steel Odesláno 10. října 2005 Nahlásit Odesláno 10. října 2005 co si myslite o teto marce, kam asi patri v hierarchii svycarskych hodinaru (stejna uroven jako...) jak je to s jejich kalibry, jedna se o ETA ?
Bobisek Odesláno 10. října 2005 Nahlásit Odesláno 10. října 2005 Je to jedna ze znacek na vzestupu, v roce 2004 vyrobili myslim kolem 40 tisic hodinek. Z tema kalibrama nevim, v roce 2003 udelali prvni vlastni (Heartbeat), uz jsou nejake vylepsene odnoze (popis kalibru jde najit na jejich strance), nektere budou hodne upravene ETY. . S tou prestizi si netroufam odhadnout, rozhodne to neni spicka, na druhou stranu nabizi i hodinky s tourbillonem, tak to nebude ani zadny Jacques Lemans. Urcite jsou tady ale povolanejsi pro odpoved.
Chronomag Odesláno 11. října 2005 Nahlásit Odesláno 11. října 2005 Firma existuje od roku 1988, ale ve skutečnosti se s ní počítá tak od roku 1995, kdy začala vystavovat, což je pro hodináře něco jako začátek skutečné existence. Dělají zajímavé modely, rozumné ceny tak od 500? - takže si zakládají spíš na tom, že jsou dobří, než drazí. Značka má mezi hodináři poměrně dobrý zvuk, opravdu se snaží o modifikace i vlastní vývoj, jenže to víte, není to Omega, takže mimo hodináře je prakticky neznámá. Na druhou stranu zní dost švýcarsky na to, aby to nebylo zase i pro ně tak na škodu tady jsou nějaké ceny a nabídky
swan Odesláno 19. září 2007 Nahlásit Odesláno 19. září 2007 Zvažuju koupi těchto automatů. Zdají se mě dobré ve smyslu cena-výkon. Co Vy na ně? http://www.frederique-constant.com/fc/site...76&offset=5
swan Odesláno 19. září 2007 Nahlásit Odesláno 19. září 2007 Zvažuju koupi těchto automatů. Zdají se mě dobré ve smyslu cena-výkon. Co Vy na ně? http://www.frederique-constant.com/fc/site...76&offset=5 Jo cena je cca 28tis.
New Milis Odesláno 19. září 2007 Nahlásit Odesláno 19. září 2007 (upraveno) Poměr cena/výkon je jistě jedno z hledisek, nicméně mě osobně se hodinky taky musí líbit. Ta díra, co ukazuje m.j. obrácená čísla na datumovém věnci, je IMHO příšerná. Hodinky pro dobře situovaného důchodce. Upraveno 19. září 2007 uživatelem New Milis
vanderB. Odesláno 19. září 2007 Nahlásit Odesláno 19. září 2007 driv se mi libily hodne...to bylo ale jeste v pre-chronomag éře tyhle se mi libej porad... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
swan Odesláno 19. září 2007 Nahlásit Odesláno 19. září 2007 Nevím. Ony na té fotce vypadají dost divně. Ve skutečností jsou takové jemnější. No ale uvidím, ještě to zvážím...
uns Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Ja som na značku Frederique Constant počul dosť sťažností (kamarát pracoval v zlatníctve a hodinárstve), ale možno sa jednalo o lacnejšie modely. Neviem ako je to s tými drahšími. Každopádne by som sa poradil s odborníkom, alebo s niekým, kto hodinky tejto značky vlastní. Je tu vobec niekto taký???
