Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravím!

Neprošlo mi zatím rukama nějak závratně hodinek, ale čeho jsem si stihl všimnou ve své sbírce i na webových fotkách je, že fluorescenční kovové ručky na Prim Sport I (Igen) jsou zachovalejší než ty na Prim Sport II. Jeden místní hodinář, u kterého jsem sockoval, jestli nemá nějaké na "dvojky", se vyjádřil v tom smyslu, že holt ty starší byly lépe provedené.

Takže, je to je jen shoda okolností? Nebo skutečně byly starší modely Primek vyráběny s větším péčí? Je produkce 70. a 80. let poplatná snaze plnit výrobní plány co do počtu, na kvalitu se už tolik nehledělo? Tomu druhému by například nasvědčovalo i porovnání lunet, ona ta plastová obludka není nějaký zázrak.

Žádám jen o konstruktivní odpovědi :)

Edited by Biges
Posted

Je to tak, jak sis sám odpověděl..

A netýká se to jen ruček a lunety, ale i strojků. Jakékoliv " zmodernizování" kalibru, vyznačujícím se vyšším třetím číslem za označenáím kalibru znamenalo minimálně zhoršenou povrchovou úpravu.

Projdi si tu fotky, je jich tu dost a kalibry bez, nebo s číslem xx1 jsou " pěknější" než kalibry xx3.

Jak je to s použitým materiálem, to nevím.

Posted
Je to tak, jak sis sám odpověděl..

A netýká se to jen ruček a lunety, ale i strojků. Jakékoliv " zmodernizování" kalibru, vyznačujícím se vyšším třetím číslem za označenáím kalibru znamenalo minimálně zhoršenou povrchovou úpravu.

Projdi si tu fotky, je jich tu dost a kalibry bez, nebo s číslem xx1 jsou " pěknější" než kalibry xx3.

Jak je to s použitým materiálem, to nevím.

Díky!