Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máte někdo doma zařízení tohoto typu? A jaké? A jaký s tím máte zkušenosti. Chtěl bych něco asi pořídit a nemůžu se nějak rozhodnout. V současný době mám Rotel, model RSX 1056:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Nabízelo by se logicky přejít na 1057 od stejné značky. Ale nejsem si jistej, jestli jsem ochotnej (spíš ne) dát znovu balík peněz v podstatě jen za HDMI. Takže něco levnějšího, ale slušně kvalitního s tím, že současnej bych si taky nechal... Nevím

Odesláno

Když si to původní chceš nechat a má to být zřejmě jen kvůli možnostem HDMI, tak je to skoro jedno.

Otázka taky je, co si od toho vlastně slibuješ.

Odesláno
Když si to původní chceš nechat a má to být zřejmě jen kvůli možnostem HDMI, tak je to skoro jedno.

Otázka taky je, co si od toho vlastně slibuješ.

Slibuju si od toho připojení 2 HDMI zařízení přímo do RCV a následně do LCD... Připojil bych to i napřímo do LCD, ale šlo mně o jednokabelový přenos obrazu i zvuku a zároveň využití reprobeden místo repráků v TV...

Odesláno

len ked si chces nechat aj ten stary ako vyriesis prenos toho zvuku? Lebo ved co ja viem mas napr. PS3 tak ides PS3-hdmi-RCV (ten spracuje zvuk a posle ho do reprakov)-hdmi (video)posle do -LCD. Asi dalsiu sadu reprakov kupovat, nebudes, ne? :P

Odesláno
len ked si chces nechat aj ten stary ako vyriesis prenos toho zvuku? Lebo ved co ja viem mas napr. PS3 tak ides PS3-hdmi-RCV (ten spracuje zvuk a posle ho do reprakov)-hdmi (video)posle do -LCD. Asi dalsiu sadu reprakov kupovat, nebudes, ne? :P

No měl jsem vymyšlený takový ne moc šikovný řešení, že na Rotel budu pouštět muziku z CD a gramce a na ten novej napojím ty HDMI... :) a beden mám opravdu 2 páry - jeden pár Canton a z dřívějška mám letitý, ale stále skvělý Visatony. Nicméně asi se na to vykašlu a Rotel podaruju v rodině a koupím si něco podobnýho, co jsi postoval. Stejně už nic neslyším, tak co... :)

Odesláno

A není lepší do receiveru poslat jen ten zvuk digitálně a HDMI propojit do té TV.

Dobrou muziku si nech, pokud koupíš něco levného, stejně budeš litovat.

Odesláno (upraveno)

Todle bych určitě nedával pryč. Je to solidní kus železa. HDMI bych raděj obešel, než ladil levnějším kusem.

Edit: Zesák od Sony bych kupoval pouze osobně, jednou jsem se pěkne vydrbal, když jsem si ho neposlech :D (šlo o levnej kousek tak jsem to chybně moc neřešil.

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno

Podobnou histroku mám taky. Kdysi jsem se zbavil poslechově dobrého zesíku a pod tíhou přání rodiny zakoupil zesík pro kino od Sony.

Se to nedalo pořádně poslouchat. A to byl spíš z těch dražších.

Odesláno
A není lepší do receiveru poslat jen ten zvuk digitálně a HDMI propojit do té TV.

Dobrou muziku si nech, pokud koupíš něco levného, stejně budeš litovat.

taky si myslím, že uvažuješ nad nesmyslem, dobrou hudbu si rozhodně nechej

Řešení to je, ale jestli něco opravdu nesnáším, tak jsou to jakékoli kabely navíc. Navíc si nejsem jistej, jestli když pošlu zvuk digitálně do RCV tak se automaticky odblokuje ten zvuk z HDMI. Docela nerad bych totiž pokaždý tišil televizi (nehledě na to, že pokud bych zvuk ztišil uplně, budu mít na televizi takovou tu ošklivou ikonku, ne?)... V těchto novejch technologiích se zase tak moc nevyznám...

