Mikrotom Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Ahoj všem. Otevírám téma, které by mi pomohlo vyřešit nejasnosti kolem symbolu ryby, jenž mám na korunce svých IWC Portuguese Chronograph (model IW3714-04) - pozn. na fotkách v mém původním příspěvku není symbol moc vidět - jsou to obecné fotky z netu. Zkusím to vyfotit lépe, ale prozatím doufám, že většina z vás bude vědět o čem mluvím. Hledal jsem zde ve fóru, ale tento symbol u IWC nikdo neřešil a kupodivu ani u hodinek jiných výrobců. Na zahraničních serverech jsem našel některé vášnivé polemiky, ale veskrze nic, co by zodpovědně vysvětlovalo účel či význam tohoto symbolu. Doufám, že to nemá nic společného s podobným symbolem křesťanství. To bych byl nucen podniknout nějaké konkrétní kroky k výměně korunky Nicméně mé domněnky jdou asi tím směrem, že symbol má cosi společného s voděvzdorností. Nevíte někdo prosím více?
Arthur N. Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 tak to bych si rybicku jakožto křesťan zamluvil, dík!
ls8ls8 Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Symbol "ryby" a napis "Probus Scafusia" je pecet kvality znacky IWC, nema zadny skryty vyznam. Viz. prislusna stranka z katalogu IWC 2009/2010:
micho Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Symbol "ryby" a napis "Probus Scafusia" je pecet kvality znacky IWC, nema zadny skryty vyznam. Viz. prislusna stranka z katalogu IWC 2009/2010: S napisom Probus Scafusia (Good, solid craftsmanship from Schauffhausen) suhlasim, ale to nehovori nic o rybe. Symbol ryby oznacoval, ze hodinky su vode odolne (min. 30m). Na novsich (aj vode odolnych - napr. Porto Auto 7d) hodinkach sa uz pouziva menej. Uz je tam len takyto alebo podobny znak:
bandicoot Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Např. na JLC, u kterých se drží tradičních symbolů znamená symbol ryby vodotěsnost 30m. Dle manuálu je dovoleno s hodnotou 30m i plavat - proto ryba.
gougy Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 tak to bych si rybicku jakožto křesťan zamluvil, dík! A co kotva u Rado?
micho Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Např. na JLC, u kterých se drží tradičních symbolů znamená symbol ryby vodotěsnost 30m. Dle manuálu je dovoleno s hodnotou 30m i plavat - proto ryba. Ja by som s 30m vodotesnymi JLC ani s IWC neplaval ;-) Jedine s Aquatimery (>200m).
Návštěvník salamio Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 .. Doufám, že to nemá nic společného s podobným symbolem křesťanství. To bych byl nucen podniknout nějaké konkrétní kroky k výměně korunky ... Proč, ty seš ručníkář?
CzechJoker Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 Taky jsem moc nepochopil ten vášnivý odpor. Ta ryba je pěkná a je symbolem těchto hodinek, byť nikdy neuvidí vodu či jejich majitel není Kristovcem. Ta kotvička u Rado či tuším i Ulysee Nardin asi znamená, že majitel zakotvil u dobré značky.
speedmaster Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 U IWC to podle nekolika vyjadreni z jejich vlastniho fora funguje trochu jinak. Vodotesnosti jsou u vsech IWC predimenzovane. Dokonce tam nekdo primo z IWC tvrdil, ze kdyz je udavana hodnota 30m u IWC, tak jsou hodinky skutecne vodotesne do 30m. Tomu se mi nechce moc verit (s Portama bych asi do vody nechodil), ale i kdyby byly testovany na dvojnasobek teto hodnoty v laboratornich podminkach, tak s nimi lze skutecne plavat bez obav (predpokladem je pravidelne servisovani a kontrola vodotesnosti min. 1x za rok).
PhoeniX Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 To bych byl nucen podniknout nějaké konkrétní kroky k výměně korunky Nebo Svatojakubskou cestu.
Jay Doll Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 Dokonce tam nekdo primo z IWC tvrdil, ze kdyz je udavana hodnota 30m u IWC, tak jsou hodinky skutecne vodotesne do 30m. Tomu se mi nechce moc verit ... Téda, fakt ? Takže 30m jsou vodotěsný až do 30m? Neuvěřitelný ...
