Jump to content

Recommended Posts

Posted

Abychom z hodinek úplně nezblbli.

Včera mi přistálo do mailu upozornění SAABU na novinku 9-5. U automobily, která byla dušena Generals Motors proběhlo už dříve avizované spojení se švédským výrobcem supersportovních vozů Koenigsegg. Novinka SAAB 9-5 bude představena na podzimním IAA ve Frankfurtu nad Mohanem. Pojedete ?

Za zpřeházené fotky mě omluvte. Dnes se mi nechce nic dělat.

Posted

Opel Insignia je docela dobrý základ, jen se bojím že to z toho bude hrozně "čouhat" - viz interiér (volant...) i celkové tvary. Uvidíme na živo. Saabu fandím, ale myslím si, že nová 9-5 díru do světa neudělá.

Posted (edited)

Čím dřív se SAAB od dědictví GM oprostí tím líp. O tom, že ho GM téměř udusil snad nemůže být sporu. V 9-5 věřím (ne přehnaně), vím, že ozdrava bude bolavá a osud továrny je pořád nejistý, ale vadí mi zaujaté komentáře motoristických novinářů o tom, že je SAAB stejně poražený.

Edit - mám ještě o 9-5 dost věcí v .pdf, ale nevím, jak je na fórum dostat, ale asi by to bylo zbytečné. O Švédy se dnes už moc lidí nezajímá.

Edited by Snow
Posted
Čím dřív se SAAB od dědictví GM oprostí tím líp. O tom, že ho GM téměř udusil snad nemůže být sporu. V 9-5 věřím (ne přehnaně), vím, že ozdrava bude bolavá a osud továrny je pořád nejistý, ale vadí mi zaujaté komentáře motoristických novinářů o tom, že je SAAB stejně poražený.

Tím myslíš takové to "i kdyby to byl zázrak, nepomůže jim to" ? Jo, to mě taky dokáže vytočit. Tohle auto má potenciál, může být i velmi dobré a snad i úspěšné...prodeje jako má dárcovská insignia ale nikdy mít nebude - i proto že má pět metrů a jde tak proti výbornému novému E a (co je asi klíčovější) půjde za rok proti nové generaci S60.

Posted (edited)
Tím myslíš takové to "i kdyby to byl zázrak, nepomůže jim to" ? Jo, to mě taky dokáže vytočit.

Přesně tohle jsem tento týden v nějakém článku četl. Nejsem ortodoxní zastánce SAABU, nikdy jsem ho neměl/nechtěl, ale teď je o čem přemýšlet. Mám švédské automobilky v oblibě a SAAB bych rád viděl před Volvem, ale to je spíš fikce. SAAB má nálepku aut jen pro vyhraněnou klientelu, nevím proč. Vždycky, když na něj narazím, to je zřídka, pozorně si prohlédnu interiér. Ten se mi vždycky líbil a byl oprostěn od všech modních výstřelků.

9-5 mě hodně nadchla, 9-3X tolik ne. Chci opravdu věřit, že se SAAB ze srabu dostane a bude tam, kam historicky patří.

Nevšiml jsem si, kde je klíček od zapalování, doufám, že pořád na tunelu, á už tam vidím zámek, vše je při staru, fajn.

Edit - o novém Volvu S60 nevím, nemáš obrázek či foto pro porovnání ?

Edited by Snow
Posted

Co máš proti Lamborghini :) ?

Jinak ten saab je super, líbil by se mi i v nějaký coupe sportovní verzi a ten interiér je paráda ...

Posted
murciago je moc velký, s tim nezaparkoval :D , ale Gallardo to je láska na celý život :wub: díky za žluťáska...

Na, už si to. Kolegové se asi zblázní.

Ale už naposled. Vlákno je SAABU a ne o továrně na traktory, zase žert, žádné flame.

Posted

Ta 95 mi dost připomíná starou 99. A to je dobře, je to krásný auto. Jestli do toho budou strkat něco jako dříve 2.3T do Aera, tak to bude super auto.

Posted
Edit - o novém Volvu S60 nevím, nemáš obrázek či foto pro porovnání ?

Neviděl, ale před časem jsem večeřel s jedním príma švéďákem, ze kterého se vyklubal člověk, co ho bude mít na starost...náhoda jako stehno. Fajn chlap, důvěřuju mu... (jezdí v SL AMG a o víkendech se Suzuki Cappuccino)

No ale trochu vážněji - po tom, co Volvo předvedlo s C30, S80 a s XC60 asi není sebemenší důvod nevěřit, že to nebude pecka :speak_cool: . Škoda, že definitivně odpískali osmiválec :sad01_anim:

Posted

Ale jo, pěkný SAAB :)

Jen je škoda, že se teď všecko jede přes ty koncerny... Definitivně tak odzvonilo vyjímečnosti SAABu, věcem jako bylo vstřikování vody do válců při plném plnícím tlaku turba u verze SAAB 99 Turbo T16 a podobné vychytávky, pro které SAAB uznávám coby jednu z nejinovativnější automobilek světa - mě se líbí 96, protože to je legenda Rally :)

Posted
Me se libi ten Saab moc a moc.

Mne taky, je to krasnej kocar. Po jednom zazitku, kdy jsem pred lety v zime chytl na stopu saabistu v 250 konovym aeru, mam pro tuhle znacku slabost (mam rad sviznou jizdu) :thumbsup_anim:

Posted

Tada, 96ka není legenda, tou je 95ka s dvoutaktem, s tím taky vyhrála dvakrát Monte Carlo. 96ka byla autem pro lidi, můj táta jí měl 16 let. Kromě smrdící koženky v interiéru a příliš svítících čtyž kontrolek na palubovce to bylo geniální auto. Motor vpředu, pohon předních kol, plochý podvozek, kufr pro šest mrtvejch rusáků a motor 1600 od Forda /stejný byl v Taunusu/ Já si pamatuju, že když se třísklo dveřma, tak člověk měl v tom tichu pocit absolutního bezpečí, bylo to jak v ponorce. Kolik jich je u nás dneska v použitelném stavu? Táta s tím nalítal přes 360000 Km a jejich zelená lesní barva neměla chybu.