Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám velkou radost smile.gif z nového kousku - stříbrné IWC (tedy snad, pokud to není nějaká napodobenina), rok výroby přibližně 1890. Sice jednoduchý typ strojku, navíc v žalostném stavu, ale snad se z toho časem podaří něco vytvořit.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Mám velkou radost :) z nového kousku - stříbrné IWC (tedy snad, pokud to není nějaká napodobenina), rok výroby přibližně 1890. Sice jednoduchý typ strojku, navíc v žalostném stavu, ale snad se z toho časem podaří něco vytvořit.

hezky :-). A s tou jednoduchosti, hodiny to ukazuje a to je hlavni, zejo :thumbsup_anim: . Nevim jak je budes nosit, ale ja si je jinak nez ke smokingu a vychazkove holi ala Hercule Poirot predstavit nedovedu :-)

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)
Nešlo odolat, pořídil jsem tohle :)

Je to jen strojek jako první krok k předělávce na náramkové.

Strojek "JWC", takže něco mezi 1895 a 1905?

Jinak co se předělávek kapesní->náramkové týká, jsem odpůrcem, ale chápu zanícení pro vlastní projekt:), tak přeji ať to vyjde :smile_anim:

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Ano, odhadem rok 1902. A díky, to já mám už dlouho takovou utkvělou představu mít na ruce hodinky s nějakým dobrým, pěkným a hlavně hóódně starým strojem, kterej si pěkně každý ráno v klidu natáhnu, poslechnu,... mám úctu ke staré hodinářské práci a těší mě, že něco i po sto letech pořád šlape. A vyrobili to, aby se to používalo a to já tedy hodlám smile.gif
Nějaký kapesní hodinky mám taky, ale to je spíš tak na výstavku, nosit se dají obtížně.
EDIT: moje představa předělávek je udělat to tak, aby to kdykoliv šlo zase jednoduše vráti-t.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Díky smile.gif

No a jak jsem psal, chci si udělat předělávku na náramkové. Drží mě to už několik let a teď konečně dozrál čas přejít od teorie k praxi.

Strojek o kousek výš byl krok č.1

A dnes poštou z dalekého Polska dorazil krok č.2 - nerezové pouzdro.

Průměr 48 mm, leštěné, zpracování perfektní, rozměrově by mělo být přesně pro strojek IWC, tak jsem zvědavý a už se těším na problémy s nacpáním strojku do něj smile.gif

Odesláno

Karlosi to se mi moc líbí, těším se na výsledek a přeji Ti mnoho zdaru!!!!!

Odesláno

Díky :)

No, budou to trochu větší hodinky, uznávám, ale na to si zvyknu. Velký strojek potřebuje velké pouzdro :)

To mám doma hliníkové Doxy, ty mají 50 mm a to je teprve lívanec.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak pokračování s předělávkou - krok 2,5 smile.gif
Stávající strojek není v dokonalé kondici a navíc ciferník i ručičky jsou moc velké. Všechno tohle vyřešil další strojek stejného typu.
JWC kalibr 53, rok 1903.

• po měsících...
Odesláno

Tak po čase konečně další krok vpřed. Sice to není úplně finální verze, některé detaily se ještě trochu změní, ale už jsou nositelné a já mám obrovskou radost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...