Přejít na obsah

Nové modely Steinhart

Heky

Doporučené příspěvky

Tak jsem právě na Chronoshopu objednal, resp. zaplatil tyhle ....

LSE jsem minulý týden objednal pro kamaráda, takže snad brzy dorazí. Pokusím se je pak nafotit a hodím to sem (resp. fotogalerie).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem domluvenej s kibim, že nafotí všechny moje B-Uhren.. čekal jsem jen na pořádnou variantu se stříbrným číselníkem... Doteď to byly jenom Stowa Ikarus (ty jsou pro velikost nepřijatelné) Eposy (něco se mi na nich nelíbí, nevím co a proč) a IWC táta and syn, ale ty jsou moc drahé a navíc nemám syna :)

Odkaz ke komentáři

No jsem na ne zvedavej, ta stribrna vypada na fotkach festove, uvidi se v realu. Ale ta mimostredka je proste divna, to me strasne mrzi na levnejsich modelech s unitasem, ze tam proste vzdycky hodej mimostredku na 9 a je to, ani se treba nesnazi udelat tu centralku a udelat ji levneji.

Odkaz ke komentáři

No jsem na ne zvedavej, ta stribrna vypada na fotkach festove, uvidi se v realu. Ale ta mimostredka je proste divna, to me strasne mrzi na levnejsich modelech s unitasem, ze tam proste vzdycky hodej mimostredku na 9 a je to, ani se treba nesnazi udelat tu centralku a udelat ji levneji.

Jo, s tím souhlasím... Kdyby udělali stejnej model s 2824 a centrálem tak ho beru raději... Na B-Uhren patří centrální vteřinovka..

Odkaz ke komentáři

Jo, s tím souhlasím... Kdyby udělali stejnej model s 2824 a centrálem tak ho beru raději... Na B-Uhren patří centrální vteřinovka..

Jenže 2824 je do takové placky zoufale malá.

Unitas je jako by byl na takový průměr dělaný. Ale jak říkáte- to už snad klasika vteřinovka o 90 dolů, na 6-ku

Odkaz ke komentáři

Jenže 2824 je do takové placky zoufale malá.

Unitas je jako by byl na takový průměr dělaný. Ale jak říkáte- to už snad klasika vteřinovka o 90 dolů, na 6-ku

Mně je jedno zda je to malý nebo velký... :) Mám Steinharty s Unitasem, i s centrální vteřinovkou... a mám Azimutky se stejným průměrem s centrální vteř. a je tam pidicaliber Shild ... no a co? B-Uhren primárně nebyly o strojku , ale o specifikaci která udávala něco jiného.. vzhled, přehlednost a manipulaci :)

Odkaz ke komentáři

Tohle je dost relativní...na B-Uhren podle mě patří hlavně manuální nátah. Přijde mi zvláštní mít na pilotkách (podle vzoru z 2. SV) automat. A to nemluvím o krásným vzhledu a tikotu Unitasu...kam se hrabe 2824 :) Samozřejmě manuální nátah + centrální vteřinovka je ideál.

Bohužel Unitas s centrálem je nedostatkový zboží. Ale u Stowy by podle informací měly dát do produkce vlastní manuál s centrální vteřinovkou. Už ho mají prý vyrobený, teď budou testovat a dolaďovat :)

Odkaz ke komentáři

Tohle je dost relativní...na B-Uhren podle mě patří hlavně manuální nátah. Přijde mi zvláštní mít na pilotkách (podle vzoru z 2. SV) automat. A to nemluvím o krásným vzhledu a tikotu Unitasu...kam se hrabe 2824 :) Samozřejmě manuální nátah + centrální vteřinovka je ideál.

