Duffo Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Zdravim, naskytla se mi vhodna prilezitost na koupi Elysee Skiron a Elysee Phoibe. Ty damske mam jako darek. Mel bych dotaz ohledne datumovek. Je tam rozsah od 00 - 39 dni. Vloudila se nekde chybicka?! Jak je to s pretacenim hodinek pri nastavovani casu: vzdy po smeru hodin.rucicek, nebo je to jedno a tocit korunkou sem / tam podle toho jak je to nejrychlejsi. U tech panskych pri otaceni rucicek v protismeru to slo celkem tezko, tak jsme radeji tocil po smeru. Nerad bych znicil fungl nove hodinky, automaty mam poprve, takze zadna zkusenost s jejich obsluhou. Je neco cemu bych se mel vyvarovat oproti quartzove klasice? Diky za info.
skalis Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 (upraveno) Zdravim, naskytla se mi vhodna prilezitost na koupi Elysee Skiron a Elysee Phoibe. Ty damske mam jako darek. Mel bych dotaz ohledne datumovek. Je tam rozsah od 00 - 39 dni. Vloudila se nekde chybicka?! Tzv. big date neboli datum slozene ze dvou okenek (dva kotouce) patri mezi hodinarske komplikace, za ktere se plati nemale penize. Duvodem je prave to, ze vymyslet a vyrobit to tak, aby to ze 31 preskocilo na 1 neni takova legrace. Tvoje hodinky pochazeji z cinske provenience a za cenu, za kterou se pradavaji, nemuzes ocekavat takovy "smysl pro detail". U tvych hodinek plati: "It is not a bug it is a feature". Pokud jde o smer toceni korunkou potazmo ruckami, tak nevim. Ale jestli to jde jednim smerem vyrazne hur, tak bych se toho radeji vyvaroval. Upraveno 5. října 2009 uživatelem skalis
Duffo Odesláno 6. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Tzv. big date neboli datum slozene ze dvou okenek (dva kotouce) patri mezi hodinarske komplikace, za ktere se plati nemale penize. Duvodem je prave to, ze vymyslet a vyrobit to tak, aby to ze 31 preskocilo na 1 neni takova legrace. Tvoje hodinky pochazeji z cinske provenience a za cenu, za kterou se pradavaji, nemuzes ocekavat takovy "smysl pro detail". U tvych hodinek plati: "It is not a bug it is a feature". Pokud jde o smer toceni korunkou potazmo ruckami, tak nevim. Ale jestli to jde jednim smerem vyrazne hur, tak bych se toho radeji vyvaroval. Diky za zpravu. U te datumovky pokud je to takovy hodinarsky orisek, da se spolehnout alespon na bezporuchovost tohoto typu datumovky?! Cinou je mysleno Sea-Gull? Protoze vsude se ohaneji textem: pánské náramkové hodinky, právem označené Made in Germany(kalibr E161). Pokud je to cistokrevnej Sea-Gull Made in China, snad kvalita strojku a celkove pouzity material nebude az takovej **** jako to byva zvykem u soudruhu z Chiny. Pokud ano, tak jsem uz ted nastvanej, ze jsem do toho kaufu investoval Ne nadarmo se rika: Nejsem tak bohaty, abych kupoval levne veci! Ale na druhou stranu mi padly hned do oka. Cas ukaze. Presnost je celkem OK +5 vterin/den.
Viktor Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 ... pánské náramkové hodinky, právem označené Made in Germany(kalibr E161) .. Pokud ano, tak jsem uz ted nastvanej, ze jsem do toho kaufu investoval ... To je jen marketing, jinak to jsou čínský hodinky, snad zkontrolovaný a zabalený v Německu. Na eBay za 100 a méně EUR, což je tak férová cena. Naštvanej nebuď, je to zkušenost. Pro přesnost, nebyla to investice, ale spotřeba.
Frantik Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Kdysi tady byl clenem jeden dealer hodinek Elysee a snazil se nas nekolik dnu presvedcovat, ze jsou to cistokrevni deutcher, ale bohuzel je to echt čína! Od te doby se evidentne nic nezmenilo, pouze posilila marketingova masaz. Podle me skoda penez!
Frantik Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Ale zase maji desitky ruznych modelovych řad http://elysee.cz/katalog/
Duffo Odesláno 6. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2009 To je jen marketing, jinak to jsou čínský hodinky, snad zkontrolovaný a zabalený v Německu. Na eBay za 100 a méně EUR, což je tak férová cena. Super, ja za ne vysolil jednou tolik = 240 ?. Chlapi, strojek je tedy zn. Sea-Gull, nebo jeste neco jineho?! Jak se mi libily, tak ted ...... No, priste budu opatrnejsi.
