trew Odesláno 14. září 2009 Nahlásit Odesláno 14. září 2009 Zde pár značek výrobců kapesních hodinek. Budete vědět co máte doma za poklady :-)
trew Odesláno 14. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2009 Tyto značky se vyskytují jak na plášti tak případně na stroji . V podstatě jsem vybral nejznámější výrobce do roku 1930 . Něktrří samozdřejmě fungují velice kvalitně dodnes .
trew Odesláno 10. července 2022 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2022 Dobrý večer po více než 10 letech . Tato léta jsem věnoval práci a nějak nebyl na nic čas. Nyní jsem se vším sekl a rozhodl jsem se jen věnovat svým koníčkům. Pokud bude zájem budu sem dávat zajímavé kousky špindlovek . Sbíral jsem po celou dobu tak se sbírka rozrostla .
trew Odesláno 10. července 2022 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2022 Vzhledem k tomu že jsem propadl i hodinkám náramkovým tady budu pečlivě naslouchat spíše vám. Ale sem tam se pochlubím a zeptám se . Nikdo neví vše .
Lucky Lucaso Odesláno 10. července 2022 Nahlásit Odesláno 10. července 2022 Zajimave. Jsem zvedavy na fotky.
trew Odesláno 11. července 2022 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2022 Velice hezká práce . I se záručákem Sklíčko zajímavé tzv, býčí oko .Hodinky pochopitelně jdou . Výroba tak 1840 No a výrobce je se vším všudy na krytu hodinek .
long Odesláno 15. července 2022 Nahlásit Odesláno 15. července 2022 V 11. 7. 2022 v 9:38, trew napsal: Velice hezká práce . I se záručákem Sklíčko zajímavé tzv, býčí oko .Hodinky pochopitelně jdou . Výroba tak 1840 No a výrobce je se vším všudy na krytu hodinek . Pecka !!!
Lamiczka Odesláno 14. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2024 @trew procházím obsah co mi tu utekl a nebylo by toho víc? Jak hodinek, tak značek?
trew Odesláno 21. ledna 2024 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2024 Je toho kolem 1000 kusů. Kapsáče i náramkéče . No zájem nula . Tak jsem toho nechal.
hypoun Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Dobrý den všem, docela důkladně pročítám jednotlivé vlákna ohledně kapesních hodinek, abych se pokusil identifikovat něco z rodinného dědictví a v jednom případě se přiznám jsem tak trochu v koncích, a neumím či nevím kde už hledat ( doufám, že jsem nebyl nepozorný a prostě nepřehlédl). Obracím se s prosbou o pomoc či případné postrčení správným směrem. Tyto kapesní hodinky jsou v rodině již pár generací, evidentně již kdysi prošli nějakou opravou (viz fotky). Rád bych věděl něco o jejich historii výrobci... Pokud by někdo, z vás věděl jakoukoli informací k nim budu rád kdyby se s ní se mnou podělil. Děkuji za případné podněty a možnost se zde vůbec dotázat.
trew Odesláno 13. ledna Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna Stroj Je Rozkopf patent dělal až později . Hodně hodinářů ho napodobilo . Laciný a jednoduchý stroj spolehlivý . Dělal i luxusní hodinky . Ale základ byl vždy stejný . Max nějaká komplikace .
trew Odesláno 13. ledna Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna Včíl jsem se podíval i na ciferník . Oprava je jednoduchá . Zinková běloba a vosk ze svíčky . Rozehřát a dát do poškozených míst . Žiletkou seškrábat na úroveň smaltu Odstín bude naprosto stejný .
hypoun Odesláno 13. ledna Nahlásit Odesláno 13. ledna Děkuji, děkuji, děkuji. Jak za identifikaci, tak za zevrubný návod na opravu. I když tu opravu radši nechám na později. Ale určitě jim dopřeji řádný servis u odborníka. Ať slouží dál. A třeba se mě jednou podaří i zjistit o něco málo víc. Kdyby se to podařilo rád se podělím o zjištěné. Jinak klobouk dolů, vaše erudovanost ohledně těchto starších hodin je velmi inspirativní.
Janibacsi053 Odesláno 10. února Nahlásit Odesláno 10. února Dobry deň,tento znak som nikde nenašiel,vie ho niekto určit,ďakujem pekne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se