Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chlapci a děvčata, došlo to tak daleko, že potřebuju poradit.

Umanul jsem si, že potřebuju doplnit "svatou trojici" definitivních hodinek. Nosím Steinharty navB 47 normálně, na moto, akčnější činnosti a manuální práce pak Hanowa Sealander quartz. Potřebuji zaplnit mezeru pro oblast oblek s přesahem na džíny atd. Někdy při hodně formální příležitosti prostě Stein NavB není úplně ono, 47 mm a řemen s nýty dělá svoje, ale na velké velikosti i tak trvám (43-45 mm).

Hodinky bych rád pořídil do několika málo měsíců, abych to zrealizoval k narozeninám. Rozpočet je omezený :( Ideál by byl lehce nad 10.000,-, lze zvážit přiblížení k hranici 15.000,- nebo decentní přesah při uvažovaném usilovnějším šetření, prodeji orgánů, několika litrů krve atd. (sakra, ve středu jsem daroval krev zadarmo :rolleyes: ).

Kritéria jsou:

-Swiss made nebo z Germánie.

-Ocel, lhostejno, zda lesklé či matné. Na kůži i na oceli.

-Diametr min 43 mm, neměl by atakovat hranici 47 mm, ideál je 44-45mm.

-Manuální nátah (automat jen s největším sebezapřením a jen kdyby nepřítel stál na hranicích), nejraději Unitas 6498.

-Sklo raději konkávní než rovné, lhostejno, zda safír či minerál.

-Průhled na kalibr být může i nemusí.

-Luminiscenční ručky, nejlépe i luminiscenční nějaké indexy (aspoň nějaké tečky u číslic např.).

- můžou to být pilotky, nebo pilotky s retronádechem, retro hodinky i něco modernějšího. Sportovní asi ne, neb to již jaksi vylučuje použitý kalibr asi.

Předpokládám nákup buď v zahraničí (nejlépe EU kvůli DPH), nebo i zde, když mi udělají dobrou cenu. Při rozdílu 10% - 15% budu asi volit nákup zde v CZ.

Zatím jsou adepti tito:

Zeno X-large Pilot Winder P-558-6-1a

Hamilton H69619533

další Steinharty (44mm) mi manželka a Snow zakázali :D

Můj dojem je, že asi nic jiného nenajdu, nebo že byste měli nějaký tajný tip? Z výše uvedených kritérií by měla být splněna většina, ale není to dogma.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
tydle :tomato:

YPO, proc jsi zrusil svoji galerku na flickru? Zrovna jsem tam chtel omrknout tyhle Zena a dozvedel jsem se, ze uz tam nejsi aktivni. Jeste k tem hodinkam: libilo by se mi poridit tyhle a nechat k nim predelat rucky na podobne, jake se davaly na prvorepublikove pilotky Longines. Vznikla by z toho zajimava historicka replika a docela fajn kousek na ruku.

Odesláno (upraveno)

Zrovna mě to taky napadlo, skalis, že ty zena jsou dobrej základ pro bastlení, jináč jsou pokažený tím aeroplánem v přerostlém logu, ale dát řádný ručky, tak by vyletěly vejš. Možná by stálo i za to smazat nápis a nechat jen aeroplán :D

bobe mrkni na tutimu a proč ne stowu? - měl bys jedny bílé! A nebo nějaký precista italia (PAM), ať nemáš jen letecký.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Zrovna mě to taky napadlo, skalis, že ty zena jsou dobrej základ pro bastlení, jináč jsou pokažený tím aeroplánem v přerostlém logu, ale dát řádný ručky, tak by vyletěly vejš. Možná by stálo i za to smazat nápis a nechat jen aeroplán :D

Idealni by bylo smazat i letadlo i logo :thumbsup_anim: . Ale zdaleka nejvic to kazi ty rucky. Ale nekde tady bylo vlakno, kde par lidi podobnou prestavbu planovalo...

Odesláno
Co třeba takhle pánové :)

To je ono. Teda nejaky musky by se nasly, treba chybejici zobacek zevnitr na lunete, ale to zase vyvazuji neuseknute cislice. Co je to zac? Vlastni predelavka, nebo se to da nekde poridit?

...a to jsem si myslel, ze budu brzy hodinkove saturovan...

Odesláno

Clycine už budou moc velké na to, aby byly asi k obleku, to si můžu nechat na ruce Steinharty. Ale ty by byly asi ideál.

Přestavba je 1.A

pozn.: máte někdo tip, kde v CZ mají dobré ceny a slušný výběr Zeno? Nějaké mají v Koscom (moc, málo?).

Odesláno
Sakra Luku do vypada moc dobre, udelej nejake detaily toho ciferniku. Skoda ze jsem do toho nesel taky.

Všechno bude ve vlákně, ale až příští týden. Trpělivost.

Odesláno

Zobáček na lunetě by byl jistě fajn, ale to by se s ním muselo dát točit a to je zásah nad síly nás, bastlířů :D. I cesta k novýmu číselníku byla dlouhá a trnitá (na rozdíl od ruček, na který stačí pár kliknutí na ofrei.com). Podařilo se to jen díky Lukově vytrvalosti. Těším se na neděli, kdy dostanou jeden ze dvou připravených vintage-distressed-old pilot řemenů.

Odesláno
Co třeba takhle pánové :)

No teda to je pecka! :speak_cool:

Obdivuji vaši houževnatost.

Já myslel, že to usnulo ...

Držím palce.

Bobe - omlouvám se za plevel.. -_-

Odesláno (upraveno)
Clycine už budou moc velké na to, aby byly asi k obleku, to si můžu nechat na ruce Steinharty. Ale ty by byly asi ideál.

Přestavba je 1.A

pozn.: máte někdo tip, kde v CZ mají dobré ceny a slušný výběr Zeno? Nějaké mají v Koscom (moc, málo?).

např. Hodinářství Martin Cígler Jungmanova 18, Praha - tam má víc jak tři obligátní kousky, i když bude záležet na tom co sháníš

slušný výběr je i v Přemyslovké 13, Hodinářství Jaroslav Moučka taky Praha - tam má i Junkersky, Zeppeliny atd.

Majitel v Přemyslovké je velmi ochotný a dá se s ním domluvit sleva a u některých značek se dostává i pod české internetové ceny po slevách (pro Junkers a Zeppelin má výhradní zastoupení).

Upraveno uživatelem Bison

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...