, ale myslím, že všichni ještě čekáme, s čím ještě přijde Prim (myslím grafiku a definitivní ceník), podklady proto už má. Váš Cigi
Návštěvník Kamil Odesláno 16. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2005 Chtěl bych starý originální strojek, bohužel ho nemám. Když jsem se rozhlížel po webu, žádný jsem nenašel Nevíte někdo o nějakém? Posouvám poslední verzi: VARIANTA 1, BÍLÝ CIFERNÍK: Ondraj - číslo 4 Kamil - číslo 7 cigi - čísla 11, 12, 13 VARIANTA 3, ČERNÝ CIFERNÍK: odklizec - číslo 1 Dali - číslo 2 mnovace - číslo 5 pierre - číslo 6 Chronomag - číslo 8 noname - číslo 9 Magnus - číslo 10 kubson - číslo 14 VARIANTA 4, ČERNÝ CIFERNÍK: JJ - číslo 15 VARIANTA 6, ČERNÝ CIFERNÍK: zdenda - číslo 3
cigi Odesláno 18. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2005 to Ondraj: Vycházím jenom z toho, co už tady bylo napsáno, moje nabídka navíc se týká výhradně montáže původního strojku Prim, nechápu, co je nefér, přečti si všechny příspěvky a budeš stejně chytrej jako já. Jinak je super, že se ti taky líbí bílá vteřinovka. Moje požadavky na víčku jsou stejné jako tvoje Chronomag limited edition xx/xx bez jména a přezdívky. Takže máme úplně jasnou jednu variantu, bílá 1, protože, pokud se nepletu, Kamil chce to samé. Ještě by sis mohl také sehnat starý Prim kalibr 66, tak jak ho sháním já a Kamil, ale to by asi nešly modré šroubky. Jestli se proto přesto rozhodneš, napiš. Taky ještě zbývá doplnit ta druhá xx, teď je nás 15 a mb ještě možná 16. Pojďte o tom hlasovat, ať se to může rozjet. To chronomag: Co přesně myslíš ztraceným zapínáním místo normální spony řemínku? Pro Prima : Je to reálné? Cigi
Ondraj Odesláno 18. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2005 cigi napsal: nechápu, co je nefér, přečti si všechny příspěvky a budeš stejně chytrej jako já. Cigi Reaguji na tvůj příspěvek, který už teď nemohu najít, ale byl přesně před touto Kamilovou rakcí Kamil napsal: Jsem pro variantu s bílou vteřinovkou na 100%, takže se připojuji k cigimu. Jaktože má cigi cenovou nabídku a já, který cchce totožnou variantu, nic nevím! To mi nemůžete napsat třeba mail? Myslím cigiho nebo Prima. kde jsi psal, že se svolením Prima můžeš poskytnout přesnější kalkulaci na LE. Pokud se zde takto uprvají příspěvky, je to smutné. Starší kalibr si shánět nejspíš nebudu, krom toho jeden funkční mám, ale je to kal. 50.
Prokop Odesláno 18. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2005 Pro Odklízeče a Ondraje: Co se týče designu toho číselníku, počkal bych na přípravu matric a z nich připravit náhledové obrázky, ze kterých budou patrné přesné proporce číselníku. Ty Vám tu vystavím, hned jak budou hotové, abyste se mohli vyjádřit. Pak už žádné další vizualizace dělat nebudeme. V okamžiku, kdy vyrobíme maketu dostanete poslední možnost definitivního hlasování. Jako hlavní nosnou variantu připravím verzi s černým číselníkem a datumovkou na trojce a pokud se hlasováním většinově rozhodnete pro verzi bez datumky, slibuji Vám, že tam dáme tu bez datumovky. Platí? Co se týče limitovaných edicí, tak ty by se skutečně měly něčím odlišovat od standardního produktu. Já se naprosto nebráním tomu, aby se lišily číselníkem, ale co dělat, když se lidem ta verze 3 líbí. Osobně jsem si udělal o exkluzivitě této Limited Edition tu představu, že její vyjímečnost bude spočívat v tom, že půjde o číslovanou - inicializační sérii, která ponese pořadové číslo v sérii a to bude limitováno počtem účastníků této diskuze. Každé hodinky ponesou i individualizaci přezdívkou, číslem v sérii a názvem serveru CHRONOMAG, uvedenou na rotoru strojku (bonus ode mne, protože normálně jsou v této cenové hladině takovéto individualizační zásahy zpoplatněny částkou 500,-Kč). Každý kdo bude hodinky vlastnit se tak může pochlubit tím, že hodinky dokumentují jeho podíl na tvorbě těchto hodinek. Já myslím, že to není úplně malý důvod pro limitovanou edici. Pro Cigiho: Přimlouvám se za ostatní, myslím že chtít variantu 3 není v žádném případě ostuda. Ten kdo bude chtít něco odlišného, stále je tu nabídka následujících variant: 1) Inverzní číselník z existující matrice je zdarma 2) Číselník z existující matrice, ale v nestandardním barevném pojetí - cenu odhaduji na 1000-1500,-Kč (dle zvolené barvy) 3) Individuální grafika číselníku - 3000,-Kč v ČB provedení (v případě nestandardních barevných kombinací to však může být více - v závislosti na barvě) 4) Inverzně barvenou nebo červenou vteřinovku - domnívám se, že není problém nabídnout jí bez příplatku, ale ta červená nebude pěkná (myslím já ). 