Filipes Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 ..já měl jedny hodinky s titanovým pouzdrem a i když nemůžu říct ani slovo proti, už bych je nechtěl, jsou moc lehoučký a mimoděk budí dojem něčeho ošizeného, jakoby z plastu, prostě ocel je ocel - ale dost možná je to jen můj privátní dojem
flákač Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 Má někdo tyhle hodinky? https://www.kronium.cz/index.php?act=viewPr...rod&productId=5 Tak se mi nějak zalíbily a nevím, jestli jsem vybral dobře. Ale stejně nejsou, prý až v září, tak mám dost času přemýšlet. Jak odolné je titanové pouzdro? Je to lepší, než nerez? Na leštěné nerez oceli je teda vidět každé mikroškrábnutí. Mám asi 2 měsíce. Jsou to mé první náramkové hodinky po zhruba 10 letech, takže nemohu porovnávat. Nosím je v málo náročném prostředí, nedělal jsem s nima žádnou manuální práci a nejsou zatím škrábnuté. Pouzdro je mezi nožkami pro stěžejky méně leštěné než na vnější straně. Jdou dost ztuha natahovat, udělal jsem si napoprvé o korunku malé puchýřky - kůže je z klávesnice změklá a nejsem zvyklý, přesto si nepamatuji, že bych měl kdykoli dříve podobné "poranění". Snad je to dobře z hlediska udávané voděodolnosti. Zatím jsem se s nima jen několikrát sprchoval (i to byl nezvyk) a podle očekávaní přežily bez úhony. Přesnost měřím jen nepravidelně, vychází mi průměr +17s. Denní odchylka je většinou max. 1 s, ale několikrát jsem změřil + 3 až 5 s - nepamatuji se, co jsem jim udělal, protože mají dost pravidelný režim. Jsou lehké. Vyměnil jsem kožený řemínek, připadal mi na hodinky sportovní typu přiliš jemný (je na oficiální fotce) a snadno poničitelný potem, za černý NATO pásek s matovými kovovými částmi (Timefactors, 8 GBP).
flákač Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 ..já měl jedny hodinky s titanovým pouzdrem a i když nemůžu říct ani slovo proti, už bych je nechtěl, jsou moc lehoučký a mimoděk budí dojem něčeho ošizeného, jakoby z plastu, prostě ocel je ocel - ale dost možná je to jen můj privátní dojem Ta lehkost mi právě vyhovuje. Jak jsem psal, nejsem na hodinky zvyklý a z něčeho těžkého bych byl nervózní. Stejně tak se mi líbí barva titanu, nenápadná ale ušlechtilá šedivá, žádné pouťové zlato. Opravdu je to velmi subjektivní.
VS Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 Píšou, že je s hnědým páskem, ale na fotce je černý. Jaký tam je? Platí se ještě nějaké poštovné nebo je to v ceně?
flákač Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 Píšou, že je s hnědým páskem, ale na fotce je černý. Jaký tam je? Platí se ještě nějaké poštovné nebo je to v ceně? Je černý, prošitý černou nití a s titanovou přezkou. Stejný jako na http://www.archimede-uhren.de/EN/Outdoor.htm . Mimochodem, tam nabízejí i ocelovou verzi, třeba by ji Kronium na objednávku dovezlo. Také jsem se těšil na hnědý, nakonec jsem byl rád, černý se k nim hodí lépe (nejsou to piloty), textilní pásek jsem koupil také černý. Platil jsem jen cenu uvedenou u hodinek. V obchodních podmínkách o poštovném není nic, předokládám, že obyčejný balík je v ceně a nebyla to výjimka za dlouhé čekání (také nebyly skladem). Hodinky byly v černé krychlové papírové krabičce, zapnuté kolem srolovaného molitanu.