Bohužel Unitas s centrálem je nedostatkový zboží. Ale u Stowy by podle informací měly dát do produkce vlastní manuál s centrální vteřinovkou. Už ho mají prý vyrobený, teď budou testovat a dolaďovat :)

Přečti si specifikaci B-Uhren --- věř, že kdyby měli tenkrát k dispozici automat, tak by tam byl.. :) Specifikace se týkala vzhledu, velikosti, ovladatelnosti a komplikace (centrální vteřinovka) ... Byla to specifikace účelová, zaměřená na rozpoznatelnost ve stížených podmínkách... Manuální nátah je posedlost naší komunity... btw: Králem B-Uhren jsou dnes IWC BigPilot... a ty mají, shodou okolností , automatický nátah :D

Odkaz ke komentáři

Přečti si specifikaci B-Uhren --- věř, že kdyby měli tenkrát k dispozici automat, tak by tam byl.. :) Specifikace se týkala vzhledu, velikosti, ovladatelnosti a komplikace (centrální vteřinovka) ... Byla to specifikace účelová, zaměřená na rozpoznatelnost ve stížených podmínkách... Manuální nátah je posedlost naší komunity... btw: Králem B-Uhren jsou dnes IWC BigPilot... a ty mají, shodou okolností , automatický nátah :D

Kdyby kdyby...ale oni ho prostě neměli! :) To se tam rovnou může narvat turbo + horní průhled na něj a zdůvodnit to tak, že kdyby ho tenkrát měli, tak by ho tam dali ;) Psal jsem to hlavně z toho důvodu, že každý z nás z historickýho hlediska upřednostňuje něco jinýho - někdo centrální vteřinovku a jinej zase manuální nátah. Jak mimostředovka, tak automat je v B-Uhr zlo a výběr je prostě individuální :)

Odkaz ke komentáři

Kdyby kdyby...ale oni ho prostě neměli! :) To se tam rovnou může narvat turbo + horní průhled na něj a zdůvodnit to tak, že kdyby ho tenkrát měli, tak by ho tam dali ;) Psal jsem to hlavně z toho důvodu, že každý z nás z historickýho hlediska upřednostňuje něco jinýho - někdo centrální vteřinovku a jinej zase manuální nátah. Jak mimostředovka, tak automat je v B-Uhr zlo a výběr je prostě individuální :)

B-uhren jsou, resp byly, dané specifikací FL 23883 kterou vydalo ministerstvo... Takže pokud mám volit ideální B-Uren, tak chci aby splnili tu původní specifikace jejíž číslo bylo i na hodinkách samotných :) A tu specifikaci třeba hodinky s ETA 2824 splňují , ale Steinharty s UNITASem a mimostřednou vteřinovkou nesplňují (odhlédneme-li od rozměru pouzdra)...

A nejenm král a nejdražší B-Uhren mají automat, ale i LACO B-Uhren Replica, od další původní firmy mají v sobě automat (a jsou to mimochodem nejlepší B-Uhren na trhu) :)

Odkaz ke komentáři

B-uhren jsou, resp byly, dané specifikací FL 23883 kterou vydalo ministerstvo... Takže pokud mám volit ideální B-Uren, tak chci aby splnili tu původní specifikace jejíž číslo bylo i na hodinkách samotných :) A tu specifikaci třeba hodinky s ETA 2824 splňují , ale Steinharty s UNITASem a mimostřednou vteřinovkou nesplňují (odhlédneme-li od rozměru pouzdra)...

A nejenm král a nejdražší B-Uhren mají automat, ale i LACO B-Uhren Replica, od další původní firmy mají v sobě automat (a jsou to mimochodem nejlepší B-Uhren na trhu) :)

Ty vycházíš z papírových specifikací, já zase z reálných modelů. Já preferuju manuál a ty zase automaty... všechno je individuální a relativní :)

Odkaz ke komentáři

Mna najviac oslovuju Archimede Pilot XLA. Co si o nich myslis? Je to podla teba dobra volba, alebo by si si v tejto cenovej kategorii vybral nieco ine.

Odkaz ke komentáři

Ty vycházíš z papírových specifikací, já zase z reálných modelů. Já preferuju manuál a ty zase automaty... všechno je individuální a relativní :)

ne, není... ta FL specifikace je jasná... Když B-Uhren tak podle specifikace :) Protože zatímco B-Uhren od Steinhartu s ETA 2824 splňují mimo velikosti všechny zbylé specifikace, B-Uhren s Unitasem a mimostřednou vteřinovkou splňují o další specifikaci méně...