5) Volitelně 3 barevné odstíny standardního řemenu Ascot (černý, hnědý a tmavě hnědý) - kdo ho zná ví, že je to velice kvalitní a elegantní řemen. 6) Kdo si bude přát nadstandardní řemen, výjdu vstříc i s řemeny s varaní, pštrosí (oba za 3000,-) či krokodýlí kůže (4000,- Kč). Ty však pouze na objednávku, protože se určitě trefíte do modelu, který nebude skladem, to jsou zákony schválnosti. Snad jsem tedy na nic nezapoměl. Základní varianta bude stát 12.000,- Kč s DPH. Na modré šroubky jsem nezapoměl, ale zatím to ještě není zralé na publikování a prezentaci, nicméně se na tom také pracuje.
Ondraj Odesláno 18. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2005 PRIM napsal: Každé hodinky ponesou i individualizaci přezdívkou, číslem v sérii a názvem serveru CHRONOMAG, uvedenou na rotoru strojku. Počítáte tedy pouze s touto variantou na rotoru, nebo není problém Chronomag limited edition xx/xx na spodním víčku ? Omezení edice na celkový počet přispěvovatelů se mi zdá být rozumné.
zdenda Odesláno 21. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2005 Omlouvám se, že jsem byl chvilku mimo, ale znáte to práce :/ Nicméně pokud se dizkuze dostala až někam úplně mimo začátek, beru si, pokud je to možné variantu se světlým ciferníkem(obvyklá úchylka kvůli doplňkům).
mnovace Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 myslím, že prim dodal vyčerpávající příspěvek, navrhoval bych ukončit hlasování, počkat na nabídky 2 finálních verzí s obrázky, ke kterým se závazně přihlásíme. jen bych požádal o ukázky fotek těch řemenů děkuji
Návštěvník peter Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Zaujímavé, ja som v tejto diskusii prispel doteraz len raz, už som povedal, že vážny, rep. záväzný záujem prejavím až vtedy, keď budem vedieť, aký je výsledok (zdalo sa mi to fér voči PRIMU) Niektorí to možno pociťujú ako krivdu, keďže prejavili záväzný záujem ešte predtým než bol výsledok jasný, ale napriek tomu by ma celkom zaujímalo, či sa budem môcť definitívne rozhodnúť po zverejnení fotografií....
cigi Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 to peter: mě zajímá tvůj názor už teď, sděl nám prosím tvůj názor, přece. to chronomag: už vím, co je to to jiné zapínání řemínku, jsem pro, nebude-li to moc drahé, zmenšuje totiž opotřebení řemínku v tom nejbolestnějším bodě zlomu v přezce. to mb: dlužím ti svůj názor na barevné ručičky, už ho mám. Přidávám se tu k Primovi a tuším i ostatním, že červěná vteřinovka je vhodná pro sportovní hodinky, ne pro společenské jako jsou tyhle. Modrá minutovka a hodinovka by se zase více hodily k typu číselníku s čísly, ne s čárkami a tvaru ručiček Numera nebo Svatováclavské, tak trochu historické, ozdobné, popsaný číselník, dle šablonek a křivítka. Ne k Linea, který je jasně přímě stylizovaný dle pravítka, jako rys tuší černo(jiná barva)-bíle, ne barevně. Doufám, že jsem to popsal jasně. Modřené šroubky jsou mi fuk, na hodinky koukám seshora. to Ondraj: kalkulace je teď už snad jasná, fakt to není nefér. Ten můj příspěvek, co ho postrádáš jsem tuším našel. všem: opakuji, že si vážím všech názorů stejně, chci jen provokovat konzervativce, abychom stihli ještě pár nápadů. Vždyť prim jich ochotně nabízí spoustu! jen to toho tvůrci hodinek! než se kolo uzavře, ondraj tlačí na pilu... Váš cigi
Návštěvník peter Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Vlastne ani neviem, či sú v tejto diskusii konzervatívci obľúbení, ale ak nie, žiaľ, patrím k nim. Osobne si myslím, že ak takéto hodinky, tak varianta 1 alebo 3. Z týchto dvoch asi viac 1, jednak si myslím, že to lepšie vyzerá (myslím si tiež, že ta dátumovka by sa dala postrádať, aj keď priznávam, že aj ja sa často na hodinky pozerám aj kvôli dátumu). Varianta 1 asi aj preto, že mne osobne niečo vadí na tom ako je táto dátumovka na týchto hodinkách robená, proste mi tam nejako nepasuje, zdá sa mi to nejako neprirodzené, ale zase, je to len môj názor. Ciferník by asi mal byť čierny a svietiace ručičky alebo čiaročky alebo číselká, ani farebné sekundovky sa asi veľmi nehodia. Opakujem, berte to s rezervou, ja som sa zatiaľ neviazal, ani neviem, či sa vôbec mám k tomuto vyjadriť, ale urobil som to. A ešte na záver, asi ma ovplyvňuje to, že potrebujem viac hodinky k obleku, ako na hory, ale to asi všetci. Gravírovanie vzadu asi len "chronomag limited edition" "XX/XX" a možno prezývka. Toť vsjo.
