Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Ahoj kamaráde,

jak se máš, co děláš, co nadcházející sezóna ?

Porsche je stará dobrá klasika 911 bez náhonu na 4x4, krásná, viď.

Ahoj, už se nemůžu dočkat lyžování. Minulá sezona nic moc. Byl jsem jenom na jednom závodu, rozbil jsem se hned při tréninku, přeletěl jsem doskok, málem jsem si znova utrhl operované koleno. Při kvalifikaci mi ve druhé zatáčce vypla lyže a bylo hotovo. Potom mi otíkalo koleno až do konce sezony a na žádné závody už jsem si netroufl.

Letos asi nějaké závody zkusím, nedá mi to, ale moc to nevidím. Měl jsem na jaře vážné zdravotní problémy a několik operací, takže fyzička naprd a to zatížení při závodech je přece jenom extrémní, i když dokud jsem byl zdravej tak mi to tak nepřipadalo. :wheelchair: Takže už to vypadá, že ze mě bude spíš turista na sjezdovkách.

A co u tebe, už je to lepší? Budeš moct lyžovat?

Upraveno uživatelem Dali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

A co u tebe, už je to lepší? Budeš moct lyžovat?

Nevím, jak se dám dohromady, čeká mě další vážná operace a to jsem se ještě v podstatě nedostal ani z jarních problémů, o kterých jsem už na jiném místě psal.

Odkaz ke komentáři

Zdarec Draci

Jsem rád, že tady jsou i ti, jako já, zasaženi sněžnou slepotou. Na horách bydlím a trávím spoustu času a taky jezdím od bobů-po lyže. Přednost dávám sice prkýnkům, ale chodím i na sněžnicích a skialpech. Na prkýnku občas závodím - viz. www.snb.cz ale hlavně se věnuji prckům a oddílu pro děti Lítací jelen. Materiál moc neřeším, kdysi nám prkna na míru dělal p. Caha z Třebíče (Choc, Trans, Radical...) a teď jezdím všechno možné. Problém je vždycky mezi vázáním a čepicí...jak nám říkal PAN trenér Ralf Basso. Jen to nesmí být moc vypráskané.

Loni jsme měli v alpošce 6tero skvělých lyží a jako vítěz se mi jevil Atomic Sl Ti.

Já miluji nejvíce freeride a tak všem přeji hromadu prašanu!!!

Bedja

Tak tady vítej, každý přítel sněhu je i naším přítelem. :smile_anim:

Já jsem spíš doma na ledě, ale protože závodění asi už moc nedám, tak freeride by mohl být zajímavý. Jak bude dost prašanu, tak jdu na to. Rád bych před vánocema zajel 2x nebo 3x na ledovec. Určitě nevynechám můj oblíbený Schladming - Dachstein.

Ty Atomic SL Ti jsou dobrý, má je manželka a naprostá spokojenost, skvělá sportovní lyže.

Odkaz ke komentáři

Jinak jak tu byl dotaz na boty pro širokou nohu - mam relativně velký a široký chodidla, ale tu křeč prej dělá hlavně vysokej nárt.

Na křeče do chodidel jsem taky dost trpěl, částečně pomohla výměna bot - přešel jsem na Nordica Speedmachine 10, což bych z původních Langí skok jak kráva a s křečemi je to teď mnohem, mnohem lepší - chytne jen občas a spíš až v závěru celého dne a přijde mi, že na to má vliv snad i počasí - větší mráz, větší frekvence :crying_anim02:

Upraveno uživatelem dieegoo
Odkaz ke komentáři

Ahoj snow, moc děkuju za radu ohledně brejlí, proštuduju to. Je dobře, že máš ve vybavení náskok a potřebuješ podobné parametry :) Moc ti přeju, aby ses dal do pořádku a užil si sněhu, chlape.