A k tý dobrý hudbě... Bez falešný skromnosti můžu říct, že jsem se celkem dlouho věnoval "high-end" audio zařízením. Mimo komponent třeba od Nakamichi nebo NAD jsem byl v roce 1990 šťastným majitelem decku ReVox B215 a upřímně řečeno - moc jich v republice nebylo. :) Sice to už byl v tý době neaktuální model, ale to je jedno. Stejně jsem byl šťastnej jako blecha. Několik let jsem byl členem fonoklubu, kde jsme měli vyřazený Studery a nahrávali na nich výukový pořady pro školy. Pásky jsem střihal ručně... :)

Proč o tom mluvím. Zvukový rozsah a obecně schopnost vnímat určité frekvence se s věkem zhoršují, to všichni víme. Navíc technika se i v takzvaném středním segmentu zlepšila. A průnik těchto dvou faktorů znamená, že mně bude stačit nějaký velmi solidní standard, za který zaplatím odpovídající peníze protože ty rozdíly už prostě neuslyším. :) Nehledě na digitální zvuk, kterej v podstatě vyrušil možnost rozumnýho přebuzení (někteří z vás určitě pamatují co všechny snesly "chromky a metalky" především od Maxellu), takže si ani nevychutnám dynamiku magnetického záznamu. V podstatě by mně to vadilo akorát u gramce (stará pětistovka, ale ono se přece říkalo, že kdo neměl gramec z Litovle tak neměl žádnej :) ), ale desky už poslouchám stejně málo. Dalším faktem je, že v práci poslouchám Rádio 1 a večer když přijdu domů tak často a rád sedím potichu. Zbývají víkendy, ale to většinou někam jedem. A v autě přehrávám empétrojky z SD karty.

Takže proto hledám solidní zařízení za dobrou cenu, na kterým si v případě potřeby přehraju kvalitně film a nebo i tu muziku, případně v období s větším množstvím volnýho času zapařím i nějakou gamesku. :) A protože věřím, že takové zřízení existuje, tak jsem se chtěl zeptat, jestli ho náhodou někdo z vás nemá. To je celý...

Odesláno

Tak nějak tě chápu, byl jsem v mládí stižen podobným stihomanem jako ty tj. tzv ,,netopýří uši,, kabely ze stříbra, high end bedny, dávání cdček na mražák, že prý to pak líp hraje atd. Teď si občas něco pustím spíš pro rados a ne jako dřív jen proto jakej to mělo zvuk. ;)

Odesláno
Tak nějak tě chápu, byl jsem v mládí stižen podobným stihomanem jako ty tj. tzv ,,netopýří uši,, kabely ze stříbra, high end bedny, dávání cdček na mražák, že prý to pak líp hraje atd. Teď si občas něco pustím spíš pro rados a ne jako dřív jen proto jakej to mělo zvuk. ;)

No jo, byl to blázinec.:) Ale stejně mám pocit, že jsme to děsně přeháněli. I když...... Vzpomínám si, jak jsem byl na poslechovce zlínského Hi-fi studia v hotelu Moskva. Nevím přesně, kterej to byl rok, tuším nějak kolem poloviny devadesátejch. Děsně jsem se tam zamiloval do beden od Bowers & Wilkins s karbonovými repráky. Mám dojem, že to tam prezentovali jako novinku. Jeden pár těch levnějších jsem si za pár měsíců koupil a nadšeně jsem na nich testoval zvuk právě z různejch zdrojů. Měl jsem shodou okolností k dispozici album Candy Dulfer Sax-A-Go-Go na CD, zbrusu nový originál audio kazetě a vinylu. A při tom poslechu to prostě bylo znát. Pořadí bylo očekávaný: klasická deska, kazeta a CD. Zvuk na CD byl opravdu plechovější... nebo vlastně ne - spíš takovej "rovnější". Prostě trochu tunel... Kazeta na tom byla o poznání hůř, ale plnější a přirozenější zvuk než CD měla stejně. Já vím, že se to slovo "přirozený" v táboře kritiků zvuku na CD nadužívá, ale něco na tom fakt je.

