safi Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Odesláno 24. září 2009 Aneb pár modelů, které mají společnou historii s oblíbenými hodinkami amerických prezidentů Vulcain.
Návštěvník Tada Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Odesláno 24. září 2009 Já někde četl že mezi Revue Thommen a Vulcainem je nějaká pevnější vazba toho charakteru, že jedna firma vlastní/vlastnila tu druhou
Návštěvník Snow Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Odesláno 24. září 2009 O tom nerad slyším a příbuzné modely nerad vidím. Ale je to pravda, Revue Thommen vlastnil Vulcain. Dnes tomu tak naštěstí už není.
safi Odesláno 24. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2009 Tada napsal: Já někde četl že mezi Revue Thommen a Vulcainem je nějaká pevnější vazba toho charakteru, že jedna firma vlastní/vlastnila tu druhou jojo přesně tak.. akorát si to budu muset ještě nastudovat. Základy kalibrů by měly být stejné. Dneska mi to vysvětlovali, ale byl jsem příliš zaujat hodinkami, než abych dával pozor
Návštěvník Tada Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Odesláno 24. září 2009 ¨safi napsal: jojo přesně tak.. akorát si to budu muset ještě nastudovat. Základy kalibrů by měly být stejné. Dneska mi to vysvětlovali, ale byl jsem příliš zaujat hodinkami, než abych dával pozor Dokonce se pod značkou Revue Thommen prodávaly i skutečné Crickety se strojkem cal. 120 (tlačítko a korunka). Hodinky Vulcain Cricket mě provázejí každý den celý den na levé ruce
Návštěvník Snow Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Odesláno 24. září 2009 Nerozmazávejte to !!! Tuhle smutnou kapitolu nerad čtu, pro Vulcain to byla potupa !!!
safi Odesláno 24. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2009 každopádně z kolekce RT mě zaujaly původní letecké mdoely, Crickety a pak jejich vrcholová řada s manufakturními strojky.
Návštěvník Snow Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Odesláno 24. září 2009 Můžeš poslat alespoň jednu fotku nodelu s in-house strojkem ? Revue Thommen mi nic neříká, hodinky se mi nelíbí ač jsem jedny měl a to považuji za svou chybu. Třeba si poopravím názor.
safi Odesláno 24. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2009 Snow napsal: Můžeš poslat alespoň jednu fotku nodelu s in-house strojkem ? Revue Thommen mi nic neříká, hodinky se mi nelíbí ač jsem jedny měl a to považuji za svou chybu. Třeba si poopravím názor. To jsou třeba ty modely s budíčkem. Fotografie strojků jsou ve vedlejším vlákně, ale nepovedly se mi tak, jak bych chtěl. Asi budu muset znovu do Kladna :-)
NIGHTinGALE Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Odesláno 24. září 2009 Zajímavé - Vulcain se vydal cestou moderního designu (alespoň u většiny hodinek), kdežto RT sází na nostalgickou vlnu. Čekal bych to ale přesně naopak. Ty první RT nejsou vůbec špatné, ty se mi líbí.
Návštěvník Snow Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Odesláno 24. září 2009 Jestli myslíš ty poslední, tak vypadají přesně jako Vulcain Cricket Aviator. Nedělají nějaké se vzhledem diametrálně odlišným od Vulcainu ?
alfex Odesláno 28. září 2009 Nahlásit Odesláno 28. září 2009 No ja ted za pul roku koupil nekolik RT takze mam vsechny jejich strojky od 44-81 - jeste musim sehnat neco s RT82. Revue se strojkem 81 mi ted prijde z Rakouska. Jednoduche velmi kvalitne udelane a hlavne male, originalni strojek RT nebo vylepsena a zdobena ETA. Je pohoda vzit na ruku lehky automat nebo manual 36mm. Jinak RT je nyni pod Grovanou takze ty uvedene Crickety uz jsou se seriovym strojkem od AS (korunka na 2 a 4 hodinach). Grovana z toho udelala predrazeny kyc, ktery s Vulcainem ktery uz zase dela sam (neco od nich dostal i Obama) nema nic spolecneho - co clovek muze cekat od byvalych vyrobcu levnych kvarcek. Ja mam RT Cricket z posledni serie kdy se doprodavaly strojky RT 80 coz je vlastne puvodni Vulcain 120 (korunka na 2 a 3 hodinach). Takze pro fajnsmekry budto Vulcain z poloviny minuleho stoleti nebo Revue Thommen ale do roku 2002 (pozor na ty korunky, ty ukazuji kde je nacpany AS a kde RT80 nebo Vulcain 120).
