Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Mágové,

mám v pácu Superoceány Profi z roku 2002 a jsem trochu nejistý v tom, jaké má být značení typu na zadní

straně. Je to typ A17345 s COSC a toto značení je v rámečku, i když na netu jsem to povětšinou viděl bez rámečku.

Že by se poslední série už dávaly do rámečků??? Nevíte o tom někdo něco? Je to žlutá verze.

Díky Štucel

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak chlapi, jelikož jste nikdo nezareagoval, tak jsem si byl nucen odpovědět sám a po dlouhém hledání jsem našel spoustu věcí, které se třeba budou někomu hodit při identifikaci tohoto typu. SUPEROCEAN PROFESSIONAL AUTOMATIC A17345 rok 2002 YELLOW

Takže ano, pozdější série byly s označením typu v rámečku.

Dále pozor na vzdálenost 21 od velké 9, vzdálenost 15 od okénka datumu, font datumu musí mít "zobáčky", velké číslice pozor na tvar, střed ručiček nesmí být černý ale kovový, vteřinovka přesně "líže" čárky vteřin, ručičky mají po dvou výřezech a tyto mají ostré úhly. Ocásek před písmenem "s" je u levého konce lehce prohnutý a ne rovný. Kov těla je matovaný, ne leštěný. Luneta má uvnitř 60 zubů, tj. na 60 cvaknutí se protočí dokola. Šroubky na lunetě musí jít lehce povolit a nesmí být zalepené. Fonty na výstupcích lunety musí jít skoro do krajů.

Okénko se svítícím bodem na lunetě naopak je poměrně malé a okraje nesmí jít ke krajům. Malé "B" je vyraženo na straně lunety mezi 55 a okénkem. Korunka bu měla jít povolit na 3 otočení. Zadní víko je na 16hran. Pokud je typ v rámečku,má fonty ražené, číslo hodinek je až u kraje a má 6 číslic laserem. Nápisy na víku jsou čistě ražené a znak a nápisy uprostřed jsou čistý reliéf. Heliový ventil je z boku proti "10". Sklíčko je mírně vypouklé a při pohledu ze strany zvětšuje a zkresluje. Kovový tah má na posledních článcích vpravo u těla hodinek vyznačen typ materiálu 879A laserem (předchozí typ bez rámečku to má vyraženo) a poslední článek nemá přesah na tělo hodinek. Nápisy na sponě Breitling, registered a stainless jsou vyražené, ale druhá strana je přebroušená, takže to na ní není vidět. Znak na sponě plechové je ražený a ne vypouklý, stejně, jako nápis Breitling 1884. Po sejmutí tahu jeho konce a i části těla hodinek zakryté tahem jsou čistě zbroušeny. Uvnitř je kalibr B17 s pozlacenými nápisy Breitling a ozdobným písmem Chronometre Officielment Certifié. Dál už jsem nelezl, nemohl jsem najít GOLU.

Štucel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...