Tohle vlákno mi dělá slinu, než zanesu lyže do servisu a začnu študovat ty gůgle, pár retropostřehů:

Renntigery Renntigery - nejhezčí lyže všech dob (i když kosočtverečkovaný blizzard byly taky nádherný) - nechápu, proč nedělají retromodely. Páni, jak do toho poršáka ty kastingery nastěhoval ? To je rozebral ? Jinak jasný důkaz, že frajírci spíš vymíraj, takhle se má totiž jezdit na hory - v obleku a s řidičskými rukavicemi s dírami na klouby.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Díky cigi :).

Kosočtverečkovaný Blizzardy byly taky super, dost mě ještě braly bíločerné Völkle Zebry. Vyrábět retromodely je určitě dobrý nápad, v USA se sdružují hordy, které nejezdí na ničem jiném než na těhlech prknech, na kterých jsme my kdysi sjížděli svahy. Musí to být p...l, taky bych si docela rád sehnal nějaký ten NOS kus, řekl bych, že bych byl na sjezdovce bůh :D .

Dej mi určitě vědět, jaké brýle si nakonec koupil, hodně mě to zajímá a taky budu rád, když si ovšem vzpomeneš, jaké budou praktické poznatky.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Myslím, že kvalita a cena trochu nad průměr. Před několika lety jsem měl kalhoty. Naprosto vpohodě, žádné problémy. Synek měl kalhoty i bundu, žádné problémy, žádné stížnosti. :smile_anim: Termo nějak neřeším mám různé značky a beru co mi zrovna přijde pod ruku. Naposled jsem kupoval na doporučení trika Brudra http://www.brudra.cz/katalog/1/35/tricka.aspx Ozkoušeno minulou zimu, příjemný materiál.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Cha chááá, snow, kde já bych vzal na renntigery nebo zebry ( nebyly holčičí??) :D V tý době době jsem to dotáh jen na artis apollo - ovšem neméně legendární ( dřevěné jádro, umělá skluznice, šroubované ocelové hrany, plechový plát na vrchu) - vrchol tehdejší zdejší technologie, byl jsem machýrek :D Rodiče se o mě báli, tak se práskli přes kapsu a osadili mi je licenčním markerem 2 massag s otáčecí vyhazovací kovovou špičkou a pérovou patkou, co se vždy při vyhození celá rozpadla, obalila sněhem a nešla složit, ale bylo to jedno, lyže na sychráku mě stejně většinou bouchla do hlavy chráněné toliko naježenou ušatkou a pro ten den bylo s lyžováním šlus :D

Hele, prosím, kde se ty brejle dají vyzkoušet ?? Jakou barvu sklíčka na mlhu ?

Dali, jaký brejle používáš ty ?

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Já používám tyhle Scott jedny bílý a jedny zelený.

Ne že bych si zakládal na barvě a měnil je podle oblečení :) ale jeden rok dělal scott bílý a další sezonu byla moderní asi zelená.

Mají 3 vyměnitelná skla

modrá - sluníčko

růžová - nevim, nikdy jsem jí nepoužil

žlutá - pod mrakem, sněžení, mlha

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Když si tak vzpomínám, taky jsem měl možná Apolla, byla modrobílá ?

Spoustu materiálu mívaly v Radotíně. Můžeš autem, dobrodružně lokálkou a pokud chceš udělat i něco pro zdraví tak na kole. KLIK Hodně zásobený je SWISS SHOP, ale to máš z ruky. Jedině, že bys měl cestu.Edit - jednou jsem nakupoval v Brně u Sport Zezula, ten má má taky dost dobrých značek.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Několikrát jste tady zmiňovali, že máte problémy s křečemi v lyžákách. Manželka s tím má při delším lyžování také problémy, tak používá tablety anticramp a je to podstatně lepší. Hodně to používají cyklisté.

Upraveno uživatelem Dali
Odkaz ke komentáři

Tak jsem koupil ty největší gogle, co jsem sehnal : vpravdě potápěčský uvex optic L. Do ničeho jiného se moje brejle - vlastně nijak obrovský - nevešly. Jedny Bollé by asi byly taky dost velký, ale ten velký typ , tuším quasar, se bohužel nedělá se sklem do mlhy, jen s nějakým růžovobílým hig-end sklem pro all weather, což nepotřebuju.Taky jsou 2x dražší, než ty uvex. Smith mi připadaly spíš jako brejle do fronty u vleku, než na sjezdovku.

