Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak dlouho je normální čekat na hodinky ze zahraničního e-shopu předtím, než začnu vyhrožovat odstoupením od smlouvy? Při výběru, koupi ani potvrzení objednávky neavizovali, že by mohly být problémy s dodáním a teď se - po dvou měsících od objednání - vymlouvají na subdodavatele a že to jsou limitky a že jsou těžko k sehnání atd. Dvakrát už psali, že hodinky přijdou a že mi je hned přeposílají, ale pokaždé to pak krachlo na subdodavateli, který nedodržel slib.

Nemůžu sice říct, že by nekomunikovali, ale pořád jen výmluvy/omluvy. V obchodních podmínkách mají, že objednávky řeší okamžitě po zaplacení, u těch, co nejsou skladem se pak snaží o jejich vyřešení do 10 dní. Jinde pak píšou, že delivery může být 4 - 6 týdnů, i tahle lhůta už ale uběhla.

Plaším oprávněně nebo jsou dva měsíce čekání ještě v poho?

Posted
Jak dlouho je normální čekat na hodinky ze zahraničního e-shopu předtím, než začnu vyhrožovat odstoupením od smlouvy? Při výběru, koupi ani potvrzení objednávky neavizovali, že by mohly být problémy s dodáním a teď se - po dvou měsících od objednání - vymlouvají na subdodavatele a že to jsou limitky a že jsou těžko k sehnání atd. Dvakrát už psali, že hodinky přijdou a že mi je hned přeposílají, ale pokaždé to pak krachlo na subdodavateli, který nedodržel slib.

Nemůžu sice říct, že by nekomunikovali, ale pořád jen výmluvy/omluvy. V obchodních podmínkách mají, že objednávky řeší okamžitě po zaplacení, u těch, co nejsou skladem se pak snaží o jejich vyřešení do 10 dní. Jinde pak píšou, že delivery může být 4 - 6 týdnů, i tahle lhůta už ale uběhla.

Plaším oprávněně nebo jsou dva měsíce čekání ještě v poho?

Pokud avizujou nejakou dodaci lhutu, tak bych odstoupil (nejenom vyhrozoval) maximalne tri dny po jejim vyprseni. A to rikam jako provozovatel eshopu. Obcas se samozrejme neco nepovede, ale kdyz nejsem schopen zbozi sehnat behem par dni, tak se slusne omluvim a vratim penize.

Posted

Tohle je bohužel problém e-shopů - prodávají zboží, které nemají a spoléhají na to, že je dostanou od distributora. No a protože drahé značky téměř nevyrábějí na sklad, záleží na tom, jestli distributor pro danou zemi správně odhadl (spíš "vyvěštil") "potřebu trhu" a dostatek si jich předobjednal.

V tomto případě to vypadá, že nikoliv a nejspíš zkoušejí hodinky někde sehnat (z nějakého obchodu, z jiné země,.. záleží na jejich ceně co se ještě vyplatí a co už ne).

Když to vezmu z mého minulého zaměstnání, tak objednací lhůta mechanických modelů byla přes rok! Někdy se podařilo, že ve Švýcarsku měli nějaký kousek navíc, ale i tak to nešlo ze dne na den. Stačilo, aby řemínek měl CITES a už to byla věc na 2 a půl měsíce (měsíc vyřízení CITES na švýcarské straně, měsíc na české a něco na dopravu).

Posted

No jo, další, kteří nemají oficiální zastoupení a pak nedokážou dodat objednané zboží.

Posted

To jo, mně ty důvody (alespoň ty udávaný) jsou v zásadě jasný (a zároveň mi jsou docela egal :) ), ale je to výrazně mimo "běžnou praxi" nebo se to prostě stává a spíš se vyplatí počkat? Objednával jsem takhle poprvé, tak by mě zajímaly praktický zkušenosti těch, co si takhle nechali poslat hodinky od ne-oficial dealera.

Posted

To, že e-obchod prodává zboží, které nemá, je běžná praxe. V zásadě jsou jen 3 možnosti, jak se dostane zboží do e-obchodů:

1) výprodej; výrobce, velkoobchod nebo jednotlivé obchody se snaží zbavit starého zboží (staré modely). Nevýhoda je, že jde zpravidla i o několik let staré zboží, takže to vyžaduje minimálně přetěsnit

2) jde o "pobočku" běžného kamenného obchodu, zde jde o kombinaci několika možností, zpravidla 1) a 3) spolu s nabídkou toho, co má kamenný obchod aktuálně na skladě

3) nabízí zboží dle katalogu a doufá, že v případě objednávky od zákazníka bude mít distributor dané zboží na skladě