Biges Posted August 5, 2009 Report Posted August 5, 2009 (edited) Zdravím! Neprošlo mi zatím rukama nějak závratně hodinek, ale čeho jsem si stihl všimnou ve své sbírce i na webových fotkách je, že fluorescenční kovové ručky na Prim Sport I (Igen) jsou zachovalejší než ty na Prim Sport II. Jeden místní hodinář, u kterého jsem sockoval, jestli nemá nějaké na "dvojky", se vyjádřil v tom smyslu, že holt ty starší byly lépe provedené. Takže, je to je jen shoda okolností? Nebo skutečně byly starší modely Primek vyráběny s větším péčí? Je produkce 70. a 80. let poplatná snaze plnit výrobní plány co do počtu, na kvalitu se už tolik nehledělo? Tomu druhému by například nasvědčovalo i porovnání lunet, ona ta plastová obludka není nějaký zázrak. Žádám jen o konstruktivní odpovědi Edited August 5, 2009 by Biges
Radimk Posted August 6, 2009 Report Posted August 6, 2009 Je to tak, jak sis sám odpověděl.. A netýká se to jen ruček a lunety, ale i strojků. Jakékoliv " zmodernizování" kalibru, vyznačujícím se vyšším třetím číslem za označenáím kalibru znamenalo minimálně zhoršenou povrchovou úpravu. Projdi si tu fotky, je jich tu dost a kalibry bez, nebo s číslem xx1 jsou " pěknější" než kalibry xx3. Jak je to s použitým materiálem, to nevím.
Biges Posted August 7, 2009 Author Report Posted August 7, 2009 Je to tak, jak sis sám odpověděl.. A netýká se to jen ruček a lunety, ale i strojků. Jakékoliv " zmodernizování" kalibru, vyznačujícím se vyšším třetím číslem za označenáím kalibru znamenalo minimálně zhoršenou povrchovou úpravu. Projdi si tu fotky, je jich tu dost a kalibry bez, nebo s číslem xx1 jsou " pěknější" než kalibry xx3. Jak je to s použitým materiálem, to nevím. Díky!
Recommended Posts