Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím. Již nějakou dobu číhám na Cortebert ve stavu, který se alespon z části blíží stavu, pod kterým chápu NOS stav. A za ty měsíce jsem narazil vždy na kousky, které toho měli hodně viditelně dost za sebou. No asi blbě hledám (vzhledem k času a kvalitě připojení co mám když je čas), ale ani web se v mém prohlížeči nehemží obrázky parádních kousků. A tak mě jen zajímalo, jestli někdo ulovil Corteberty v pěkném stavu i u nás. Pokud jsou v chlubícím vláknu, tak se omlouvám za vlákno na víc a prosím o odkaz. Přijde mi to, že jich u nás bylo a je docela dost a málokteré ležely v šuplíku......

Přidávám tedy obrázek svých, strojek je ve výborném stavu (někde jinde v našem fóru jsem jeho fotku již viděl), přesnost super. Pokud někdo máte fotku tak sem s ní at ví na co se ne/mohu těšit.

post-4492-1245609535.jpg

Odesláno (upraveno)
  Jakubisko napsal:
Ale jo, neco podobneho mam take...

To je ono, tak bych si to představoval. Prošly nějakou "očistou" ciferníku a ručiček? Já nevím, zda mám někde něco zkoušet. Vzhledem ke stavu pouzdra bych se "větších" investic asi spíš vyvaroval. A šlapou tak pěkně, že trošku jim pomoci by si zasloužily.

Taže chválím, jsou krásné.

Upraveno uživatelem hifi kral
Odesláno

Hifikral: pokud vim, tak je vse puvodni. Jen jsem tamponkem ocistil pouzdro od mastneho sajrajtu. Ty Tvoje bych takhle nechal. Nic upadnuteho nevidim a ta patina k nim patri. Podle meho mas jeste starsi kousek nez ja...

Odesláno (upraveno)
  Jakubisko napsal:
Hifikral: pokud vim, tak je vse puvodni. Jen jsem tamponkem ocistil pouzdro od mastneho sajrajtu. Ty Tvoje bych takhle nechal. Nic upadnuteho nevidim a ta patina k nim patri. Podle meho mas jeste starsi kousek nez ja...

Doklad je z 8/12/1962. Asi fajn dárek k vánocům. Za 840,-Kčs.

Já bych je jen trošku přičísnul. Vzhledem k stavu pouzdra by razantnější úprava asi působila rušivě (obzvlášť k "vintage" šuplíkovému řemenu o kterém jsem se domníval, že ho na hodinky nikdy nedám).

Upraveno uživatelem hifi kral
Odesláno
  Jakubisko napsal:

Take mam stejny nazor. Stare hodinky maji i stare vypadat. Navic najit tyhle v NOS stavu bude asi problem.

• po měsíci...
Odesláno
  Jakubisko napsal:
bromep: paradni ulovek! Hodne netradicni cifernik, rekl bych. Jaky maji prumer? Rucky jsou cerne nebo modrene?

průměr bohužel klasika - 35. Ručky černé, čísla taky, ciferník sněhobílý. Pro mě krásný minimalistický design. opticky vypadaj větší.

Odesláno

to jsou moc krásný hodinky, oboje co máš. ty první se mi takhle ošoupaný líbějí, snad i víc než ty černý....35 není moc, ale nemusí každej nosit na ruce kaprobijce.

Odesláno

Nádherný Cortebert. A priemer 35 mm je super vintage rozmer. Škoda, že sa o tejto značke málo píše aj hovorí. Môže za to zrejme aj firemný archív zničený ohňom. Verím, že tak ako iné znovuoživené značky, aj Cortebert sa raz dočká...

• po měsících...
Odesláno
  bromep napsal:
Tak tyhle se podařilo polapit tuto sobotu na burze. Už mají přeleštěné sklo i plášť. Cena? 400 :thumbsup_anim:

Proč mně teky nepotká takový štístko

• po měsíci...
  • po měsících...
Odesláno
  V 21. 6. 2009 v 18:40, 'hifi kral' napsal:

Zdravím. Již nějakou dobu číhám na Cortebert ve stavu, který se alespon z části blíží stavu, pod kterým chápu NOS stav. A za ty měsíce jsem narazil vždy na kousky, které toho měli hodně viditelně dost za sebou. No asi blbě hledám (vzhledem k času a kvalitě připojení co mám když je čas), ale ani web se v mém prohlížeči nehemží obrázky parádních kousků. A tak mě jen zajímalo, jestli někdo ulovil Corteberty v pěkném stavu i u nás. Pokud jsou v chlubícím vláknu, tak se omlouvám za vlákno na víc a prosím o odkaz. Přijde mi to, že jich u nás bylo a je docela dost a málokteré ležely v šuplíku......

Přidávám tedy obrázek svých, strojek je ve výborném stavu (někde jinde v našem fóru jsem jeho fotku již viděl), přesnost super. Pokud někdo máte fotku tak sem s ní at ví na co se ne/mohu těšit.

Niečo k mojim "dedičným" Cortebert...

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=28412

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...