Otto Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Ja som na značku Frederique Constant počul dosť sťažností (kamarát pracoval v zlatníctve a hodinárstve), ale možno sa jednalo o lacnejšie modely. Neviem ako je to s tými drahšími. Každopádne by som sa poradil s odborníkom, alebo s niekým, kto hodinky tejto značky vlastní. Je tu vobec niekto taký??? Mám jedny, chronometr, vodotěsnost 6 atm, je v tom 2824 a hned po koupi jsem je nechával seřizovat, protože dělaly +30 sec. denně. Teď chodí pěkně v rozmezí COSC. Na ciferníku jsem ovšem našel pod lupou řasu, no stane se.
ego alter Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Mám jedny, chronometr, vodotěsnost 6 atm, je v tom 2824 a hned po koupi jsem je nechával seřizovat, protože dělaly +30 sec. denně. Teď chodí pěkně v rozmezí COSC. Na ciferníku jsem ovšem našel pod lupou řasu, no stane se. otto,tys preci jedny FC prodal,nepletu-li se....?
uns Odesláno 21. září 2007 Nahlásit Odesláno 21. září 2007 Mám jedny, chronometr, vodotěsnost 6 atm, je v tom 2824 a hned po koupi jsem je nechával seřizovat, protože dělaly +30 sec. denně. Teď chodí pěkně v rozmezí COSC. Na ciferníku jsem ovšem našel pod lupou řasu, no stane se. Presne o takýchto veciach hovoril moj známy...aj keď o riase nikdy nebola zmienka. Ktovie, možno je to schválne...žeby nová komplikácia??? Hlavne, že idú.
Otto Odesláno 21. září 2007 Nahlásit Odesláno 21. září 2007 otto,tys preci jedny FC prodal,nepletu-li se....? Kdepak, neprodal. Byl o ně zájem a pak to nějak usnulo, takže je mám pořád.
Otto Odesláno 21. září 2007 Nahlásit Odesláno 21. září 2007 Presne o takýchto veciach hovoril moj známy...aj keď o riase nikdy nebola zmienka. Ktovie, možno je to schválne...žeby nová komplikácia??? Hlavne, že idú. To začalo tak, že se tady jednu dobu řešily detaily ciferníků pod lupou. Tak jsem si Frederiky prohlídnul taky pod lupou a ta řasa se tam objevila. Jinak bych o tom doteď nevěděl, normálně to vidět není.
uns Odesláno 24. září 2007 Nahlásit Odesláno 24. září 2007 To začalo tak, že se tady jednu dobu řešily detaily ciferníků pod lupou. Tak jsem si Frederiky prohlídnul taky pod lupou a ta řasa se tam objevila. Jinak bych o tom doteď nevěděl, normálně to vidět není. tak to je fakt sranda...to by ma nenapadlo...
swiss olive Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 co si myslite o teto marce, kam asi patri v hierarchii svycarskych hodinaru (stejna uroven jako...) jak je to s jejich kalibry, jedna se o ETA ? akurat som sa pytal v inej rubrike co su to za strojky, mali by byt ETA, ale viac neviem. Inac som s nimi velmi spokojny a nasiel som to co som hladal. Klasicke swiss hodinky za priatelnu cenu. Cifernik je dokonaly, tvar a dizajn nasvedcuju klasike. Kovovy remienok sklapaci, je tiez dobre spracovany. Mam s nich dory pocit. huraaaa
rorda Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 Mně se taky tahle značka zamlouvá, skutečně zajímavý kousky, i když se samozřejmě daj koupit i některý kolem 100tis., pak bych volil ale jinou značku, kterou mam v merku ... Zeptam se zdejších odborníků jako začátečník, jak vidí kvalitu použitejch strojků a jestli je měl někdo v ruce, tak i zpracování jako celku ...
B.F.G. Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 Mě se jeví jako dobrá Švýcarská značka s výrazně osobitou produkcí, která zahrnuje především společensky laděné, decentní, rozměrově spíše menší hodinky. Většinu z produkce tvoří oblekovky, pocitově mi přijdou jako elegantní, uhlazené a docela subtilní. Často dělají ciferníky openheart, což se mi přiliž nelíbí, evokuje to ve mě pocit turba, které tam ovšem až na jednu vyjímku není. Zpracování je na vysoké úrovni. Jo a líbí se mi jejich název, zní tak pátkovitě a vachernonovitě Je pravda, že za 100 000,- lze najít poněkud prestižnější kousky.
uns Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Podobná téma tu už bola: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...erique+constant člen otto vtedy písal, že našiel na ciferníku riasu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se