Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ale to je spíš jen orientační, ne? Protože já jsem kupoval OP o (snad skoro přesně) rok později než Ondraj a oba máme sérii J.

Edit: A ty moje hodinky nebyly v Carollinu žádnej ležák, byly tam pár dní. Takže jedině to byl ležák u OP. Ale koupil jsem v červenci 2008 sérii J, která dle tvé tabulky odpovídá roku 2007.

Upraveno uživatelem lolohh
  • Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Ale to je spíš jen orientační, ne? Protože já jsem kupoval OP o (snad skoro přesně) rok později než Ondraj a oba máme sérii J.

Edit: A ty moje hodinky nebyly v Carollinu žádnej ležák, byly tam pár dní. Takže jedině to byl ležák u OP. Ale koupil jsem v červenci 2008 sérii J, která dle tvé tabulky odpovídá roku 2007.

Je to tak, taky jsem serii J a je to skutecne 2007.

Odesláno
Dík!

Panove, ty cisla nejsou orientacni, ja mam cislo K20*/2000 a vim ze v serie K jich nebude vic. Ty hodinky se delaji prubezne a proto najdete K i pristi rok.

Odesláno (upraveno)
Panove, ty cisla nejsou orientacni, ja mam cislo K20*/2000 a vim ze v serie K jich nebude vic. Ty hodinky se delaji prubezne a proto najdete K i pristi rok.

pismenko vzdy oznacuje rok a dal ktery kousek z dane serie to je a dale jak je serie velka. na kazdy rok je naplanovano mnozstvi daneho modelu. bohuzel cim dal vetsi.

Upraveno uživatelem HROCH
Odesláno

Samozřejmě, že čísla (počet vyrobených kusů) nejsou orientační. Orientační jse mi zdají ty písmenka označující sérii a tedy rok. Protože jak jsem už psal, tak dvoje OP ve stejné sérii jsme koupili rok od sebe (shodou okolností snad oboje v červenci). Takže to značí buď začátek výroby nebo si to OP syslí a schválně zadržuje u sebe, protože já měl požadavek na oznámení až přijdou do Carollina celkem dlouho. A pěkně mě štvou, že dělají změny i v rámci jedné série.

• po 2 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

Nebudu plevelit vlákno "Kolik je tu Paneraistů...." a dám slíbenou fotku sem. Nejsem tak zdatný fotograf jako většina z vás, ale snad něco uvidíte. Pam 312 mám pár měsíců a musím říct, že po pár dnech jsem s hrůzou zaznamenal strašidelně poškrábanou lunetu. Nic jsem jim neprovedl, nevím kde se to tam vzalo :crying_anim02: . Hodinek mám mnoho, ale takhle náchylné na poškrábání žádné. Jestli je materiál pouzdra měkčí než u ostatních výrobců, nebo jestli je to tvarem pouzdra, který lunetu více exponuje, nevím. Je to ale docela otrava. Je na to nějaká pasta? Zkusím se zeptat v rodině, máme tam zlatníky, měli by to vědět.....Díky za názory. Baví mě však stále....neprodám. :thumbsup_anim:

Návštěvník YPO?
Odesláno (upraveno)

to co ti radí moderátor nade mnou bych nezkoušel - vyleštíš si s tím i tu spodní část pouzdra

Upraveno uživatelem YPO?
Odesláno
to co ti radí moderátor nade mnou bych nezkoušel - vyleštíš si s tím i tu spodní část pouzdra

Je fakt ze by musel byt sikovnej :) Fakt je ten, ze jsem s tim zatim lestil vetsi leskle plochy, kde to fungovalo dobre, ale tady by nemuselo byt uplne lehky pohlidat to at nevylestis i tu brousenou cast.. potom snad jedine pockat az toho bude vic a nechat to pretahnout treba v Carollinu ;)

Odesláno

Samozřejmě bych si ty kartáčovaný části a sklíčko při broušení přelepil nějakou tou teroristickou páskou. Ale i tak se mi do toho broušení samotnýmu moc nechce. Jak někdo z vás zmínil v sousedním vláknu, nechat tam dát kartáčovanou lunetu by vůbec nemuselo být špatný a přiznám se, že mě to po objevení škrábanců napadlo taky. :thumbsup_anim: Po vyleštění to totiž bude při mým stylu nošení za pár dní to samý. A abych přestal nosit hodinky jenom kvůli strachu z poškrábání, to bych radši nechal vyměnit lunetu nebo se smířil se škrábanci. Ironií potom bude, až mě dá někdo do držky, že mám Panerai fejky a že to poznal podle neoriginální blbě okopčený lunety. :suicide_anim: Jinak mě jsou podobný kritici docela u zadku... :sleeping_03anim:

Každopádně díky za reakce. cyril.

P.S. Ve skutečnosti ty škrábance skutečně nejsou tolik vidět. Hlavně pod umělým světlem...zářivka a podobně.

Odesláno

Tak neviem, mne sa to zda ako dobry napad od Panerai= mat najviac exponovane miesto z lestenej ocele. Ta sa lahko prelestit obruskami, ale ako prebrusis lunetu z kartacovanej ocele? Ako byvaly majitel B-42 viem o com hovorim...

Odesláno

Kartacovana luneta nic neriesi ;)). Mam ju na PAM 243 a uz je tam par skrabancou ktore nerozlestis ale vobec ma to nesere. Tato tema skrabancou je casto diskutovana na roznych PANERAi forach a vzdy je tam par ludi ktorych to strasne hneva ze tam maju skrabanec. Chlapy vsak su to len hodinky co je na tom ze je na nich vydiet ze su nosene. Dnes to vylestis zajtra to tam mas znova. Vykaslite sa na to a len si ich uzivajte co ich chcete odovzdat svojim potomkom nalestene a navonane bez ziadnej historie ? ;). No a pre tych co to proste strasne sere a nevedia sa stym zmierit tak ty to mozu nostit s tou gumenou ochranou co bola dodana k hodinkam;) hehehe.

Odesláno

312 maju lunetu trosicku vystupenu (vid obrazok),nez napr 111,takze s jej lestenim to nebude take zle.Nebudes sa musiet bat,ze zalestis aj brusenu plochu,tak isto si myslim,ze nie je potrebne lepit nieco pred lestenim na sklicko. Je to zafir takze to urcite vydrzi.

Inak co sa skrabancov tyka-Suhlas so ZDRom

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...