Ještě nejistě doufám, že až na horách nasadím helmu, vejdou se mi pod ní :D

Dík za pomoc, opravdu jsem ji využil.

Tý brďo, dali, to se mi zdá výbornej nápad narvat se ( asi) mineráláma a nebudeš mít křeče, a to ani z bot !! To porádím brekotům na hokeji !!!

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Tak vida, moc dlouho si neváhal. Kde si nakupoval ? Zajímalo by mě, jaké Uvexy jsi si vlastně koupil, protože Uvex Optic L není celý název, chybí Ti tam důležitý prostředek. Hádám, že si bral Vision.

Edit - Electric neměli ? To byla 100% jistota nebo jsi je zkoušel a nešly na optiku ?

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Je to tak snow, uvex vision optic l ovšem vlastně nevím, jestli ta čárka na konci je el, í, nebo římská 1 :D Sklíčko takové oranžové lasergold lite - světlejší myslím uvex nedělá. Kupoval jsem v happysportu, protože je u zimáku v letňanech, kam jezdím. Ty electricky vyhřívaný neměli, ani bych je za 5 litrů popravdě nekoupil, to raději při sněžení půjdu na běžky nebo do hospody, nebo na běžkách do hospody :D

Kupovat bez helmy je opravdu zelenáčský risk, ale jinak bych je asi nekoupil, helmu mám trvale na horách a vozit ji kamkoli jen abych vyzkoušel brejle mne obtěžuje, je mrcha docela neskladná. Ale nepočítám, že by se to nevyšlo. V nejhorším použiju řezací stříhací a brusné nástroje.

Ale jak já dostal slinu na lyžování !!!! To je přesně ten důvod, proč každej rok zaspím ty slevy a servisní termíny a tak - abych se netěšil a moh normálka žít a připravovat vánoce a tak. Teď todle intermezzo musím vytěsnit .....

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
Návštěvník Snow

Musím vám kamarádi, s kterými jsem si tři roky v tomto vlákně povídal, oznámit, že už budu spíš přihlížet. S lyžováním jsem byl donucen, kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům, definitivně skončit. Rozprodal jsem výbavu. Nechal jsem si jen jedny boty, helmu a dvoje brýle, vše ostatní šlo z domu. Tyhle věci si nechávám, protože v duchu chovám myšlenku, vychovat ze své vnučky závodnici a tak bych ji mohl ještě trénovat. Jestli k tomu dojde nebo ne se ještě uvidí. Vše záleží na mnoha faktorech. Brzy jdu na třetí operaci mozku, nevím, jak dopadne. Čekají mě i další zákroky v příštím roce, takže nemám ani zdání, zda-li v sobě ještě někdy najdu sílu se na lyže postavit. Otázkou, která mi také trochu vrtá hlavou je, jestli jsem ještě schopen ve svém věku s takhle podlomeným zdravím ještě vůbec všechny tyhle akce přežít. Když jsem s operacemi začínal, bylo mi přesně o polovinu míň a byl jsem v plné formě, to nyní jaksi nejsem. Přiznám se, že jsem poněkud nalomený, při své výšce 184cm vážím hezkých 63kg a pohromadě mě už drží jen hromady prášků a morfinové náplasti.

Přeji vám všem příjemnou sezónu, mnoho sněhu a spoustu krásných zážitků.

Odkaz ke komentáři

To Snow: v sobotu začíná SP ve sjezdovém lyžování už se nemůžu dočkat. Budu čučet na televizi, Eurosport, zatím alespoň něco. Tuhle sezonu by měl být jeden závod SP ve skicrossu ve Špindlu. Rád bych se šel podívat, doufám, že si to taky nenecháš ujít. Držím ti palce.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...