Přejít na obsah

Copak je to za kalibr?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To není blbá otázka, já myslím, že to je stejné, jen ta 96ka je o 1,1 mm nižší. Až se mi nějaká 69ka dostane do ruky, tak to zkusím. Někdo z místních hodinářů bude určitě vědět, jak to je.

Upraveno uživatelem mischa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to našel. Zdeněk Martínek: Dějiny čs. hod. průmyslu, strana 126. Cituji: Od roku 1992 měl Elton ve svém sortimentu další typ pánských hodinek se samonátahem. Byl to hybrid z dosud vyráběných strojků. U strojku kalibru 66 se zvětšil průměr základny na 25,6 mm, datové ústrojí zůstalo zachováno ze strojku kalibru 68, byla zvýšena frekvence na 3 Hz a strojek byl doplněn samonátahem ze strojku kalibru 96. V tomto provedení se vyráběl jak s ručním /kalibr 64/, tak s automatickým nátahem /kalibr 69/ až do úplného zastavení výroby strojků náramkových hodinek.

Takže to jde. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Už jsem to našel. Zdeněk Martínek: Dějiny čs. hod. průmyslu, strana 126. Cituji: Od roku 1992 měl Elton ve svém sortimentu další typ pánských hodinek se samonátahem. Byl to hybrid z dosud vyráběných strojků. U strojku kalibru 66 se zvětšil průměr základny na 25,6 mm, datové ústrojí zůstalo zachováno ze strojku kalibru 68, byla zvýšena frekvence na 3 Hz a strojek byl doplněn samonátahem ze strojku kalibru 96. V tomto provedení se vyráběl jak s ručním /kalibr 64/, tak s automatickým nátahem /kalibr 69/ až do úplného zastavení výroby strojků náramkových hodinek.

Takže to jde. :thumbsup_anim:

Díky. Zase o kousek chytřejší. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Ale h...o, jsme pořád stejně debilní. U mé hlavy na jednu čerstvě nabytou informaci připadají tři zapomenuté. :suicide_anim:

woe, ono mi to odmítá napsat howno......

My tady kurva vědecky pracujeme a ono to dělá, že obyčejný h...o neexistuje. Kuuwa :thumbsup_anim:

a hele, tak kurva ve vědeckých kruzích z praktických důvodů existuje, ale h...o nikoli.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Co si myslíte o tomhle? Uvnitř je taky ten čínský strojek, ale mně vrtá hlavou ten ciferník. Myslíte, že to je bastl, nebo to Prim takhle opravdu prodával? Podotýkám, že na ciferníku je made in Czech Republic, ale žádný nápis "Sport". A navíc ten bílý kroužek.

post-1273-060776900 1291191145.jpg

Odkaz ke komentáři

Co si myslíte o tomhle? Uvnitř je taky ten čínský strojek, ale mně vrtá hlavou ten ciferník. Myslíte, že to je bastl, nebo to Prim takhle opravdu prodával? Podotýkám, že na ciferníku je made in Czech Republic, ale žádný nápis "Sport". A navíc ten bílý kroužek.

Dle mého názoru se nejedná o bastl, ale fabrickou variantu. Prostě brutální devadesátá léta kdy nic nebylo nemožné:-)

Odkaz ke komentáři

To jsou porevoluční asi poslední modely. Dělaly se v černé a bílé variantě a vzhledem k tomu, že se už kalibry prim 68 a 69 nevyráběly, tak tam byl manuál strojek čínský ZJS a automat japonská miyota 8215 označovaná jako kalibr prim 72.

post-5320-004701700 1291197463.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Mám dotaz a nechci zakládat nové vlákno, tak se zkusím zeptat tady; otevřel jsem jedny své automaty TV a za označením 96 je vyraženo ještě 1000. Neví někdo, co to znamená???

To by měly být první vyrobené kusy kalibru 96 - řekněme prototypy. Myslím, že správné označení by mělo být "ověřovací série".

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Dostaly se ke mě taky jedny "kvazisporty" s kalibrem ZJS, napadlo mě, jestli by se tento kalibr dal nahradit kalibrem 64, mám na mysli rozmístění nožek číselníku (to ostatně zjistím, až to rozeberu)a výška natahovací hřídelky

Odkaz ke komentáři

Dostaly se ke mě taky jedny "kvazisporty" s kalibrem ZJS, napadlo mě, jestli by se tento kalibr dal nahradit kalibrem 64, mám na mysli rozmístění nožek číselníku (to ostatně zjistím, až to rozeberu)a výška natahovací hřídelky

Nikdy jsem to nezkoušel, ale na pohled stejné provedení modelu třeba potapěč se vyskytuje s kalibrem 68, 64 a i ZJS. Tak by to mohlo fungovat.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...