Duffo Odesláno 6. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Ale zase maji desitky ruznych modelovych řad http://elysee.cz/katalog/ Diky za utechu hi,hi.... do budoucna mam opravdu z ceho vybirat! A co ten kalibr E161, je to alespon Sea-Gull, nebo jeste neco horsiho... Soudruzi z Nemecka udelali asi nekde chybu a jim to sezral i s tim Made in Germany.
Frantik Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Diky za utechu hi,hi.... do budoucna mam opravdu z ceho vybirat! A co ten kalibr E161, je to alespon Sea-Gull, nebo jeste neco horsiho... Soudruzi z Nemecka udelali asi nekde chybu a jim to sezral i s tim Made in Germany. Tak nemusi byt tak zle, ten model Phoibe ma Miyotu, to je provereny japonsky strojek, ktery je i v lepsich modelech. Ten pansky model je na tom asi hure - datumovka a den v tydnu misto chronografu je nejtypictejsi znak cinskych hodinek, Seagull to bude prinejlepsim, tezko zjistit, ale podle me klasicky noname. Nicmene nektere Elysee maji i Etu, ale to nebude tento pripad.
Onisan Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Kvalitout zpracování pouzdra jsou na tom lépe než běžná čína, design některých střízlivých modelů je snesitelný, ale celkově řečeno za stejné peníze se dá koupit mnoho kvalitnějších strojů se solidní reputací a pokud chceš opravdu německé hodinky, tak i opravdu německých
Frantik Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Kvalitout zpracování pouzdra jsou na tom lépe než běžná čína, design některých střízlivých modelů je snesitelný, ale celkově řečeno za stejné peníze se dá koupit mnoho kvalitnějších strojů se solidní reputací a pokud chceš opravdu německé hodinky, tak i opravdu německých A zrovna v Pforzheimu je z ceho vybirat......
Duffo Odesláno 6. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Kvalitout zpracování pouzdra jsou na tom lépe než běžná čína, design některých střízlivých modelů je snesitelný, ale celkově řečeno za stejné peníze se dá koupit mnoho kvalitnějších strojů se solidní reputací a pokud chceš opravdu německé hodinky, tak i opravdu německých Chtel jsem automat Made in Germany cca do 12 tis. a kdyz mi zamavali pred nosem temi Elysee tak v tom fofru jsem misto Germany nakoupil vsudepritomnou Chinu. Sel jsem do nich kvuli designu, neco podobneho jsem uz shanel delsi dobu. Nejspis je odlozim pro synatora. Chlapi, muzete mi dat seriozni typ na echt nemeckou vyrobu. Diky.
Chumpus Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Chlapi, muzete mi dat seriozni typ na echt nemeckou vyrobu. Diky. Napiš jaký si představuješ styl. Do 12 tis. toho seženeš dost. Kdyby tě nic nenapadalo, tak se koukni na chronoshop na Archimede nebo Steinhart, třeba se zařadíš do početný skupiny majitelů pilotek od Steinhartu :-)
Frantik Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Napiš jaký si představuješ styl. Do 12 tis. toho seženeš dost. Kdyby tě nic nenapadalo, tak se koukni na chronoshop na Archimede nebo Steinhart, třeba se zařadíš do početný skupiny majitelů pilotek od Steinhartu :-) nebo Stowa, Laco - ty se daj tady na foru taky koupit za pekne penize
Duffo Odesláno 6. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Napiš jaký si představuješ styl. Do 12 tis. toho seženeš dost. Kdyby tě nic nenapadalo, tak se koukni na chronoshop na Archimede nebo Steinhart, třeba se zařadíš do početný skupiny majitelů pilotek od Steinhartu :-) Libi se mi ty Pilot Chrono, nebo Nav B-Chrono, ale to uz je trochu jina cenova relace, asi zacnu setrit?! Ze jsem sem vubec lezl, je to nejak navykovy, cist tady ty topics. Meli by jste pred registraci zvyraznit Velmi navykove. Registrace na vlastni nebezpeci.
Chumpus Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 nebo Stowa, Laco - ty se daj tady na foru taky koupit za pekne penize Stowa jde do 12tis. i funglovka, pokud nevadí čekací doba. Duffo: počkej si na nějakou nabídku tady na foru nebo zkoukni ebay apod. Třeba budeš mít štěstí.
Duffo Odesláno 6. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Diky za info a tipy, budu cihat na neco Made in Germany. Preji vsem prima den. A at nam to tika
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se