VS Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 Píšou, že je s hnědým páskem, ale na fotce je černý. Jaký tam je? Platí se ještě nějaké poštovné nebo je to v ceně? Je černý, prošitý černou nití a s titanovou přezkou. Stejný jako na http://www.archimede-uhren.de/EN/Outdoor.htm . Mimochodem, tam nabízejí i ocelovou verzi, třeba by ji Kronium na objednávku dovezlo. Také jsem se těšil na hnědý, nakonec jsem byl rád, černý se k nim hodí lépe (nejsou to piloty), textilní pásek jsem koupil také černý. Platil jsem jen cenu uvedenou u hodinek. V obchodních podmínkách o poštovném není nic, předokládám, že obyčejný balík je v ceně a nebyla to výjimka za dlouhé čekání (také nebyly skladem). Hodinky byly v černé krychlové papírové krabičce, zapnuté kolem srolovaného molitanu. Dík. Teď už budu jenom čekat, až je dovezou.
flákač Odesláno 3. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2006 Píšou, že je s hnědým páskem, ale na fotce je černý. Jaký tam je? Platí se ještě nějaké poštovné nebo je to v ceně? Je černý, prošitý černou nití a s titanovou přezkou. Stejný jako na http://www.archimede-uhren.de/EN/Outdoor.htm . Mimochodem, tam nabízejí i ocelovou verzi, třeba by ji Kronium na objednávku dovezlo. Také jsem se těšil na hnědý, nakonec jsem byl rád, černý se k nim hodí lépe (nejsou to piloty), textilní pásek jsem koupil také černý. Platil jsem jen cenu uvedenou u hodinek. V obchodních podmínkách o poštovném není nic, předokládám, že obyčejný balík je v ceně a nebyla to výjimka za dlouhé čekání (také nebyly skladem). Hodinky byly v černé krychlové papírové krabičce, zapnuté kolem srolovaného molitanu. Dík. Teď už budu jenom čekat, až je dovezou. Jestli vám záleží na barvě řemínku, raději se Kronia zeptejte. Třeba ten můj byla náhoda, i když se dohaduji, že chyba je v jejich popisu.
Patrik Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 Este by ma zaujimalo ako je to so zastavovanim sekundovej rucicky pri automatoch. Zastavi sa pri nastavovani casu ??? (myslim pri vytiahnutej korunke). Pripadne ake su vase skusenosti s Tag heuerom ako znackou a aka moze byt priblizne nepsresnost modelu Carrera. V tomhle není rozdíl mezi manuálním nátahem a automatem. Záleží na konkrétním stroji. Běžně používané ETA stroje by měly zastavovat všechny (nesetkal jsem se s nějakým so by nezastavoval). A ještě jedno úskalí, některé automaty nejdou natahovat korunkou (opět by se nemělo jednat o problém ETY).
Filipes Odesláno 9. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2006 ..jedná se myslím o tzv hacking, kdy při pohybu korunkou do protisměru se zastaví vteřinová ručka - několikrát tu bylo zmíněno že Seiko Monster toto neumožňují, jakto že střídavě se mi to daří?
Patrik Odesláno 9. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2006 ..jedná se myslím o tzv hacking, kdy při pohybu korunkou do protisměru se zastaví vteřinová ručka - několikrát tu bylo zmíněno že Seiko Monster toto neumožňují, jakto že střídavě se mi to daří? Ten "hacking" nemluví o pohybu do protisměru, ale o vytažení. Zastavit sekundovku při pohybu korunky do protisměru se mi podařilo např. u mých starých PRIMek, pokud byly málo natažené.
mechano Odesláno 9. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2006 ..jedná se myslím o tzv hacking, kdy při pohybu korunkou do protisměru se zastaví vteřinová ručka - několikrát tu bylo zmíněno že Seiko Monster toto neumožňují, jakto že střídavě se mi to daří? Zastavit stroj otáčením ruček v protisměru neumožňují pouze hodinky kde prokluzuje třecí spojka na ručky , jinak všechny. Zastavení vytažením korunky mají jen některé stroje a bývá to uvedeno jako funkce.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se