Karlos Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Mám velkou radost z nového kousku - stříbrné IWC (tedy snad, pokud to není nějaká napodobenina), rok výroby přibližně 1890. Sice jednoduchý typ strojku, navíc v žalostném stavu, ale snad se z toho časem podaří něco vytvořit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Drexxy Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Mám velkou radost z nového kousku - stříbrné IWC (tedy snad, pokud to není nějaká napodobenina), rok výroby přibližně 1890. Sice jednoduchý typ strojku, navíc v žalostném stavu, ale snad se z toho časem podaří něco vytvořit. hezky :-). A s tou jednoduchosti, hodiny to ukazuje a to je hlavni, zejo . Nevim jak je budes nosit, ale ja si je jinak nez ke smokingu a vychazkove holi ala Hercule Poirot predstavit nedovedu :-)
Karlos Odesláno 5. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2009 Nešlo odolat, pořídil jsem tohle Je to jen strojek jako první krok k předělávce na náramkové. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gougy Odesláno 5. září 2009 Nahlásit Odesláno 5. září 2009 (upraveno) Nešlo odolat, pořídil jsem tohle Je to jen strojek jako první krok k předělávce na náramkové. Strojek "JWC", takže něco mezi 1895 a 1905? Jinak co se předělávek kapesní->náramkové týká, jsem odpůrcem, ale chápu zanícení pro vlastní projekt:), tak přeji ať to vyjde Upraveno 5. září 2009 uživatelem gougy
Karlos Odesláno 5. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2009 Ano, odhadem rok 1902. A díky, to já mám už dlouho takovou utkvělou představu mít na ruce hodinky s nějakým dobrým, pěkným a hlavně hóódně starým strojem, kterej si pěkně každý ráno v klidu natáhnu, poslechnu,... mám úctu ke staré hodinářské práci a těší mě, že něco i po sto letech pořád šlape. A vyrobili to, aby se to používalo a to já tedy hodlám Nějaký kapesní hodinky mám taky, ale to je spíš tak na výstavku, nosit se dají obtížně.EDIT: moje představa předělávek je udělat to tak, aby to kdykoliv šlo zase jednoduše vráti-t.
Karlos Odesláno 22. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2009 Díky No a jak jsem psal, chci si udělat předělávku na náramkové. Drží mě to už několik let a teď konečně dozrál čas přejít od teorie k praxi.Strojek o kousek výš byl krok č.1A dnes poštou z dalekého Polska dorazil krok č.2 - nerezové pouzdro.Průměr 48 mm, leštěné, zpracování perfektní, rozměrově by mělo být přesně pro strojek IWC, tak jsem zvědavý a už se těším na problémy s nacpáním strojku do něj Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ls8ls8 Odesláno 22. září 2009 Nahlásit Odesláno 22. září 2009 Tak hodne stesti a trpelivosti! A hlavne se nezapomen podelit o vysledek .
Karlos Odesláno 22. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2009 Jasan, budu celý proces průběžně dokumentovat.
lib Odesláno 22. září 2009 Nahlásit Odesláno 22. září 2009 Můžu se zeptat, jakou WR by mělo to pouzdro mít? Kdyby mě někdy v budoucnu taky něco podobnýho popadlo ...
Karlos Odesláno 22. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2009 Žádnou Je to jen jednoduché pouzdro a s žádnou vodotěsností se ani nepočítá.
B.F.G. Odesláno 22. září 2009 Nahlásit Odesláno 22. září 2009 Můžu se zeptat kde taková pouzdra v polsku rostou? A je jich tam víc???
Karlos Odesláno 22. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2009 Kdo hledá, najde http://www.allegro.pl/item741768826_kopert...lowa_48_mm.htmlMá matná i lesklá, za poslání k nám chce 20,- Zl a je velice slušnej a ochotnej. Ve středu jsem posílal peníze, dnes, v úterý, dorazilo pouzdro.
Helex Odesláno 22. září 2009 Nahlásit Odesláno 22. září 2009 To je stejně skvělý, něco si vyrobit! P.S. 48 mm se nosí obouruč ne
Arthur N. Odesláno 23. září 2009 Nahlásit Odesláno 23. září 2009 Karlosi to se mi moc líbí, těším se na výsledek a přeji Ti mnoho zdaru!!!!!
Karlos Odesláno 23. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2009 Díky No, budou to trochu větší hodinky, uznávám, ale na to si zvyknu. Velký strojek potřebuje velké pouzdro To mám doma hliníkové Doxy, ty mají 50 mm a to je teprve lívanec.
Karlos Odesláno 4. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2009 Tak pokračování s předělávkou - krok 2,5 Stávající strojek není v dokonalé kondici a navíc ciferník i ručičky jsou moc velké. Všechno tohle vyřešil další strojek stejného typu.JWC kalibr 53, rok 1903. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 10. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2010 Tak po čase konečně další krok vpřed. Sice to není úplně finální verze, některé detaily se ještě trochu změní, ale už jsou nositelné a já mám obrovskou radost. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se