Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
nevidim problem posunut hodinky ak prechadza datum z 30-teho na 1 veho a preskocit 31

a ak nemas pravidelne hodinku cez weekend na ruke ta si kup strojcek natahovaci made china za 10eur a mas vystarane

to co pozadujes je zbytocne draha hlupost ...ale vela ludi sa na forach pyta len aby sa pytalo :D

Ha, ha, ha opravdu nechápu tvůj příspěvek... :thumbsdown_anim:

Psal jsem to hned v úvodu, pokud chce někdo být "nejchytřejší" tak ať raději neodpovídá.

Né každý známe všechno a proto se ptáme, ale to je pro někoho zřejmě těžko pochopitelné... ;-)

Problém s přenastavením data určitě není, ale někdo má asi radši nějaký ten komfort...

Takže je vhodné vyjadřovat se konkrétně a ne prezentovat své subjektivní názory.

Je s podivem, že někteří přispěvatelé trpělivě zodpoví dotazy laiků a někteří se tu snaží "honit trika"...

Každopádně děkuji všem za jejich názory.

Upraveno uživatelem Alfan
Odesláno

Jen takové rozlišení. Jsou dvě možnosti kalendáře, co se nemusí štelovat každý druhý měsíc.

1) annual (výroční), šteluje se jen v únoru (např. Maurice Lacroix Flyback)

2) perpetual (věčný) je naprogramovaný a to včetně přestupných let. Po určité době (desítky let) se musí ale hodinky "přeprogramovat" u hodináře (např. některé modely od IWC).

Obojí je velmi drahá sranda v mechanice. Stejně tak rezerva nátahu na ten víkend. U automatů je nejlepší si koupit "vrtítko" jak zde někdo doporučoval. Stojí tisícovku i desítky tisíc.

Odesláno
a kde zjistím, jak dlouho vydrží bez pohybu...?

Díky

jestli jsem to dobře pochopil, tak 4 roky viz

hodinky by se po 24 hodinách neaktivity měly hodit do sleep modu a po následnym zatřesení ručičky dojedou tam kam maj viz

Odesláno
Jen takové rozlišení. Jsou dvě možnosti kalendáře, co se nemusí štelovat každý druhý měsíc.

1) annual (výroční), šteluje se jen v únoru (např. Maurice Lacroix Flyback)

2) perpetual (věčný) je naprogramovaný a to včetně přestupných let. Po určité době (desítky let) se musí ale hodinky "přeprogramovat" u hodináře (např. některé modely od IWC).

Obojí je velmi drahá sranda v mechanice. Stejně tak rezerva nátahu na ten víkend. U automatů je nejlepší si koupit "vrtítko" jak zde někdo doporučoval. Stojí tisícovku i desítky tisíc.

Jj, díky za upřesnění.

Ty seika kinetic byla zajímavá, pokud by měly rezervu na delší čas, alespoň víkend.

Odesláno
jestli jsem to dobře pochopil, tak 4 roky viz

hodinky by se po 24 hodinách neaktivity měly hodit do sleep modu a po následnym zatřesení ručičky dojedou tam kam maj viz

vypadá to tak, snad to bude pravda.

Odesláno

Ahoj, jak jsem to tady pročetl, tak bych ve tvém případě volil asi hodinky na baterku,vzhledem k tomu proč se ti nechce přetáčet datum.Pokud totiž zvolíš automaty, tak si uvědom, že budeš muset alespoň jedenkrát za týden seřizovat správný čas, automaty dělají +-10s/24h, takže z tovo vyplývá, že pro tebe budou ideální hodinky na baterku, na které nebudeš muset sahat,jen je nosit.Nevím jak je to s přesností u Seiko kinetik.

Odesláno

Tak jsem ještě jednou na to juknul a asi ten strojek seiko kinetic bude s přesností chodu konkurovat těm na baterku -

Kinetic revoluční technologie firmy SEIKO - quartzový strojek bez baterie mění energii vytvářenou pohybem ruky na energii, která je uložena, regulována a uvolňována s dokonalou quartzovou přesností.

Odesláno
Tak jsem ještě jednou na to juknul a asi ten strojek seiko kinetic bude s přesností chodu konkurovat těm na baterku -

Kinetic revoluční technologie firmy SEIKO - quartzový strojek bez baterie mění energii vytvářenou pohybem ruky na energii, která je uložena, regulována a uvolňována s dokonalou quartzovou přesností.

U těch modelů píšou méně než +/- 15 sekund za měsíc, což není vůbec špatný výkon :thumbsup_anim:

Odesláno
U těch modelů píšou méně než +/- 15 sekund za měsíc, což není vůbec špatný výkon :thumbsup_anim:

+/- 15 sekund za měsíc zvládnou jakékoliv quartzky i běžný "čínský šunt".

Já osobně tyhle hybridy nemám rád. Není pravda, že se v nich nemusí měnit baterie - musí. Akumulátor má omezenou životnost, obvykle se uvádí kolem 7 let (tedy asi 2 násobek oproti normálním quartzkám) a je pochopitelně mnohem dražší.

Kombinuje to jen nevýhody obou technologií.

Z mechaniky si bere vyšší cenu, nižší mechanickou odolnost a vyšší poruchovost.

Z quartzu nutnost výměny baterie (zde akumulátoru) a chybí tam to kouzlo té mechaniky.

Osobně si myslím, že je pouze jediný případ, kdy má tento způsob pohonu smysl - v případě vysokého počtu komplikací (=funkcí), které budou mít vysoký odběr energie, kdy by pak baterie vydržela jen několik měsíců.

Odesláno
+/- 15 sekund za měsíc zvládnou jakékoliv quartzky i běžný "čínský šunt".

Já osobně tyhle hybridy nemám rád. Není pravda, že se v nich nemusí měnit baterie - musí. Akumulátor má omezenou životnost, obvykle se uvádí kolem 7 let (tedy asi 2 násobek oproti normálním quartzkám) a je pochopitelně mnohem dražší.

Kombinuje to jen nevýhody obou technologií.

Z mechaniky si bere vyšší cenu, nižší mechanickou odolnost a vyšší poruchovost.

Z quartzu nutnost výměny baterie (zde akumulátoru) a chybí tam to kouzlo té mechaniky.

Osobně si myslím, že je pouze jediný případ, kdy má tento způsob pohonu smysl - v případě vysokého počtu komplikací (=funkcí), které budou mít vysoký odběr energie, kdy by pak baterie vydržela jen několik měsíců.

Hmm, takže nakonec asi nebudou automaty, ale asi fakt něco takového

http://www.newatch.com/tienda/product_info...roducts_id/5745

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...