bandicoot Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Řazení podle mých priorit: Holub-Ingriš-událost. Obecné ne. edit: aktuální stav osoba/událost vs. obecné cestovatelské 13:14
spiderer Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Priority >>> obecne - udalost - x - x
little_w Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 no tak snad smysl gmt je v tom, ze dava prehled nejen o momentalnim casovem pasmu. hodinky budete mit narizene na "prazsky" cas beztak, to to musite mit jeste vytesane do lunety? ja jako trvale zijici v zahranici zasadne nesouhlasim s posunovanim Prahy na pozici 12! to, ze je to ceska limitka, se pozna (nejen) tim, ze misto obvykleho berlina nebo parize bude nase casove pasmo zastupovat prave Praha! navic ji tam muzeme napsat cesky, "Praha" misto "Prague". EDIT: pridavam moznosti rucek na vyber. pujcil jsem si je od MKII Watches: (tohle jsou typy, delane na strojek ETA, takze tam vsechny uvedene pujdou napasovat. na uvedenem odkazu si muzete rozkliknout a uvidite i vterinove rucicky, ty jsem ted neresil.)
NIGHTinGALE Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Myšlenka zajímavá, zatím mám opatrnej zájem, protože už jsem z limitky odstoupil, tak nebudu kalit vodu. Napadla mě ještě jedna možnost. Osobně mně připadá spíš než prostá jmenovitá limitka (Holub, HZ...) mnohem zajímavější edice, která bude odkazovat na nějakou konkrétní událost. Třeba právě těchto lidí. Pokud by šlo a akademickou limitku, nabízí se třeba rozluštění klínového písma. A u cestování se určitě taky najde jedna z cest nebo výprav, která byla nějakým způsobem legendárnější nebo převratnější než ty ostatní.. Pak se dá navíc pracovat s konkrétním datumem.... Třeba 24. 11. 1903 - dobití severního pólu. Připadá mně, že události a převratné úspěchy jsou ještě důležitější než ti lidé samotní... Připomenulo mně to nedávné výročí přistání na měsíci. Limitka věnovaná Armstrongovi na mě nepůsobí tak emocionálně jako ta, která je dedikovaná samotnému aktu přistání. S tím od Kalifxe vcelku souhlasím. Významná událost by byla fajn, navíc jde i dobře spojit s určitou osobou. Něco na tenhle způsob mám na mysli (samozřejmě méně výstředního). Ale nápad je to geniální - nejlepší limitka všech dob (bohužel quartzová a drahá): http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...26newwindow%3D1 Všimněte si, jak je jméno Jean-Louis Etienne krásně zakomponováno do pouzdra. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
GMT Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 souhlasim s Travellerem na začátku myšlenky byl položen základní stavební kámen tj. pouzdro Ocean, které podle mě nesplňuje představu o cestovatelských hodinkách nevím jestli existuje vůle toto ještě zvážit a změnit + netuším technické možnosti potencionálního dodavatele, jaké pouzdra jsou schopni sehnat. Pokud by došlo ke změně, případně vzniku paralelní "elegantní" verze LE, mám zájem... vnitřní boční lunetu bych použil na GMT indexy, pak bude ciferník odlehčený a jednodušší cestování zdar!
bandicoot Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 GMT: Ocean umožňuje gmt kalibr, steinhart je k limitkám ochotný a levný. Právě protože tušíme jaké budou možnosti a kde jsou hranice, proto se to takhle od začátku odvíjí. Jde o snahu udělat limitku pro větší okruh lidí.
little_w Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 neni problem navrhnout a vyrobit cokoli... ale kdo to zaplati? vyvoj a vyrobu vlastniho pouzdra jen kvuli pocitu exkluzivity tady asi nikdo nebude. jinak souhlas, ta NiGova limitka je pekna... ale co s tim? GMT ma taky asi pravdu, divery nejsou primarne "cestovatelske"... otazkou je, jestli se s tim dokazeme poprat a traveller watch z nich udelat. ja bych rekl, ze kdyz se do toho zakousneme, tak jo!
Frantik Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 souhlasim s Travellerem na začátku myšlenky byl položen základní stavební kámen tj. pouzdro Ocean, které podle mě nesplňuje představu o cestovatelských hodinkách nevím jestli existuje vůle toto ještě zvážit a změnit + netuším technické možnosti potencionálního dodavatele, jaké pouzdra jsou schopni sehnat. Pokud by došlo ke změně, případně vzniku paralelní "elegantní" verze LE, mám zájem... vnitřní boční lunetu bych použil na GMT indexy, pak bude ciferník odlehčený a jednodušší cestování zdar! Tak to zvaž a změň. Pokud ale netušís technicke moznosti Steinhartu, tak neco tezko zmenis. my ty moznosti známe a proto je jasne, ze musime pouzit stavajici pouzdro - nevim jake jine by si chtel shanet. Cestovatelske hodinky nemaji zadna jasná pravidla, takze proc by pouzdro Ocean1 nesplnovalo predstavu, zvlaste kdyz pro nej hlasovalo nejvic lidi/zajemcu!!!