speedmaster Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 (upraveno) No nedovedu si to treba u takovych Portuguese chrono predstavit, ale urcite bych to nasel v archivech, podivam se po tom. Uz jsem to nasel. Resili to tam vzhledem k pohybu ve vode. Tzn. hodinky jsou water resistant do 30 metru. Da se s nimi jit plavat, ale s tim, ze tam je bran v uvahu tlak vyvinuty plavanim. Tzn. kdyz se s nimi i potopim do 3-4 metru a budu delat tempa, nemela by se v idealnim pripade voda dostat dovnitr. Tempama bych nemel vytvorit na hodinky vetsi tlak, nez je ve 30 metrech za laboratornich podminek. O vodotesnosti by se asi dala vest nekonecna debata, protoze je tam hodne aspektu, ktere mohou vodotesnost narusit. Pokud se nepletu, tak to ma vetsina vyrobcu jinak. 30 metru water resistant u vetsiny znamena, ze je skoro nebezpecne si s nimi myt ruce. Upraveno 28. listopadu 2009 uživatelem speedmaster
volfda Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 (upraveno) No nedovedu si to treba u takovych Portuguese chrono predstavit, ale urcite bych to nasel v archivech, podivam se po tom. Uz jsem to nasel. Resili to tam vzhledem k pohybu ve vode. Tzn. hodinky jsou water resistant do 30 metru. Da se s nimi jit plavat, ale s tim, ze tam je bran v uvahu tlak vyvinuty plavanim. Tzn. kdyz se s nimi i potopim do 3-4 metru a budu delat tempa, nemela by se v idealnim pripade voda dostat dovnitr. Tempama bych nemel vytvorit na hodinky vetsi tlak, nez je ve 30 metrech za laboratornich podminek. O vodotesnosti by se asi dala vest nekonecna debata, protoze je tam hodne aspektu, ktere mohou vodotesnost narusit. Pokud se nepletu, tak to ma vetsina vyrobcu jinak. 30 metru water resistant u vetsiny znamena, ze je skoro nebezpecne si s nimi myt ruce. Mam seiko scuba divers, měly by být vodotěsné do 200m, tudíž tuším asi 20atm, bylo mi řečeno, že při plavání kraula je kolikrát překročeno 10atm. Je pravda, že je to na dlouhou diskuzi, ale dost mi to překvapilo. Co se týče naříklad skoku do vody prý ani nemluvě. Upraveno 28. listopadu 2009 uživatelem volfda
Jay Doll Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 S tím kraulem bych tomu věřil, přeci jen když člověk dělá opravdá závodnická tempa tak ty tlaky tam musí být obrovské. Ale hodinky s vodotěsností 3 bar bych opravdu do vody moc netahal. Když pominu fakt, že mají většinou kožený řemínek kterému voda nesvědčí, tak navíc ta voda se nemusí dostat jen dovnitř strojku, ale úplně stačí, že zůstane někde pod lunetou a ty hodinky můžou začít pomaličku korodovat. Někde tady byl odkaz na zajímavý článek australského hodináře, který opravuje zrezlé Submarinery a odrazuje od častého koupání. Zpočátku jsou tam takové mikroflíčky rzi, které se pak rozlezou všude. Takže tu vodotěsnost nepřeceňovat!
CzechJoker Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 Někde tady byl odkaz na zajímavý článek australského hodináře, který opravuje zrezlé Submarinery a odrazuje od častého koupání. Ten článek je na Chronoshopu a přijde mi hodně přehnaný. Prim Sport s vodotěsností 40 m byly ve své době považovány za potápěčské hodinky, pro vojáky byla verze vodotěsná do 60 m a byla považovaná za extrém. O 30 let později se najednou tvrdí, že ani vodotěsnost 200 m nestačí pomalu na sprchování....??! Viz
PhoeniX Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 A co takový motýlek? Nejvíce silový styl ze čtveřice.
volfda Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 Myslím, že jsem v tomto vlákně našel racionální výsledek jak a s čím plavat. Navitimery na kůži se 3 atm do vody nevezmu, IWC Fliegerchrono by asi potencionálně do vody mohly, krokodýl na nich se asi za život vykoupal několikrát, ale po smrti bych mu to nedělal... Takže do vody se mnou půjdou pouze divers seiko, které nechávám čas od času kontrolovat a to i co se vodotěsnosti týče. Myslím, že 20atm něco vydrží
micho Odesláno 30. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2009 Myslím, že jsem v tomto vlákně našel racionální výsledek jak a s čím plavat. Navitimery na kůži se 3 atm do vody nevezmu, IWC Fliegerchrono by asi potencionálně do vody mohly, krokodýl na nich se asi za život vykoupal několikrát, ale po smrti bych mu to nedělal... Takže do vody se mnou půjdou pouze divers seiko, které nechávám čas od času kontrolovat a to i co se vodotěsnosti týče. Myslím, že 20atm něco vydrží ROFL... S tym krokodilom si to trafil :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se