Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
...este jedna rada:

ked sa bojite skriabancov noste hodinky naprikad takto: :thumbsup_anim:

Tohle jsem zkoušel a zjistil, že ty vlasové škrábance na leštěných částech lunety dělá i košile od obleku. Nevěřil jsem tomu, ale kamarád mi přesvědčil, vem si kolikrát se to denně mezi sebou tře... Tomu prostě nezabráníš. Záleží tedy jakou košili, ale třeba moje k obleku s vystuženým lemem konce rukávu to opravdu bravurně zvládnou.

Jinak mam ještě jeden dotaz, kdybych těma ubrouskama přeleštil kartáčovanou ocel, co by se s ní mohlo stát? Když už, přeleštil a vyšistil bych je komplet. Ty ubrousky mám a beru s nimi celé pouzdro...

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jinak mam ještě jeden dotaz, kdybych těma ubrouskama přeleštil kartáčovanou ocel, co by se s ní mohlo stát? Když už, přeleštil a vyšistil bych je komplet. Ty ubrousky mám a beru s nimi celé pouzdro...

Spravil som to na lunete od titaniovych T touch a po brusenej lunete zostala lestena.Tak isto som to spravil aj na Makerovych Fortiskach.Musim povedat,ze z vysledkom som nebol spokojny.Pekne brusene puzdro sa zrazu lesklo jak "Psovi gulky" :suicide_anim:

Odesláno

Spravil som to na lunete od titaniovych T touch a po brusenej lunete zostala lestena.Tak isto som to spravil aj na Makerovych Fortiskach.Musim povedat,ze z vysledkom som nebol spokojny.Pekne brusene puzdro sa zrazu lesklo jak "Psovi gulky" :suicide_anim:

Chudák pes :thumbsup_anim:

Odesláno

Leštená oceľ je na exponované miesto ako je luneta najlepšia voľba. škrabance sú na tejto povrchovej úprave najmenej rušivé a najľahšie odstrániteľné. Najbezpečnejšie je dať si ju preleštiť v servise - alebo pravidelne podstupovať tortúru, oblepiť zvyšok hodiniek a sklíčko a šúchať ako Alladin.

btw, mikroškrabance na hodinkách ti môže spôsobiť napr. aj hutnejšie umelé vlákno /hrubšia syntetická niť a podobne/ s ostrým zastrihnutým alebo zataveným koncom - ak ho pokúšaš dostatočne vytrvalo, alebo jemný prach na stole, či povrch stola samotný /hlavne syntetická fólia/.

na /výlučne/ brúsené oceľové plochy odporúčam vyskúšať tool No.2834 C od bergeonu, mám ho doma /resp. v rotácii u kamarátov, poznáte to :)/ a som veľmi spokojný. Kým som to neobjavil, onadával som sa ako dlaždič. Tool má tvar pera a vymeniteľný hrot je na báze skleného vlákna. dajú sa s ním robiť takéto zázraky /obrázky nie sú moje/. U takto drahých hodiniek odporúčam najprv otestovať napr. na voľnom článku z ťahu, ale nemal by byť problém. Kupované od predajcu cez web to stálo okolo 30USD. nemal by to byť problém zohnať, prípadne sa poradiť v servise nech ti to objednajú.

ešte k ***ánu: na to nešahať ničím čo nie je špeci na ***án, najmä nie prípravkami na oceľ. na údržbu ***ánu sú špeciálne prípravky, napr. tu

dúfam že to pomôže a radosti z nových PAM bude o to viacej :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
pekneee :) a ten kaliber je in-house? myslim, ze ma oznacenie P 9000 ?

Ahoj, mam podobnu skusenost aj riesenie, tak skusim poradit, viem si predstavit ako sa trapis. Aj ked uz mozno nie, je to uz vlastne davny zapis. Mam model 00311, cakal som nan dlhe tyzdne a hned druhy den nosenia som ich vlastnou hlupostou poriadne skrabol. Takze som prebdel noc pri forach :-) Riesenie, ktore som nasiel spociva v pouziti specialne vlhcenych utierok na lestene povrchy. Ja som ich kupil na http://www.bostonwatchexchange.com/servlet/StoreFront, maju moznost selektovat ci uz podla materialov a uprav ale aj podla znaciek. Chce to naozaj velku davku trpezlivosti, ale funguje to. Samozrejme si prosim bruseny povrch niecim prekry (nelepil by som tam pasky, dalsi problem ako odstranim lep), ja som utierku prelozil na "hrot", ktory mal cca priemer sirky poskrabanej obruce (presne aj Tvoj pripad) a potom uz treba len jemne a lestit. Odporucam po kazdych par minutach lesteny povrch osusit jemnym papierikom, skontrolovat a tak pokracovat. Mne lestenie trvalo cca 1,5 hodiny. Do servisu by som to nedaval, tym ludom sa verit neda. Nemam dobre skusenosti anilen priamo so servisom vyrobcu vo Svajciarsku.

Ak si to este nevyriesil, toto Ti pomoze.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...