Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Přátelé,

přestože léto je pryč, začínám uvažovat o nových potápkách. Zatím pouze ideově - lépe se mi šetří, když vím na co. Představoval bych si něco v "homerově" vyšší nižší střední třídě. Tedy rámcově něco takovéhleho:

- Cena v oblasti cca 15. tis Kč

- Alespoň 200 m

- Na kovovém tahu

- Západoevropský automatický strojek (takže nějaká ETA nebo SW...)

- Průměr nad 40 mm

- Safírové sklo

- Luneta musí být tmavá se světlým "textem", minutové indexy po celém obvodu, ne jen v prvních 15 minutách

- Ne rolex-like

- Luminiscence na vteřinovce ne ve tvaru obdélníku

- Hodinová a minutová ručka ve stejné barvě

- Datum

- Ne homage od jiných firem než originální výrobce (třeba ne 50F od MkII nebo Precisty)

- Design může být trochu neotřelý, ale ne moc. Klidně to ale mohou být vyloženě "tool watch"

- Ne vyloženě profláklá nebo mainstreamová značka

Když jsem nad tím trochu přemýšlel, tak mi zatím vyšly tyto tři kandidáti:

Marathon GSAR

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Archimede Sport Taucher

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

NauticFish 500

Napadá někoho z vás nějaký další nápad nebo komentář k těmto?

Edit: Archimede i Marathon se pochopitelně dodávají i s originálním tahem

Upraveno uživatelem Hugo14
  • Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ollech a Wajs mají pár ne-Rolex-like ne-homage kousků...

Jinak se mi z těch výšezmíněnejch tří nejvíc líbí Archimedy. A vůbec přitom nevím proč. Leda by to bylo proto, že se mi karbon na číselníku hnusí a nechtěl bych mít na hodinkách napsaný U.S.GOVERNMENT.

Odesláno

Osobní zkušenost s Archimede je velmi dobrá, doporučuju :thumbsup_anim: A jestli se ti úplně nepříčí nosit potápky na kůži, tak ten jejich žralok je fajnovej.

Odesláno

Ja mam GSARy na origos Maple Leaf tahu a jsem z nich nadsenej. Jak jsem uz nekde psal, zacinal jsem na Military quartzkach s tritiem, takze GSARy jsou moje nejhyckanejsi hodinky. Doporucuju! Jemny a pritom jakoby trochu hruby a ucelny design.

Odesláno (upraveno)
... nechtěl bych mít na hodinkách napsaný U.S.GOVERNMENT.

Ten napis je srazi do specificke kategorie kupcu, to je pravda. Ale Hugo je specificka kategorie:-)

Z vyse uvedenych bych sel prave do nich. Pokud to nemaji byt neco jako definitivni potapky. Pro me maji z vyse uvedenych - nejvetsi charisma, tritium, skvelou povest. Na strapu (vim, ma byt tah) je zeru. V tejhle cenovej relaci bych sel do nich.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno

Já ti dám specifickou kategorii!!! :) I když je pravda, že jsem poněkud militarističtěji založen.

Že to budou (pokud něco takového vůbec existuje) definitivní potápky, s tím nepočítám. Tak jako ostatní - rok, dva a pak zase budou dělat radost někomu dalšímu.

Odesláno

Marathon GSAR. :thumbsup_anim: :gunsmilie:

(Bez nápisu U.S. GOVERNMENT se také dají sehnat, ale už docela těžko. Poslední kontrakt (bez i s nápisem) byl 2007 a 2008 je už myslím jen s U.S. GOVERNMENT. Ale mně ten nápis třeba vůbec nevadí.)

Odesláno
rok, dva a pak zase budou dělat radost někomu dalšímu.

Takže tohle vlákno v podstatě můžeme chápat jako investiční pobídku na téma "Jaké hodinky byste za rok, dva chtěli, abych vám prodal?", není-liž? :D

Návštěvník Snow
Odesláno

Přidám další německou firmu, to je Nivrel. Hodinky na obrázku se jmenují Red Sea, dál má firma v nabídce ještě South, Deep, Sharck, Wild Sea. 

Vzoreček( obrázek je hanebný, ale lepší jsem nenašel) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...