Prokop Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Pro Ondraje: pokud se shodnete na jiném provedení, já s tím nemám problém. Pak ale budou na dýnku chybět některé ze standardních popisů. Pro Petera: já s tím nemám problém, je to spíše otázka všech ostatních, jak se k tomu postaví. Podle mne by na hodinky z této série měl mít nárok každý, kdo se na jejich vývoji svým názorem podílel a vyjadřil se o ochotě tyto hodinky objednat. Já jsem přesvědčen, že budou hezké obě varianty. Mé přesvědčení pramení ze znalosti proporcí a designu hodinek Spartak, jejichž průměr pouzdra je téměř totožný, jako u plánovaného modelu Linea 40mm. Pokud by Vám to ostatní nedovolili, pak si budete moci objednat sériové provedení. Jak už někdo poznamenal, zas tak se nebude lišit od provedení verze 3. Pro Cigiho: motýlová spona se dodává za příplatek 250,-Kč
zdenda Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 to mnovace : souhlas 2 varianty pro Chronomagy a obrázky tahů to prim : ukončit hlasování, vánoce se blížíííííííííííííííííííííí
cigi Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 to peter: jasný názor, výborně, jestli jsem tě správně pochopil volil bys černou jedničku, to je dle prima myslím za stejnou cenu jako bílá jednička. Vítám tě v klubu, zvláště, když nám odklízeč a dalí z této varianty zdrhli (rýpnutí). Osobně tvé argumenty scela sdílím. Tyhle hodinky jsou fakt k obleku, ne na hory. to prim: souhlasím důrazně a jsem rád, že ještě někdo kromě mě to napsal, že je jedno, kolik bude variant, protože nás spojuje tahle diskuze a jedeme za svoje. Já přeci nebudu pro kristapána někomu schvalovat jeho hodinky! Já jsem šťastnej, že se chcete se mnou podělit o svoje názory a já s váma, to je to chronomag. to zdenda: myslím, a už to asi někdo napsal, že ukončení hlasování bude zveřejnění definitivní podoby 2 číselníků, tedy asi 1 a 3 primem (až bude mít ty matrice). Snad by zvládl i třetí variantu úplně bez čísel, ale to záleží na něm. To podle mě vůbec neznamená, že nemůžete mít jinou variantu, ale asi dle většiny budete muset improvizovat. Jakmile to prim udělá, napište prosím rychle někdo tabulku a máme definitivní počet kusů a jede se! Bomba ! Váš Cigi
odklizec Odesláno 23. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 cigi napsal: to peter: jasný názor, výborně, jestli jsem tě správně pochopil volil bys černou jedničku, to je dle prima myslím za stejnou cenu jako bílá jednička. Vítám tě v klubu, zvláště, když nám odklízeč a dalí z této varianty zdrhli (rýpnutí). cigi, rypnuti se prijima Ja jsem vyjadril nazor, ze se priklonim k variante 3, jakozto nejvic vyzadovane variante, protoze pro cernou 1cku tady bylo jen malo hlasu a nevidel jsem sanci udelat z ni vychozi model chronomag edice. Porad jeste si myslim, ze by mela byt jadna vychozi varianta a od ni se pak muzou odvijet ruzne customizace. Pokud se cerna 1cka vubec bude delat, rozhodne budu volit radeji tuto variantu nez cokoliv jineho
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se