Přejít na obsah

Popelnice Evropy


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 185
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mike-72: A Americani nebyli na mesici, 11.9. zinscenovala americka vlada, vladne nam NWO,... Nenech se vysmat. Takovi, co radoby vtipnymi prispevky (#168) naznacuji, ze vi neco vice o tajemnem spiknuti potravinarskych koncernu, vi vetsinou tak akorat prd. Nerad bych Te podcenoval. Nicmene tohle je jedna z nejhlidanejsich veci v okoli. Za prve je to strasne jednoduche a urednici jednoduche veci miluji a za druhe konkurence velma rada rozmazava prohresky jinych. Moje zena dela ve vyvoji novych produktu v potravinarskem prumyslu uz dlouha leta. Ve zkratce, muzes klidne spat, zadne spiknuti tady nebezi. Co je na etikete, to JE ve flasce. Najdou se samozrejme vyjimky, jako vsude, ale to je naproste minimum v ramci celkove spotreby. Nemluvim zde o kvalite, pouze o vztahu obsahu a nalepky s popisem obsahu.

 

O spiknutí mluvíš ty.

 

Keci (quaero) o tom, jak výrobek, který nesplňuje normu je okamžitě stažen, jsou krásný, to je asi tak všechno.

 

Je-li někde uvedeno 85% maso, musím znát definici podle které je maso definováno, vzhledem k tomu, že norma má maximální limity, znamená to, že dva výrobky s označením 85% masa nemusí, resp. nejsou, nebo dokonce nemůžou být identické. Druhou věcí je měření. Na to aby výrobce, třeba ten vybásněný řezník, který připraví klobásky definoval maso, měl by mimo jiné, dokázat pro výpočet definovat množství vody, vazivové tkéně, tuku, strojně odděleného masa (asi se netýká pana Nováka, ale velkého výrobce)) a masa (tedy svaloviny o kterou nám asi hlavně jde), když už to všechno správně a poctivě udělá a neberu v úvahu položku jedna, tz. že jen definice maso má normu na max. množství tuku ( v závislosti na druhu masa), tak musí dotyčný správně a poctivě uvést na etiketě vvýsledky svého měření. Budu-li si myslet, jak všichni řezníci a zpracovatelé mmasa jsou symbolem čistoty a poctivosti, stále je mezi masem a masem rozdíl daný jen samotnou normou. Ale budu-li vycházet ze skutečnosti, že ten váš milovaný řezník je vlastně desítky, možná stovky a možná odvpočátku řemesla symbolem vojebávání a potravinářský průmysl je dnes jedna velká hra na hledání ceny, pak ten rozdíl mezi masem a masem bude asi ještě větší i s těmi údajnými směrnicovými komisaři, kteří den co den stahují nesprávně označené výrobky z trhu.

 

Ještě si tu můžete udělat teorii o křehčeném kuřecím mase, jak je dobré a výhodné. Ale s chutí, máme před obědem.

Upraveno uživatelem Mike-72
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsak jsem psal, ze nemluvim o kvalite vyrobku. Ano, najit kvalitni potraviny da praci a bude to cim dal tezsi. Lidi je hodne a cim dal vice a proteinu a bilkovin malo. Uz I krmivo pro lososy se musi nastavovat kukurici, protoze more jsou zcela vylovena a chybi rybi hmota, ktera byvala zaklad krmiva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsak jsem psal, ze nemluvim o kvalite vyrobku. Ano, najit kvalitni potraviny da praci a bude to cim dal tezsi. Lidi je hodne a cim dal vice a proteinu a bilkovin malo. Uz I krmivo pro lososy se musi nastavovat kukurici, protoze more jsou zcela vylovena a chybi rybi hmota, ktera byvala zaklad krmiva.

 

Beru to jako omluvu :thumbsup_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...