Přejít na obsah

GMT Chronomag L.E. - Diskuse

Návštěvník Tada

Doporučené příspěvky

Odesláno
Preferuji JdC a na VNITŘNÍ lunetu města, kde JdC zasáhnul do dějin lidstva. Nebude problém najít zajímavá místa ve všech časových pásmech, náš genius se projevil na všech polednících. Např. Lhasa a velký jazzový orchestr tibetských ozbrojených sil. :withstupid:

JC není a nebyl předmětem této LE. A to ani nemluvím o tom, jaké potíže by nás čekaly s tvůrci JC - dobře si pamatuju jak kdysi soudili kluky co si založili fanklub JC...

• Odpovědi 2,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Nápad zajímavý, ale nějak to nepasuje do směru cestovatelské limitky. :thumbsup_anim:

Jára byl přeci světoběžník. Navíc představuje společně se Švejkem, to co mám na Čechách nejraději a to specifický humor, který spojuje celý národ. Hodinky s Holubem nechci, ale pokud budou, budu limitce fandit.

Odesláno

Cisla si muzeme rozebirat jen tak pro srandu, nevim proc to nekomu vadi, alespon to ukaze, kolik je vlastne zajemcu.

No jinak jsem zvedavej na jake osobnosti se shodnete panove. Ze bych byl nejak nadsenej z Emila Holuba nebo Hanzelky to se rict neda - nic o nich nevim a nic pro me neznamenaji. A take nechci nosit na ruce hodinky Jara Cimrman. No uvidime u ankety. Ja jsem o vseobecne cestovatelske GMT jako Onion a Utrejch.

Návštěvník Tada
Odesláno

Člověk jde na chvíli obstarat hospodářství a tady se to mezitím promění v holubník (s E. Holubem to nemá nic co dělat :D ).

Takže by to chtělo trošku nastolit pořádek...

1. Bych rád poprosil Cimrmanovce aby si založili vlastní téma, pokud si chtějí dělat vlastní limitku... Děkuji

2. Osobní iniciativě se meze nekladou - takže pokud se někdo z vás odhodlá a zkusí napsat nějakému českému cestovateli, případně jeho dědicům a pokusí se od nich získat souhlas, tak ho tady za to určitě nezfackujeme... :)

Jakubisko: Tak se to provalilo... Letěl jsem ráno tam a v noci zpátky za jedním španělem co má Odisei, abych si je prohlédl... :goof:

Odesláno
Cisla si muzeme rozebirat jen tak pro srandu, nevim proc to nekomu vadi, alespon to ukaze, kolik je vlastne zajemcu.

Přišlo mi divné, že nikdo ani neví, jak budou hodinky vypadat, ale už má jasno, jaké chce číslo. Ale to už je jedno.

K osobě - je mi jedno, jestli tam bude český cestovatel (jen ne žádný současný politický), imaginární velikán a nebo "only traveller look" - hodinky ale musí mít "koule", něčím zaujmout, nadchnout, být vyjímečné.

Odesláno

Chápu, že se težko shodneme na jedné osobnosti a proto se mnozí přiklání k obecně cestovatelské variantě, ale tím to pro mě naznámo proč přestává být zajímavé(a nejspíš tu nejsem sám).

Tak si kucí vyberte...

Eduard Ingriš (tramp, muzikant, filmař a plavec přes Pacifik na balsovým voru)

Toho sem na začátku navrhoval, a klidně bych jej na hodinkách snesl, osoba to však u nás není moc známá, protože jistý režim v téhle zemi nechtěl, aby se zde jeho jméno vyslovovalo. Dokonce jsem po přečtení jeho stručného životopisu nabyl pocit, že pánové smoljak a svěrák ho občas tak trochu kopírovali při vymýšlení Járy. No považte, talentovaný a úspěšný hudební skladatel,dirigent, autor zlidovělé písně "Teskně hučí niagara", spolutvůrce celosvětově proslulé "Škoda lásky", autor mnoha operet, v roce 1947 ucítil, že se nad naší zemí stahují mračna a odcestoval do Jižní Ameriky, tam příležitostně učli hudbě děti českých menšin, dirigoval operu, sjížděl peřeje na Amazonce, pomáhal Hemingwayovi při natáčení filmu Stařec a moře, fotil a filmoval Hanzelku a Zikmunda při jejich návštěvě Jižní Ameriky a hlavně se seznámil s Thorem Heyerdahlem, který již byl po své plavbě s vorem Kontiki, avšak silné řady skeptiků považovaly jeho úspěch za náhodu a stále tak nebyla potvrzena jeho migrační teorie, a tak Eduard Ingriš začal organizovat expedici Kantuta, na balzovém voru však vyplul z jiného místa než Heyerdahl a mimoděk tak objevil oceánské proudy, které nebyly doposud zmapované, ty ho však lapily a voru kantuta 1 nezbylo než počkat na záchranu, expedice kantuta 2 však startovala ze stejného místa jako kontiki a tentokráte již byla úspešná, Ingriš tak potvrdil Heyerdahlovu migrační teorii druhým úspěšným pokusem, to všechno nafotil a nafilmoval.