Moje volba není o preferenci automatu x manuál , ale o věrnosti provedení vůči původnímu zadání, Pokud bych si mohl vynrat tak by se mi také víc líbilo, kdyby třeba Laco Replica 55 měla manuál, nebo třeba ty IWC Big Piloty... ale nemají...

Mám i troje B-Uhren s manuálem a centrální vteřinovkou, ale musím říct, že to vztah na nošení toho kterého modelu nemá :)

Odkaz ke komentáři

Mna najviac oslovuju Archimede Pilot XLA. Co si o nich myslis? Je to podla teba dobra volba, alebo by si si v tejto cenovej kategorii vybral nieco ine.

Jo, ty jsou v pohodě.. Jde o to, jaká je míra tvého fandovství do B-Uhren.. :) Ale tyhle jsou v pohodě.. Oproti mému ideálu jim chybí velikost, přebývá nápis a ideál by samozřejmě byl i ten manuál, ale to za 10 prostě nekoupíš :) A ještě dokonalé by bylo, kdyby je vyrobila jedna z původních pěti firem, ale je sranda, že ve standardní nabídce ani jedna z původní pětice nenabízí model který by jednak byl přesně dle původní specifikace a současně byl manuálem :)

Takže pokud se ti líbí, tak bež do nich :)

Odkaz ke komentáři

Onion:

Věř mi, že tě chápu...ale i přes všechny možný a nemožný specifikace je pro mě pocit z manuálního natahování nepřekonatelnej :) To máš jako s historickým sportovním autem - taky by se tam asi některým lidem nelíbila domontovaná automatická převodovka. Ne že by to pak nejelo, ale ten pocit... :) Pro změnu někdo jinej by nesnesl změny zevnějšku - a to jsi třeba ty :) Aby jsi mě chápal - nehádám se o tom, jen upozorňuju na to, že je to strašně subjektivní. A určitě to takhle nemám jen já....ostatně jinak by se to s Unitasem nevyrábělo :)

Odkaz ke komentáři

Onion:

Věř mi, že tě chápu...ale i přes všechny možný a nemožný specifikace je pro mě pocit z manuálního natahování nepřekonatelnej :) To máš jako s historickým sportovním autem - taky by se tam asi některým lidem nelíbila domontovaná automatická převodovka. Ne že by to pak nejelo, ale ten pocit... :) Pro změnu někdo jinej by nesnesl změny zevnějšku - a to jsi třeba ty :) Aby jsi mě chápal - nehádám se o tom, jen upozorňuju na to, že je to strašně subjektivní. A určitě to takhle nemám jen já....ostatně jinak by se to s Unitasem nevyrábělo :)

To máš samozřejmě pravdu.. Proto se i dělají s unitasem a centrální vteřinovkou... ale to je v jíné cenové relaci.. asi více než trojnásobné.. takže volba která se tady uvažuje je o více kompromisech, než když máš neomezený účet :) btw: I já mám B-Uhren s mimostředkou... a třeba mám velmi rád Steinhart Gold L.E. :)

Jenom teoretickéá otázka: Čemu by si dal přednost? IWC BP a nebo Třeba Manuální nátah od Stowa s centráln vteřinovkou? Obě jsou původní firmy... Na prachy nekoukej...

Odkaz ke komentáři

Ta datumovka je naopak super... větší než kdejakej bigdatedate, ale díky tomu, že je to na šestce a s černým datovým věncem, tak to neruší a když je 6tého, tak je to ideální :D

Já myslel z historického hlediska. Jinak si myslím, že BP jsou kompromis mezi historií a hodinkami pro běžné nošení.

A k tomu "šestému". Máš tolik hodinek, že je můžeš nosit klidně jen 6., 16. a 26. v měsíci! :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...