azeppelin Odesláno 11. července 2009 Nahlásit Odesláno 11. července 2009 nevím jestli je to do správné sekce, ale snad ano. Koupil jsem hodinky na renovaci, ale bohužel jsem zjistil že jsou prasklé kameny... takže to je asi neopravitelné. Ale dá se sehnat popřípadě nemá někdo z čleů k dispozici strojek, který by sedl do hodinek. Jsou to náramkové hodinky... btw vypadá to jako předělávka z kapesních. strojek průměr 36mm a výška cca 4,5 mm. Děkuji za reakce foto přikládám. A.
Karlos Odesláno 12. července 2009 Nahlásit Odesláno 12. července 2009 Kameny vyměnit samozřejmě není problém, pokud najdeš někoho, kdo má kamenů dostatečný výběr a zásobu. Budeš muset pátrat a hledat nějakýho dobrýho (zavedenýho, staršího) hodináře. Jinak stejnou velikost strojku taky najdeš - např. Molnija, některé Omegy a určitě další. Koukni do Všeobecné sekce do vlákna o předělávkách. A taky nám sem dej nějaké fotky, ať se podíváme na celé hodinky
afrikab Odesláno 12. července 2009 Nahlásit Odesláno 12. července 2009 Docela mi to pripomina strojek z tohohle vlakna: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=20795
azeppelin Odesláno 12. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2009 Přidávám na vyžádání fotky celých hodinek. Tedy ručky jsem nenasazoval kvůli focení. Jinak díky za rady. Zkusím vyměnit kameny. Víceméně jsem hodinky koupil jako šrot za 70,- , ale líbí se mi, tak je dávám do kupy... uvidíme jak to dopadne. Pouzdro je už trochu odrbané... jelikož budu brou sit na novou nikl lázeň. Zatím opravena pružina a systém natahování. Chce to ještě vlásek narovnat a vyměnit kameny na můstcích... potom uvidím. Ale jak říkám jen pokus. Myslím že strojek měnit celkově nebudu, jelikož se nejedná o novodobou předělávku... takže bych chtěl nechat původní
maxs Odesláno 12. července 2009 Nahlásit Odesláno 12. července 2009 Trochu streľba od boku, ale ja by som povedal, že to prestavba/mariage nebude. Respektíve, že hodinky už z fabriky vyšli ako náramkové
azeppelin Odesláno 12. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2009 no s tím že vyšly jako náramkové taky trochu koketuji, ale nevím na kolik je to pravděpodobné.
Karlos Odesláno 12. července 2009 Nahlásit Odesláno 12. července 2009 Vypadají dobře a až budou hotové, budou to pěkné staré hodinky. A jak tak koukám na strojek, tak natahovací soukolí vypadá, jako kdyby mělo ručně vypižlané zuby. Asi už to někdo měnil.
azeppelin Odesláno 16. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2009 Tak děkuji za rady. Již jsem asi našel hodinářství, kde byli na první dojem vstřícní... což je v dnešní době asi vzácnost. Zanedlouho budu vědět více a snad budou kameny vyměněny a hodinky seřízeny. Určitě dám vědět a snad budu moci doporučit pana hodináře.
trew Odesláno 12. října 2009 Nahlásit Odesláno 12. října 2009 Hodinky z nedostatku pouzder byli běžně vyráběny jako náramkové . Zajímavé je, že to bylo u jeptišek . Pánům to ještě chvilku trvalo než se rozloučili s kapsáči . Na tento vynález přišli v podstatě služky kdy jim hodinky na řetízku zavazeli . Bylo spoustu přípravků a pomůcek ¨, které i neupravené kapesní hodinky umožňovali nosit přímo na ruce . Ať už různá kožená monstra až po důmyslné chmatáky podobné dnešním tahům .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se