Franta Ptacek Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2009 Ahoj, omlouvám se, pokud Vám bude připdat můj dotaz jako hloupý.. jsem amatér v této oblasti.. koupil jsem si hodinky Tommy Hilfiger (http://www.hodinky.cz/tommy-hilfiger-1710174.html). Podle toho, co jsem si tady přečetl o hodinkách této značky, tak jsem udělal sakra krok vedle, ale s tím už teď asi nic neudělám.. líbil se mi design.. no nic, ale to bych raději neřešil Chtěl jsem se zeptat, jsou automatické (nemám zkušenosti vůbec s automatickými hodinkami) a když hýbu s rukou, tak v nich tak divně škvrší, jako kdyby se v nich hýbalo nějaké kolečko, to je ale asi správné že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2009 Ahoj, omlouvám se, pokud Vám bude připdat můj dotaz jako hloupý.. jsem amatér v této oblasti.. koupil jsem si hodinky Tommy Hilfiger (http://www.hodinky.cz/tommy-hilfiger-1710174.html). Podle toho, co jsem si tady přečetl o hodinkách této značky, tak jsem udělal sakra krok vedle, ale s tím už teď asi nic neudělám.. líbil se mi design.. no nic, ale to bych raději neřešil Chtěl jsem se zeptat, jsou automatické (nemám zkušenosti vůbec s automatickými hodinkami) a když hýbu s rukou, tak v nich tak divně škvrší, jako kdyby se v nich hýbalo nějaké kolečko, to je ale asi správné že? Ano, hodinky se natahuji rotorem a ten se tam toci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2009 celej ten hodinkovej bordel funguje asi takhle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2009 (upraveno) ano, otáčí se rotor, ten právě zajišťuje automatický nátah edit: zase pozdě Upraveno 15. října 2009 uživatelem Filipes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Ptacek Odesláno 15. října 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2009 ano, otáčí se rotor, ten právě zajišťuje automatický nátah edit: zase pozdě Aha, tak to je správně, měl jsem strach, aby mi neposlali z USA nějaké šunky, ve kterých to tak divně hrčí při pohybu ruky Hodinky jsem si prohlédl tady v krámu a koupil přes eBay za 1/3 ceny.. Akorát se docela zpožďují, naposledy jsem si je rovnal dneska v 6 večer a teď za cca 5 hodin jdou už o nějakých 8 vřetin napřed, což je sakra hodně.. asi jsem měl jít opravdu do jiné značky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 16. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2009 U mechanických hodinek se za velmi dobrou přesnost považuje nějakých -5 / + 15 (popř. 0 / + 20) sec za den, což u těch tvých bude tak zhruba odpovídat. Této přesnosti dosahuje většina švýcarských strojků. Ještě vyšší meta je -4 / +6 sec/den, to už je na certifikát COSC. Takové hodinky jsou už opravdu velmi drahé. Ale najdou se i šťastlivci, kterým hodinky bez COSC certifikátu jsou třeba jen + 2 sec / za den. Takže jestli se vejdeš do těch + 20 sec / den, tak bych to neřešil, máš na mechaniku velmi přesné hodinky. Nemůžeš to srovnávat s quartzem, tam se i na plastovém výlisku běžně dostahuje přesnost do 1 sec / den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kulix Odesláno 16. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2009 Radim ti, to neres... Jinak po par dnech tady na foru ty hodinky prodas nebo schovas do supliku a koupis si jine a jine a .. Jestli chces presne hodinky tak si kup nejake quartzky a uz se tu nevracej..Jinak v tom litas.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 16. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2009 wollové.....já kupuju hlavně quartzky a digitálky a lítám v tom stejně..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Ptacek Odesláno 19. října 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2009 U mechanických hodinek se za velmi dobrou přesnost považuje nějakých -5 / + 15 (popř. 0 / + 20) sec za den, což u těch tvých bude tak zhruba odpovídat. Této přesnosti dosahuje většina švýcarských strojků. Ještě vyšší meta je -4 / +6 sec/den, to už je na certifikát COSC. Takové hodinky jsou už opravdu velmi drahé. Ale najdou se i šťastlivci, kterým hodinky bez COSC certifikátu jsou třeba jen + 2 sec / za den. Takže jestli se vejdeš do těch + 20 sec / den, tak bych to neřešil, máš na mechaniku velmi přesné hodinky. Nemůžeš to srovnávat s quartzem, tam se i na plastovém výlisku běžně dostahuje přesnost do 1 sec / den. Tak já mám minutu a něco za den do plusu, takže to moc dobré není co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaryn Odesláno 19. