Přejít na obsah

GMT Chronomag L.E. - Diskuse

Návštěvník Tada

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno
No, já teda nevím, ale když vám nejsou po chuti Rolexky, tak proč se nevymyslí limitka, postavená na Tritonech? Ty jsou taky vodotěsný, mají datumku na šestce a mají daleko neokoukanější lunetu než Oceány...

Mně by se líbily. Holuba/Stingla/Eskymo Welzla/Vráze/Běhounka/Elstnera bych nechal vylaserovat na dýnko, simon našije řemeny a je to hotový.

Tak to pouzdro není po chuti co jsem si tak všiml asi 3 lidem...

• Odpovědi 2,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Zeptám se na pár věcí, které jsem bohužel sám nezjistil...

1. tvar lunety předpokládám je daný, ale vyrobili by pro nás "vložku lunety" či jak se tomu říká? Mám na mysli, jestli si můžeme něco navrhnout sami...

2. dokáží udělat také luminiscenční nátěr v černé (tmavé) barvě?

Jen mne tak napadlo, že by mohlo být zajímavé mít ciferník v nějaké béžové barvě (Coyote, Sand) a čísla / indexy / ručky tmavé. Nemůžu si pomoct, ale krémová barva mi připadá vcelku příjemně retro...

Na lunetě (v barvě ciferníku?) třeba místo číslic dát nějaká vhodná města a 24h škálu pro GMT na vnější okraj ciferníku (jako má Odisea)... Holuba (H+Z, růžice, cokoliv) samozřejmě na dýnko.

Odesláno
Zeptám se na pár věcí, které jsem bohužel sám nezjistil...

1. tvar lunety předpokládám je daný

Tohle bych byl rád, kdyby někdo potvrdil. Pokud jsou to potápky, tak pro mě nemá smysl se tímto vláknem dále zabývat. Díky za info.

Odesláno

Vzhledem k tomu že už to vážně vypadá, že je zájemců dostatek, dal bych hlasovat o velikosti. Abych řekl pravdu pro mě je to celkem podstatné. Takže 42 nebo 44mm? Abychom věděli kdo nám vlastně zůstane. Díky.

Odesláno

ETA 2893 dávají jen do 39 a 42mm. 42mm má také možnost jiné lunety (mít možnost na ní vyrýt něco svého - třeba ty města - by nebylo marné).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jinak by se mi ale víc líbilo těch 44mm... :worried_anim:

Edit: Ještě mne napadla jedna hříšná myšlenka: jak se uvádí ty klasické města pro různé časové zóny, tak pro naší se většinou uvádí "Paris". Ale místo ní by se na dvanáctce pěkně vyjímala (třeba i tučně) "Praha". No a tím bysme decentně nadhodili "národní příslušnost" na vrchní stranu hodinek... Už to na té hladké lunetě (viz obrázek) vidím :whistling:

Návštěvník Tada
Odesláno

Jak píše Harry - tohle pouzdre má Steinhart akorát 42mm (kde jste vzali těch 44?) ...

Četl jsem recenzi na Rolex foru a kdosi to tam porovnával s GMT Mastery a psal, že pouzdro od Steinharta je krapet masivnější než pouzdro Rolexek, takže věřím, že i těch 42mm by mělo stačit :)

Odesláno
Tvrdím, že nic jako 44mm Ocean 1 neexistuje :D

"This is the ETA Automatic version of the 44-mm Ocean-1 Magnum watch which uses the ETA 2824-2 Swiss Automatic Movement. Same design, same quality, same style - but the size is 44-mm and it is now powered by the famous ETA 2824-2 automatic movement."

Otázka ovšem je, jestli do toho dají ETA 2893 GMT strojek... A pak - mají jen klasickou (rolex fake) lunetu.

Návštěvník Tada
Odesláno
"This is the ETA Automatic version of the 44-mm Ocean-1 Magnum watch which uses the ETA 2824-2 Swiss Automatic Movement. Same design, same quality, same style - but the size is 44-mm and it is now powered by the famous ETA 2824-2 automatic movement."

Otázka ovšem je, jestli do toho dají ETA 2893 GMT strojek... A pak - mají jen klasickou (rolex fake) lunetu.

Hoď na to odkaz, nemůžu nic takového tam najít. Každopádně honit se u všech hodinek za velikostí mi přijde jako blbost :) Těch 42mm je u tohohle tvaru pouzdra dost.

Odesláno
Hoď na to odkaz, nemůžu nic takového tam najít. Každopádně honit se u všech hodinek za velikostí mi přijde jako blbost :) Těch 42mm je u tohohle tvaru pouzdra dost.

Přesně tak! Průměr 42 mm je tak akorát! Nenechme se ovlvnit "beobechteráky"

A pokd bude otočná luneta ve stylu OCEAN 1 - třeba černo červená, myslím, že to bude super.

A ciferník, třeba jak naznačil kolega litlle w na straně 6 v barvě písku, nebo blíého kafe - super.

A na dýnku světová růžice - vynechal bych všechny výše zmiňvané osobnosti, vzhledem na možné problémy o zneužívání jmen osobností.( každý si chráí své - a zejména autoří JdC!

Odesláno

Ja se pridavam k verzi Ocean 42 mm a k temto parametrum:

- rytina ruzice na dynku je super

- kremovy (piskovy) cifernik

- kartacovane pouzdro

- luneta bez trikolory - treba cela cerna nebo hneda nebo v barve ciferniku

- jmena mest na lunete take neni spatny napad

Nevim proc se ted meni rozmer nebo proc se do toho pridava jine pouzdro. Tado, musis trochu pritvrdit. Diskuze je dobra, ta kompasova ruzice je jednoznacne nejlepsi napad. Omezil bych ty narodnostni symboly jako jsou lvy a vlajky. Chce to navrh ciferniku a rucek, jakmile se to hodi do piskove barvy a do pouzdra, hned bude o cem diskutovat.

Návštěvník Tada
Odesláno

Frantik: Ja bohuzel moc pritvrdit nemuzu,to uz by jste me tu na foru sezrali i s chlupama :) Ale budu delat co je v mych silach,aby se tahle limitka dovedla do nejakeho uspesneho konce,dneska jsem si prochazel diskuse k b-uhr limitce,abych nacerpal informace jak se to vlatne tvorilo :)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...