Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny,

tak jsem měl to štěstí, že jsem se včera(10.6.) dostal ke zlatníkovi/hodináři VALENTINovi tady v centru evropské byrokracie.

Zážitek to byl ohromný !!! Kdy vznikla značka a jak se zapsala do hodinářské historie tu psát nebudu, to si každý může

"vyguglovat"(strašný slovo,co?).

Já se s vámi chci podělit o ten zážitek, mít na ruce takové hodinky. Firma je stále manufaktura a jejich výrobky jsou nádherné.

Co mohu já jako laik posoudit, tak poměr cena/kvalita/hodnota je velmi dobrý.

K návštěvě mě inspiroval Jeremy, který se tu 1.6. chlubil modelem Chrono4 a také Snow (ten mě "vyprovokoval" SZ).

Na netu jsem si vybral 2 modely. Jsem zatížený na chrona, takže volba padla na EXTRA-FORT a TRAVERSETOLO Chrono viz. foto.

Pan hodinář je velmi příjemný člověk, který si se mnou u dvou modelů vydržel povídat hodinu a čtvrt. Prodává i VC, UN, Zenith, FC atd.

Hodinky jsou velmi lehké na to, že jsou to chrona automaty. Zpracovíní je "dokonalé" , ručičky na indexy sednou jak zadek na nočník

a všechna čísla a znaky jsou přesné, mají ostré kontury a mé oko chybu či chybičku nenašlo. Průhledné dýnko umožňuje kochat se i z opačné strany.

V reálu se mi víc zalíbil model Traversetolo . Ten černý matný ciferník je hóóódně pěkný.

Firma má úžasně vyřešenou výměnu řemene za tah. Za půl minuty to beze spěchu zvládne každý doma.

Takže závěrem. I když osud chtěl, abych si vybral jinak (viz. jiné vlákno, které snad stihnu založit ještě dnes) mohu říct pouze:

Nádherný hodinky a velmi příjemný pan prodavač kterého jeho práce evidentně baví. Za poslední týdny jsem měl na ruce dost značek a modelů,

ale tyhle byly tak nějak nejfajnovější a ještě se vešly do mého limitu. Provedením v ničem nezaostávají za Rolex, IWC, JLC, TH, Longines, Tudor, Breitling od nichž jsem

něco už zkoušel. Navíc mají (alespoň pro mě) úplně jiného ducha, že by to dělal vlastní kalibr ???

Mám ceník pokud by někoho zajímaly "pultové" ceny.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno (upraveno)

Abych byl upřímný, zdají se mi nanicovatý, BRUSELSKÝ :D :D , nemůžu si pomoci. Eberhart dělá lepší hodinky, než takovýhle, který jenom nikoho neurazí. Kdybych se měl rozhodnout, tak asi pro ty stříbrné, jsou radikálně vybroušené, ale oboje jsou stejně hezké/nudné/kvalitní.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Jestli to není tím, že ty, co postuješ, jsou o třídu emotivnější, baker :D A tvůj příspěvek má pro mě velkej smysl, ten rozdíl je větší, než bych řek.

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník Snow
Odesláno

Honzo71 si asi budeš překvapen, ale já bych měl u Eberhard&CO jiného favorita. Byl by jím akční model Eberhard&CO Scafodat. Samozřejmě chápu, že pokud pracuješ v Bruselu, nemůžeš si dovolit hodinky, které pokud by vyčnívaly z rukávu dobře střiženého obleku, působily by krajně nevhodně.

Doufám, že u Eberhardu&CO skončíš a nebudeš dál pátrat. Mohu Ti snad ještě předhodit Vulcain, který by snad mohl Eberhard&CO přebít.

Ukážu Ti své dlouholeté favority.

Eberhard&CO Scafodat

zdroj obrázku http

://www.sorelleronco.it/Prodotti/Orolog...i/scafodat.htm

scafodat.jpg

scafodat1.jpg

Vulcain Aviator Elapse Time a Dual Time

vulcainaviatorelapsetimh.jpg

Vulcain Critet Nautical

vulcainnautical.jpg

Hodinky Vulcain si určitě koupím, jen pořád přemýšlím jaké. Dumám o GMT nebo o Nauticalu s modrým číselníkem a samozřejmě na ocelovém tahu.

Odesláno

snow - dík, to je jinačí krajíc !! :D Povzbudilo mě to!! škoda přeškoda, že ty scafodaty nemaj datumku na 4 !! Vulcain je třída, fakticky. jenom mi uchází, proč nemají dual time s 24 hodinovou stupnicí? Ví to někdo, a ví někdo jak a proč funguje ten nautical?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...