safi Odesláno 29. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2009 alfex napsal: No ja ted za pul roku koupil nekolik RT takze mam vsechny jejich strojky od 44-81 - jeste musim sehnat neco s RT82. Revue se strojkem 81 mi ted prijde z Rakouska. Jednoduche velmi kvalitne udelane a hlavne male, originalni strojek RT nebo vylepsena a zdobena ETA. Je pohoda vzit na ruku lehky automat nebo manual 36mm. Jinak RT je nyni pod Grovanou takze ty uvedene Crickety uz jsou se seriovym strojkem od AS (korunka na 2 a 4 hodinach). Grovana z toho udelala predrazeny kyc, ktery s Vulcainem ktery uz zase dela sam (neco od nich dostal i Obama) nema nic spolecneho - co clovek muze cekat od byvalych vyrobcu levnych kvarcek. Ja mam RT Cricket z posledni serie kdy se doprodavaly strojky RT 80 coz je vlastne puvodni Vulcain 120 (korunka na 2 a 3 hodinach). Takze pro fajnsmekry budto Vulcain z poloviny minuleho stoleti nebo Revue Thommen ale do roku 2002 (pozor na ty korunky, ty ukazuji kde je nacpany AS a kde RT80 nebo Vulcain 120). Jaký je kvalitativní rozdíl mezi oběma zmiňovanými strojky?
Návštěvník Tada Odesláno 29. září 2009 Nahlásit Odesláno 29. září 2009 Uf uf, ještě že jsem teda ten fajnšmekr - na mém zápěstí se hřejí Cricket cal. 120 z roku 50
alfex Odesláno 30. září 2009 Nahlásit Odesláno 30. září 2009 Vulcain 120 vyrobil v roce 1947 Robert Ditisheim jako prvni wrist budík na světě. Vulcain Cricket proslavili hlavne Eisenhower, Johnson a Nixon, kteri je nosili. Kdyz Vulcain prevzal RT, pokracoval ve vyrobe (myslim az do roku 2001 kdy je prevzala Grovana a Vulcain sel ven) pouze zmenil znaceni na RT S-23/80 Cricket - nejznamejsi a nejdrazsi serie cricketu od RT je z roku 1997 k 50.vyroci firmy - cerne mel na ruce Gorbacov kdyz prebiral v roce 1990 Nobelovu cenu miru. Takze pro mne spise citova zalezitost. Jinak Vulcain 120 se sklada ze 161 dilu, 17 kamenu, frekvence 18800 - a hlavne vodotesny budik kladivko na membranu a rezonance pres specialni kovove spodni dynko. Je to proste budik a hlavne in-house movement dnes zase u puvodni znacky. AS vyrabi nekolik budiku (1475,1568,1930,1931), dava se do mnoha kvalitnich znacek takze o kvalite to asi nebude. Kazdopadne zni to jinak - aspon mne. Kopie AS se vyrabi i u Poljotu (mam Poljot Traveller ale proste to nezvoni ale drnci) a nedavno zacali napodobeninu AS montovat i u Seagulu - asi kopii AS 1930 ktera se pouziva u drahych verzi RT Cricket Nautical (tam je original AS 1930) takze pozor na plagiaty na ebay. Jinak co se tyce hodinarske kvality asi spise za nejakym hodinarem.
volekto Odesláno 30. září 2009 Nahlásit Odesláno 30. září 2009 Po dlouhé době jsem se dostal zpět na Chronomag. Moc mne těší, že v ČR jsou příznivci RT. Sám vlastním dvoje RT, sice ne Crikety, ale jsem s nimi maximálně spokojený. Aby toho nebylo málo, tak jsem před měsícem jedny RT pořídil jako dárek taťkovi k narozeninám. Tomu se, ale asi již říká úchylka.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se