bandicoot Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 souhlas s frantikem, při kvalitním designu ruček, cifru a obou lunet, při potlačení rolex-like-looku to můžou být parádní cestovatelské/outdoorové hodinky
navi Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Tak se nám to "pěkně" rozebíhá! Myslím, ale že trochu jiným směrem, než byl původní záměr. Tedy cestovatelské hodinky, které jsou opravdu "traveller" a něco vydrží, ne cestovatelské "oblekovky". Alespoň já jsem to tak na začátku chápal.Zatím mne žádné ze světové provenience - v "normální lidské cenové relaci", neoslovily, protože každým něco chybí. Tak jenom doufám, že tato LE bude to pravé. Nejprve bychom měli dovést ke zdárnému konci jak budou vlastně vypadat. V dalším bych řešil název, atd. Nastíním co by mohly být rozhodující body: 1. pouzdro - podle ohlasů OCEAN? šroubovací korunka! 2. sklíčko - safír! "bez kyklopa" 3. pohon - automat! (Vzhledem k požadavkům na vodotěsnost - tedy i šroubovací dýnko čili WR200) 4. ciferník bez loga výrobce?: - barva - bílé kafe? případě nějaký další její odstín - minutové indexy, hodinové indexy zvýrazněné, arabská větší čísla vše v černé luminiscenční barvě? - datumka - podle mne na 3hodinách, - 24 hodinová škála uvnitř kruhu + oranžová krátká ručička(svítící šipka? - hodinová a minutová ručka ve stejné barvě jako indexy a čísla, takové, aby byly čitelná hodinová ručička, když se překrývají. Velikostně přiměřené, ale aby se daly dost nasví***! - města vně hodinových a min. indexů? Mohou být, ale Londýn zásadně na 12 resp 24, jinak je to nasmysl- a dát tam Prahu zvětšeně, místo Berlína, který se uvadí běžně. Nevím, jestli by se to všechno vešlo do vybraného pouzdra a bylo to k něčemu! 5. Vnějši otočná luneta - v jiné barvě než ciferník - nejlépe v barevě pouzdra a s černými číslicemi. Co na ní bude, jestli hodiny, nebo klasické minuty? - její funkce totiž může sloužit dobře i jako stopky! 6. Šroubovací dýnko - rytina růžice se světovými stranami, uprostřed obrys ČR? 7. Kovový tah v základu, řemen ručně šitý dle požadavků. Já bych si např. vzal obojí! Název limitky? nevím. Uf. Zkusme to nějak konkretizovat, zakladateli vlákna.
Baker Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Muzeme zacit ... Barva ciferniku a lunety ? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
navi Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Muzeme zacit ... Barva ciferniku a lunety ? Paráda! Zkus tu pískovou a černé indexy s čísly??
Frantik Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Navi: pekne si to shrnul, v podstate to jsou vsechno info, ktera uz zaznela. Baker: super, konecne vizualizace, jdeme na to!!! Zkus piskove hnedy cifernik, cerne indexy, datumku na 6tce a treba stribrne indexy na lunete (u barvy lunety si nejsem jisty - mozna by mohla zustat cerna)
Frantik Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Hlasoval jsem pro vseobecny cestovatelsky model
Návštěvník Tada Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Zkus piskove hnedy cifernik, cerne indexy, datumku na 6tce a treba stribrne indexy na lunete (u barvy lunety si nejsem jisty - mozna by mohla zustat cerna) Chtělo by to najít ten vzorník barev superluminova jak byl v tématu o B-uhr limitce, někde jsem o černé luminescenční barvě četl, ale nemyslím si, že by byla obvyklá - tím myslím dobře sehnatelná.
GMT Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Tak to zvaž a změň. Pokud ale netušís technicke moznosti Steinhartu, tak neco tezko zmenis. my ty moznosti známe a proto je jasne, ze musime pouzit stavajici pouzdro - nevim jake jine by si chtel shanet. Cestovatelske hodinky nemaji zadna jasná pravidla, takze proc by pouzdro Ocean1 nesplnovalo predstavu, zvlaste kdyz pro nej hlasovalo nejvic lidi/zajemcu!!! jo mým připomínkám chybí odborná znalost/zkušenost tudíž těžko něco změním. Žádná definace "cestovatelské hodinky" neexistuje a každý to hold vidí jinak Z reakcí zkušenějších mi vyplývá, že Steinhart, který je jediný reálně možný dodavatel (cenová hladina) umí GMT stroj pouze ve verzi Ocean nebo Triton a je to. I dle výsledků ankety má toto řešení dostak zájemců. Pokud by někdo z problematiky znalých členů dál rozvíjel "elegantní" verzi GMT hodinek, klidně i jiné limitky abychom se tu neprali rád se zůčastním
Frantik Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Tady je vzornik luminiscence Steinhartu, ktery jsme meli k dispozici u limitky B-Uhr Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frantik Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Napadla me brutalni myslenka pouzit k piskovemu ciferniku luminiscenci "dark red"
utrejch Odesláno 4. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2009 Napadla me brutalni myslenka pouzit k piskovemu ciferniku luminiscenci "dark red" Velmi dobry napad. Anebo me se libi modra, odstin svetylka dalkovych svetel ve skode 120 ...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.