Martz Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Dále jsem dnes uvedl do provozu hodiny pro partnerku - Prim Plaque (takový nápis jsem na nich našel, předpokládám, že je to označení modelu - pokud ne, opravte mě). Budou chtít obnovit pozlacení, ale jinak jsou v celkem pěkném stavu - nálezový byl sice zoufalý, ale s dremelem a sadou čisticích a lešticích nástavců a jiných nástrojů se mi je podařilo uvést do tohoto stavu. U hodináře zatím nebyly, ale asi se tam časem pro jistotu podívají (až bude pouzdro v galvanovně ).
Karlos Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Hmm, oceňuju tvoji snaživost, jak u primek, tak u těch chronografů. Je super když se člověk sám postupně propracovává a nebojí se pustit do hodinek. A oboje hodinky krásně prokoukly. Ještě bych možná doporučil před finální montáží strojku do hodinek ještě vydrbat pouzdro kartáčkem v horké vodě se saponátem. To pak zmizí i ty poslední stopy nečistot třeba ze spáry kolem sklíčka.
Návštěvník Tada Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Plaque je označení technologie zlacení - jedna tvrdá a jedna měkká vrstva...
vor Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Tak, tak. Je to mezi nožkama a znamená to, že máš u hodinek pozlacené pouzdro.
Martz Odesláno 10. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Díky za rozšíření obzoru a tušíte někdo, jaký to je model? U těchto primek jsem nedělal kompletní rozborku, jen jsem zkoušel sundat dýnko a byl jsem rád, že jsem ho dostal zpět - šlo to příšerně ztuha. Špíny na rozhraní sklíčka a pouzdra jsem si všiml taky až na fotce, ale už jsem to nechtěl řešit - žena je má na ruce a už to, že jsem jí je bral na focení, považovala za (chrono)magorství
Karlos Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 To jsi je "dremloval" tak jak jsou, celé? Chudák strojek...
Martz Odesláno 10. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2009 To jsi je "dremloval" tak jak jsou, celé? Chudák strojek... Tak, ale jen zlehka plastovým kartáčkem od toho nejhoršího a pak jsem leštil ručně. Řekl bych, že to je šetrnější, než lecjaká jiná varianta... Nebo to není obecně dobrý nápad?
gougy Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 Tak, ale jen zlehka plastovým kartáčkem od toho nejhoršího a pak jsem leštil ručně. Řekl bych, že to je šetrnější, než lecjaká jiná varianta... Nebo to není obecně dobrý nápad? Já tedy nevím, ale při čištěné se uvoňují rúzné pidičástečky špíny, k tomu nějaké ty vibrace..
Martz Odesláno 10. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2009 OK, pointu jsem pochopil - teda rozborka a čistit díly samostatně, aby se nic nedostalo do strojku. Děkuji, chybami se člověk učí.
gougy Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 (upraveno) chybami se člověk učí. V mém osobním případě dodám - kéž by tomu tak bylo pokaždé Upraveno 10. října 2009 uživatelem gougy
Martz Odesláno 11. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Tak přesně takhle jsem dnes rozebral ty seawatche, na které se ptám jinde, jen strojek bude muset k hodináři - prostě ty léta v šuplíku tomu nepřidaly a moje aktivní zásahy taky ne
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se