Ale kolik má člověk k dispozici takovejch srovnání, že? Takže jsem se na to pak vykašlal. CD (a dnes i losless digi formáty) jsou úplně v pohodě. Rozhodně pro rozsah, který dnes slyším :) ...

Návštěvník YPO
Odesláno

naprosto vím o čem píšeš - stejná posedlost jako hodinky ---- teď už si z repráků pustím něco jednou za rok a poslouchám spíše nekvalitní šum z webu x kvalita stejná jako 11tá kopie Ramba na Betě - no a jsem v pohodě :D === možná, že už taky pomalu směřuji ke slunečnímu určovaní denní doby (už aby to bylo) he he

Odesláno
...Upravil bych poradi - gram. deska, minidisc, kazeta, CD.... :)

Já MD v podstatě nesnáším. Právě z období nahrávání komponovaných pořadů pro školy. Půl dne nám tam namlouval herec z divadla třeba Vlastivědu a večer jsme při stříhání zjistili (samozřejmě až šel zaplacenej herec domů), že nám tam celé pasáže chybí. A obsluhou to nebylo, páč to byly vytrhaný kusy záznamu naprosto nahodile bez ohledu na střih. Je fakt, že jsme tenkrát používali v podstatě první modely SONY této zcela nové technologie (i když i ty stály hezkých 20 000,- korun) a možná to byla daň za průkopnictví... Nehledě na to, že se nám stávalo, že spousta médií po velmi krátkém čase nešla načíst. Zkolabovalo to vždy při TOC Reading. Později jsem se dozvěděl, že to byla celkem častá vada.

No zkrátka vrátili jsme se ke starýmu Studeru a z pásku jsem pak po večerech vystříhaval "lupance" od zvuku při spuštění pásku. Pak jsme to chvilku řešili nahráváním na stereo video Panasonic. Překvapivě vynikající výsledky. Šikmý záznam na široký video pásek v kombinaci s rotující hlavou (klasický kotoučák by musel mít při nahrávání rychlost jako při přetáčení, aby toho dosáhl :) ) nabízeli perfektní hodnoty odstupu šumu a 240 videokazeta levnej a poměrně spolehlivej archivační materiál. Jen ta další práce s tím byl katastrofálně nepohodlná a zdlouhavá... Takže pak chvilku DATky a nakonec pochopitelně HDD recording. Ale MD z toho byl bezkonkurenčně nejhorší...

Odesláno
Řešení to je, ale jestli něco opravdu nesnáším, tak jsou to jakékoli kabely navíc. Navíc si nejsem jistej, jestli když pošlu zvuk digitálně do RCV tak se automaticky odblokuje ten zvuk z HDMI. Docela nerad bych totiž pokaždý tišil televizi (nehledě na to, že pokud bych zvuk ztišil uplně, budu mít na televizi takovou tu ošklivou ikonku, ne?)... V těchto novejch technologiích se zase tak moc nevyznám...

No takto, napr. ked BD player prepojis cez HDMI do receiveru a z neho do TV tak sa udeje to, ze z BD playera ti pojde zvuk aj video cez kabel v receivery sa spracuje zvuk a video sa posle do TV bez zvuku, co teda znamena, ze je uplne jedno aku hlasitost budes mat na TV, lebo do nej pojde len video... :)

A co pisete k tomu sony receiveru, mozne je vsetko, sony nejako moc vnutorne nemam rad, ale co som si od nich kupil a ze toho nebolo malo, tak som nemal jediny problem. Nehovorim, ze ten receiver je uzasny a dokonaly, ale ja som s nim problem naozaj nemal ako este zo ziadnym vyrobkom od sony, asi mam nejake stastie... :P

Odesláno

Co se Sony týká a i ostatních značek, tak není reciever jako reciever. Ten můj hrál bohužel celkem špatně, ale například CD přehrávač stále funguje i po 15-ti letech a to se sakra něco nahrál.

Musím tam dokonce přehrávat CD, které novější přehrávače odmítají. Většinu jsem ale naštěstí už převedl do PC.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...