Honza.manta Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Aha. 69ku mám, ale tohle ještě neznám. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 a ještě jinak: 69ka bez automatického nátahu. Bylo by pěkné ho tam dodat a vyměnit za vyšší dýnko. Asi hodně blbá otázka - ale ta samonátahová nástavba tam pasuje i z 96ky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 (upraveno) To není blbá otázka, já myslím, že to je stejné, jen ta 96ka je o 1,1 mm nižší. Až se mi nějaká 69ka dostane do ruky, tak to zkusím. Někdo z místních hodinářů bude určitě vědět, jak to je. Upraveno 1. dubna 2010 uživatelem mischa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Už jsem to našel. Zdeněk Martínek: Dějiny čs. hod. průmyslu, strana 126. Cituji: Od roku 1992 měl Elton ve svém sortimentu další typ pánských hodinek se samonátahem. Byl to hybrid z dosud vyráběných strojků. U strojku kalibru 66 se zvětšil průměr základny na 25,6 mm, datové ústrojí zůstalo zachováno ze strojku kalibru 68, byla zvýšena frekvence na 3 Hz a strojek byl doplněn samonátahem ze strojku kalibru 96. V tomto provedení se vyráběl jak s ručním /kalibr 64/, tak s automatickým nátahem /kalibr 69/ až do úplného zastavení výroby strojků náramkových hodinek. Takže to jde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Už jsem to našel. Zdeněk Martínek: Dějiny čs. hod. průmyslu, strana 126. Cituji: Od roku 1992 měl Elton ve svém sortimentu další typ pánských hodinek se samonátahem. Byl to hybrid z dosud vyráběných strojků. U strojku kalibru 66 se zvětšil průměr základny na 25,6 mm, datové ústrojí zůstalo zachováno ze strojku kalibru 68, byla zvýšena frekvence na 3 Hz a strojek byl doplněn samonátahem ze strojku kalibru 96. V tomto provedení se vyráběl jak s ručním /kalibr 64/, tak s automatickým nátahem /kalibr 69/ až do úplného zastavení výroby strojků náramkových hodinek. Takže to jde. Díky. Zase o kousek chytřejší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Ale h...o, jsme pořád stejně debilní. U mé hlavy na jednu čerstvě nabytou informaci připadají tři zapomenuté. woe, ono mi to odmítá napsat howno...... My tady kurva vědecky pracujeme a ono to dělá, že obyčejný h...o neexistuje. Kuuwa a hele, tak kurva ve vědeckých kruzích z praktických důvodů existuje, ale h...o nikoli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 1. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Pokud se nepletu, kal 64 se začal vyrábět později než 69, někdy na přelomu 80. a 90. let? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Oba se vyráběly dle stránek Eltonu Od r. 93 do 95. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim_1967 Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2010 Takýto identický strojček mám v hodinkách ORIEXT, JAPANMADE !!!... ani neviem odkiaľ, chýba tamlen to označenie na mostíku, asi sa tie strojčeky montovali kade tade. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2010 (upraveno) Tenhle strojek je i v napodobenině starožitných kapesních hodinkách Upraveno 24. listopadu 2010 uživatelem kutilprim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mech Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2010 Co si myslíte o tomhle? Uvnitř je taky ten čínský strojek, ale mně vrtá hlavou ten ciferník. Myslíte, že to je bastl, nebo to Prim takhle opravdu prodával? Podotýkám, že na ciferníku je made in Czech Republic, ale žádný nápis "Sport". A navíc ten bílý kroužek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2010 Co si myslíte o tomhle? Uvnitř je taky ten čínský strojek, ale mně vrtá hlavou ten ciferník. Myslíte, že to je bastl, nebo to Prim takhle opravdu prodával? Podotýkám, že na ciferníku je made in Czech Republic, ale žádný nápis "Sport". A navíc ten bílý kroužek. Dle mého názoru se nejedná o bastl, ale fabrickou variantu. Prostě brutální devadesátá léta kdy nic nebylo nemožné:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2010 Co si myslíte o tomhle? Uvnitř je taky ten čínský strojek, ale mně vrtá hlavou ten ciferník. Myslíte, že to je bastl, nebo to Prim takhle opravdu prodával? Podotýkám, že na ciferníku je made in Czech Republic, ale žádný nápis "Sport". A navíc ten bílý kroužek. To jsou porevoluční asi poslední modely. Dělaly se v černé a bílé variantě a vzhledem k tomu, že se už kalibry prim 68 a 69 nevyráběly, tak tam byl manuál strojek čínský ZJS a automat japonská miyota 8215 označovaná jako kalibr prim 72. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mech Odesláno 10. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2010 Mám dotaz a nechci zakládat nové vlákno, tak se zkusím zeptat tady; otevřel jsem jedny své automaty TV a za označením 96 je vyraženo ještě 1000. Neví někdo, co to znamená??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2010 Mám dotaz a nechci zakládat nové vlákno, tak se zkusím zeptat tady; otevřel jsem jedny své automaty TV a za označením 96 je vyraženo ještě 1000. Neví někdo, co to znamená??? To by měly být první vyrobené kusy kalibru 96 - řekněme prototypy. Myslím, že správné označení by mělo být "ověřovací série". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 15. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2010 No já nevím, já těch 1000vek mám vícere, takže bych to za nějaký prototyp nepokládal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2011 Dostaly se ke mě taky jedny "kvazisporty" s kalibrem ZJS, napadlo mě, jestli by se tento kalibr dal nahradit kalibrem 64, mám na mysli rozmístění nožek číselníku (to ostatně zjistím, až to rozeberu)a výška natahovací hřídelky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2011 Dostaly se ke mě taky jedny "kvazisporty" s kalibrem ZJS, napadlo mě, jestli by se tento kalibr dal nahradit kalibrem 64, mám na mysli rozmístění nožek číselníku (to ostatně zjistím, až to rozeberu)a výška natahovací hřídelky Nikdy jsem to nezkoušel, ale na pohled stejné provedení modelu třeba potapěč se vyskytuje s kalibrem 68, 64 a i ZJS. Tak by to mohlo fungovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2011 Jenže problém asi bude připevnit číselník z kalibru zjs na kalibr 64, nebo 68, protože ten z zjs má jinou rozteč nožek a o něco větší průměr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2011 Já jsem ZJS nikdy neměl, ale ten větší průměr bude dle méh 25,6mm, což je i rozměr kal.64 a to je jen jiný rámeček strojku a nezdá se mi, že by dělali jiné číselníky na ZJS - já bych si tipoval na stejnou rozteč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se