Možná že vlastenecký přínos osoby, která v roce 47 odcestovala a už se nevrátila, vám nemusí připadat tak velký jako u ostatních, ale téma by mi přišlo zajímavé, tj. expedice Kantuta, na dno vyobrazený vor atd.(navíc se nabízí odvážná asociace Eterna Kontiki vs. Chronomag l.e. Kantuta)

Právní stránka věci by myslím šla vyřešit taky, vdova po Eduardu Ingrišovi paní Nina Ingrišová v současné době žije v Brně, a její přístup by byl nejspíše vstřícný, kompletní archiv po manželovi darovala České Republice.

Taky jen nápad, ale alespoň se snažím uvažovat konstruktivně...

Návštěvník Tada
Odesláno
odvážná asociace Eterna Kontiki vs. Chronomag l.e. Kantuta

Taky jen nápad, ale alespoň se snažím uvažovat konstruktivně...

No to nezní vůbec zle :)

Jen houšť ... :thumbsup_anim:

Odesláno

Velikost 42 nebo 44 je mi už ted jedno, hlasoval jsem pro 42, ale 44 mi vadit nebude.

Spíše bych se zamyšlel nad osobnostní tématikou. Byl bych každopádne pro vseobecne cestovatelske GMT jako Onion a Utrejch a frantík.

Města na vnitřní lunetě(co ukázal 911 je dobrý). Krémový či pískový ciferník, s ručkama by to chtělo si fakt pohrát, ať výsledný efekt opravdu stojí za to a odlišuje od běžné produkce. Dýnko - tady se myslím dá taky ledacos vymyslet ke spokojenosti většiny a nemusí to být jen osobnost. Buďme více tvořiví, nebojme se toho...

Odesláno

Bravo Aldo :notworthy: Přiznám se, že jsem tohoto pána neznal, ale už mám jeho jméno v Googlu a začnu studovat. Navíc by se na této osobnosti mohli shodnout zastánci "skutečných" hrdinů s přívrženci "velkého" Jaroslava ;)

Odesláno
Bravo Aldo :notworthy: Přiznám se, že jsem tohoto pána neznal, ale už mám jeho jméno v Googlu a začnu studovat. Navíc by se na této osobnosti mohli shodnout zastánci "skutečných" hrdinů s přívrženci "velkého" Jaroslava ;)

Járovi nemůže konkurovat nikdo, o tom není debat.

O Ingrišovi myslím pěkně píšou třeba tady: http://www.g2.cz/edee/cestovani/eduard-ing...ifiku-3009.html

Odesláno

Ingrise znam. uprime, Chronomag l.e. Kantuta fajn, ale spis jako divers model. ale to je jen muj pocit. vzdy se mi vybavi IWC Plastiki co ma Rotčild

Odesláno
už mám jeho jméno v Googlu a začnu studovat

Jestli by měla mít tahle limitka jedinej dopad, a to ten, že si každej z nás něco nastuduje o Češích, na který se pozapomnělo, tak splnila víc než svůj původní účel :)

A název limitky Kantuta je skvělej. Do toho jdu s Aldou :)

Odesláno

Tak jsem to vzal trošku z jiného soudku: obvolal jsem pár přátel, se kterými jsem buď jezdil kdovíkde po světě, nebo o kterých vím, že byli bůhví kde všude. Otázka byla prostá: "kdo je podle vás nejznámější a nejvýznamější český cestovatel, pokud nepočítáte sebe?" (to víte, jistota je jistota :D). Odpověď byla prostá a u všech stejná (což mne osobně dost udivilo!): Emil Holub...

To jen tak na zamyšlení...

Návštěvník Tada
Odesláno

Za se be říkám - je mi to jedno. Jen se z toho nesmí stát diversky...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...