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2009 Tak já mám minutu a něco za den do plusu, takže to moc dobré není co? u těchto to neřeš, je vidět, že jsi uvíznul drápkem a budeš postupovat k vyšším metám. Čest tvojí peněžence, bude mít asi dietu jestli tu zůstaneš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 19. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2009 Tak já mám minutu a něco za den do plusu, takže to moc dobré není co? Záleží na stroji. Kdyby to byla ETA, tak už je to hodně a doporučil bych u hodináře seřídit. Co za stroj používají tvoje hodinky nevím. Že by nějaká Myiota? U té by se mělo dát dostat na tu minutu, pokud vím. Samozřejmě nic neztratíš, když se obrátíš na záruční servis a zeptáš se (jaká přesnost je u nich garantována a jak je to s eventuální mezinárodní zárukou). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Ptacek Odesláno 20. října 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 Záleží na stroji. Kdyby to byla ETA, tak už je to hodně a doporučil bych u hodináře seřídit. Co za stroj používají tvoje hodinky nevím. Že by nějaká Myiota? U té by se mělo dát dostat na tu minutu, pokud vím. Samozřejmě nic neztratíš, když se obrátíš na záruční servis a zeptáš se (jaká přesnost je u nich garantována a jak je to s eventuální mezinárodní zárukou). Říkali mi tady v Čechách ve zlatnictví, že mají strojek Myiotu. Ale kupoval jsem je v USA a nebyl u nich žádný doklad.. Tady je prodávají za 10000 a já je měl za 3000, tak proto jsem šel radějo do USA.. Strojky Myioty jsou nějaké šmejdy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 Strojky Myioty jsou nějaké šmejdy? Nejsou žádný zázrak, ale jsou pověstné svou výdrží. Buď v klidu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 Ne, Myiota nejsou šmejdy, je to takový slušný standard (v rámci ceny samozřejmě). V quartzovém provedení se používají v hodinkách Citizen, jestli i v mechanice nevím. Někdy jsou i přímo označovány jako Citizen. Tu minutu za den by po seřízení mohly zvládnout. Zkus se zeptat dovozce nebo autorizovaného servisu jak je to s eventuální mezinárodní zárukou. Asi z toho nebudou zrovna nadšení, ale za dotaz nic nedáš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 mival jsem potapky Citizen se strojkem Miyota, drzely se kolem jedne vteriny denne... Quartzky nebo mechaniky? Jestli quartzky, tak tam je to jasné, u těch je cokoliv nad 1 vteřinu za den moc (Myiota a Seiko strojky mají standardně 20 sec / měsíc, Eta a Ronda -0,3 / + 0,5 sec/den a pokud mají COSC certifikát tak ještě o hodně víc). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 Quartzky nebo mechaniky? Jestli quartzky, tak tam je to jasné, u těch je cokoliv nad 1 vteřinu za den moc (Myiota a Seiko strojky mají standardně 20 sec / měsíc, Eta a Ronda -0,3 / + 0,5 sec/den a pokud mají COSC certifikát tak ještě o hodně víc). kinetic od seika mi udělal za zhruba rok -3s...quartzky jsem neměl tak dlouho abych mohl posoudit. Automat od myioty jsem zkoušel, jestli to bylo +9 za den? Nějak tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 Tak kinetic jsou přece normální quartzky. "Zvláštní" je na nich jen zdroj energie - pohybová energie nabíjí akumulátor, místo klasické baterie, dál už jsou to ale normální quartzky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 Tak kinetic jsou přece normální quartzky. "Zvláštní" je na nich jen zdroj energie - pohybová energie nabíjí akumulátor, místo klasické baterie, dál už jsou to ale normální quartzky. Jo, to nepopírám. Ale radši jsem to rozepsal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 Franto, normálně je otevři a pošteluj sám, když nebudeš zbrklej tak to není zas taková věda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2009 Alespon hodinari neumrou hlady:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se