Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem se nakonec rozhodl tyto hodinky koupit,ale nikde jsem k nim nic moc nezjistil,teda až na to co o nich píší prodejci.Docela by mě zajímalo,jestli ten černý kroužek kolem pláště co funguje jako ochrana korunky je plastový,nebo kovový.Nemá zde někdo stěmito hodinkami zkušenosti???Děkuji za odpovědi Jirka

post-4208-1251899243.jpg

Odesláno

Bude to určitě plast a vůbec bych se ho nebál. Na mých Seiko SKZ 247K1 je tam té palstové ochrany mnohem víc a při půlročním intenzivním nošení všude možně je ochrana bez poskvrny.

Odesláno

Kašlu na ně-já ten plast prostě nemusím-vezmu si Seiko Atlas 5-co tu na ně tyfo psal recenzi-už tenkráte se mi líbily a jsou i cenově přijatelnější.Sice jsou to krásné hodinky,ale ten plast prostě nezkousnu :crybaby:

Odesláno

Já jsem si je kdysi koupil s velkou radostí, ale asi tak po týdnu jsem zjistil, že tu ohromnou korunku mám otlačenou v ruce a v podstatě mám obtloustlé Seiko 5, které vážily snad čtvrt kila. No, ale moje nevýhoda, že nosím hodinky na pravé ruce, na levé by ta korunka nevadila.

Odesláno

Ahoj Juraj,

mne prišli podobné Seiká zo Štátov (SKZ225K1), ale ten plast by nebol problém, ale tá rýchlosť. Za 1 den urobili navyše 7 s a to sa mi dá dosť. Ak má niekto z fóra podobné skúsenosti tak poradíte ? ALTRO ? :helpsmilie:

Odesláno

Tak nějak jsem pořád na vážkách-buďto tyhle a nebo Seiko Atlas 5 modré(u těch oceňuji celokovové provedení)Tyto mají zase supr design.no uvidíme-poprosil jsem jednoho člena aby mi je koupil,pak jsem to změnil na modré pak zas na tyto a nokonec zase modré-tak uvidíme co ztoho vzejde:)

Odesláno
Tak nějak jsem pořád na vážkách-buďto tyhle a nebo Seiko Atlas 5 modré(u těch oceňuji celokovové provedení)Tyto mají zase supr design.no uvidíme-poprosil jsem jednoho člena aby mi je koupil,pak jsem to změnil na modré pak zas na tyto a nokonec zase modré-tak uvidíme co ztoho vzejde:)

Si kup oboje ;)

Odesláno
Si kup oboje ;)

Momentálně mi to finanční záležitost nedovolí-ještě minulej tejden bych neváhal,jenže pak mi onemocněl pes :crying_anim02: a operace stála pár Masaryků-a ten je pro mě důležitější než nějaké hodinky <_<

Si kup oboje ;)

Momentálně mi to finanční záležitost nedovolí-ještě minulej tejden bych neváhal,jenže pak mi onemocněl pes :crying_anim02: a operace stála pár Masaryků-a ten je pro mě důležitější než nějaké hodinky <_<

Odesláno (upraveno)

Jo , tak to je samozrejme ! Taky mam hafanka, a je to opravdu pritel a clen rodiny.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno
Ahoj Juraj,

mne prišli podobné Seiká zo Štátov (SKZ225K1), ale ten plast by nebol problém, ale tá rýchlosť. Za 1 den urobili navyše 7 s a to sa mi dá dosť. Ak má niekto z fóra podobné skúsenosti tak poradíte ? ALTRO ? :helpsmilie:

Kibi, aby bolo jasno som úplný laik, ale keď mi niekto oznámi že 7s je dobrý výsledok u hodiniek za 5 litrov. No neviem, vyveďte ma z omylu, skúste mi popísať nejaké skúsenosti so Seikami tohto druhu, nech nerobím zbytočne poplach

Dík

Odesláno

Nejsem odborník, ale jistá nepřesnost (tedy odchylka několik sekund denně) dána již samou podstatou mechanického strojku. Kdejaké quartzky budou mít nesrovnatelně větší přesnost, než hodinky mechanické. A za 7s denně by se nemusely stydět ani hodinky mnohem vyšších cenových relací.

Odesláno
Kibi, aby bolo jasno som úplný laik, ale keď mi niekto oznámi že 7s je dobrý výsledok u hodiniek za 5 litrov. No neviem, vyveďte ma z omylu, skúste mi popísať nejaké skúsenosti so Seikami tohto druhu, nech nerobím zbytočne poplach

Dík

Chlape, většina hodinek i v cenách i o řád vyšších garantuje chod v odchylce +-20s/ den, pokud se dostaneš do 5 tak už se dá mluvit o přesnosti chronometru. Když se podíváš na produkci seika, tak i zjistíš, že 5000 je nižší třída seika, prodávaj hodinky i v řádech tisíců dolarů ... :thumbsup_anim:

Odesláno
nejdriv si o tom neco precti... :)

ze zivota - kdyz se ke mne dostaly Monstra, tak mely stabilni odchylku cca -15 sec. a kdyz me to po cca pul roce zacalo rozcilovat, nechal jsem je vycistit a seridit a v soucasne dobe maji neco jako cca +0,5 - coz je neuveritelny vysledek, ve ktery jsem ani nedoufal... :)

dej jim chvili casu, at se zabehnou - par mesicu, pak je nech seridit u sikovneho hodinare s vibrografem... ale vysledek kolem 7 sec. je opravdu skvely i tak... :)

pokud ti jde o presnost, podival bych se u seiko po quartzu s teplotni kompenzaci - a dostanes se na hodnotu 5 sec. rocne... ale cena tomu odpovida... ;)

Díky za názory, ani som netušil, že také odchýlky sú vlastne normálne. Pravdupovediac trochu ma to uspokojilo, nejak tie rozdiely možno rozchodím. Ešte raz dík.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...