Biges Odesláno 5. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2009 (upraveno) Zdravím! Neprošlo mi zatím rukama nějak závratně hodinek, ale čeho jsem si stihl všimnou ve své sbírce i na webových fotkách je, že fluorescenční kovové ručky na Prim Sport I (Igen) jsou zachovalejší než ty na Prim Sport II. Jeden místní hodinář, u kterého jsem sockoval, jestli nemá nějaké na "dvojky", se vyjádřil v tom smyslu, že holt ty starší byly lépe provedené. Takže, je to je jen shoda okolností? Nebo skutečně byly starší modely Primek vyráběny s větším péčí? Je produkce 70. a 80. let poplatná snaze plnit výrobní plány co do počtu, na kvalitu se už tolik nehledělo? Tomu druhému by například nasvědčovalo i porovnání lunet, ona ta plastová obludka není nějaký zázrak. Žádám jen o konstruktivní odpovědi Upraveno 5. srpna 2009 uživatelem Biges
Radimk Odesláno 6. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2009 Je to tak, jak sis sám odpověděl.. A netýká se to jen ruček a lunety, ale i strojků. Jakékoliv " zmodernizování" kalibru, vyznačujícím se vyšším třetím číslem za označenáím kalibru znamenalo minimálně zhoršenou povrchovou úpravu. Projdi si tu fotky, je jich tu dost a kalibry bez, nebo s číslem xx1 jsou " pěknější" než kalibry xx3. Jak je to s použitým materiálem, to nevím.
Biges Odesláno 7. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2009 Je to tak, jak sis sám odpověděl.. A netýká se to jen ruček a lunety, ale i strojků. Jakékoliv " zmodernizování" kalibru, vyznačujícím se vyšším třetím číslem za označenáím kalibru znamenalo minimálně zhoršenou povrchovou úpravu. Projdi si tu fotky, je jich tu dost a kalibry bez, nebo s číslem xx1 jsou " pěknější" než kalibry xx3. Jak je to s použitým materiálem, to nevím. Díky!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se