Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Hello everybody!

Patrně nemám dostatečný přehled o trhu chronographů, proto vás chci požádat o rady/názory. Na konci příspěvku jsou uvedeny parametry, které jsou pro mě důležité. Zejména mi záleží na stroji, šroubovacích spínačích a velikosti. V případě, že nebude splněna některá ze tří hlavních podmínek, ani prosím nic nezveřejňujte. Co není uvedeno, je povoleno. :) Děkuji všem zúčastněným.

POPIS:

Pouzdro: průměr od 41 do 43 MM (max. 44 MM), šroubovací spínače chronographu, plné dýnko, WR min. 300 M, může být otočná luneta;

Číselník: na chronograph co možná nejjednodušší - bez výřezů, jediné okénko, které toleruji je datumové;

Stroj: chronograph s column wheel, datumovka, NE den v týdnu;

Cena: max. 160.000,- CZK.

Je to vůbec možné? (I na tuto otázku můžete odpovídat. :))

EDIT: Kovový tah CHCI taky. :)

Upraveno uživatelem PhoeniX
  • Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mažu "plné dýnko".

Kolik je u nás retail cena ZENITH Defy Classic Chrono Aero ve 43 MM verzi? Matně tuším, ale nevím to přesně. Líbí se mi na nich souměrné pouzdro - žádná ochrana korunky a lehce zapuštěné šroubování spínačů.

Diamondking: Díky za snahu, 40 bych nevydržel. :)

Odesláno

Nejblíž tam byly nějaKé Omegy..ale neměly ty šroubovací spínače, jinak spousta jiných, ale nic nevyhovovalo..možná nějaké Grahamy, ale ty byly velké...ach jo..to jsou starosti 160 000 litrů za hoďky. ještě, že ty starosti nemám :)

Odesláno
  Diamondking napsal:
Nejblíž tam byly nějaKé Omegy..ale neměly ty šroubovací spínače, jinak spousta jiných, ale nic nevyhovovalo..možná nějaké Grahamy, ale ty byly velké...ach jo..to jsou starosti 160 000 litrů za hoďky. ještě, že ty starosti nemám :)

Ranec je to pro mě tak velkej, že se klepu jen při výběru a nevím, jestli sumu nakonec nerozložím mezi dva kousky. Když nic nevyberu, tak určitě. O OMEGAch vím. Používají Frederic Piguet 1185 a škoda, že ty Seamastery PO Chrono mají 45.5 MM nebo, že nemám větší ruku.

Odesláno
  PhoeniX napsal:
Ranec je to pro mě tak velkej, že se klepu jen při výběru a nevím, jestli sumu nakonec nerozložím mezi dva kousky. Když nic nevyberu, tak určitě. O OMEGAch vím. Používají Frederic Piguet 1185 a škoda, že ty Seamastery PO Chrono mají 45.5 MM nebo, že nemám větší ruku.

Každopádně Ti budu držet palce ve výběru :thumbsup_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

Mě napadly akorát JLC MC Chronographe, ve Varech je maj za 170, takže na 160 bys je ukecal... Bohužel ta vodotěsnost nebude 300m. Takže nic...

Dost těžký požadavky, column wheel budou mít už asi jen in-house záležitosti a ty už z podstaty věci budou s cenou totálně mimo...

Odesláno

I tak dík.

Jinak koukám, že jsem asi zadal požadavky, které není možné nacpat do hodinek za zmíněnou cenu.

Problém je v tom... Při prodeji mých "B" jsem si prohlížel hodinky kupujícího. A byl to chronograph (ETA 7750) právě se šroubovacími spínači, které mě naprosto nadchly. Na jaře pro mě nastane příznivá konstelace hvězd pro nákup (ne, je to v zahraničí :)), ale z výběru jsem nervózní (alias pěkně v prd*li).

Jelikož jsem zaregistroval pouze OMEGA PO Chrono a potom už ZENITH Chrono Aero, chtěl jsem se zeptat místních. Tak už vím o JLC.

Odesláno
  PhoeniX napsal:
I tak dík.

Jinak koukám, že jsem asi zadal požadavky, které není možné nacpat do hodinek za zmíněnou cenu.

Problém je v tom... Při prodeji mých "B" jsem si prohlížel hodinky kupujícího. A byl to chronograph (ETA 7750) právě se šroubovacími spínači, které mě naprosto nadchly. Na jaře pro mě nastane příznivá konstelace hvězd pro nákup (ne, je to v zahraničí :) ), ale z výběru jsem nervózní (alias pěkně v prd*li).

Jelikož jsem zaregistroval pouze OMEGA PO Chrono a potom už ZENITH Chrono Aero, chtěl jsem se zeptat místních. Tak už vím o JLC.

úplně chápu tvoje muka...jsem s tebou,hele Phoenixi a proč si teda nekoupíš ty co měl onen dotyčný na ruce???

Odesláno
  tombed napsal:
úplně chápu tvoje muka...jsem s tebou,hele Phoenixi a proč si teda nekoupíš ty co měl onen dotyčný na ruce???

tam bude rovnou ta odpověď,ne??? Páč už je někdo má.......si myslím teda.......

Odesláno

Jo, to je pravda a ty chronography se mi opravdu líbí. Myslím, že klidně mohu napsat, že šlo o BREITLING Chrono Superocean. Ale když budu mít k dispozici zmíněnou částku, rád bych co možná nejvíc muziky alias technicky vyspělejší stroj. Navíc 7750 už mám. Nevím, jestli to s tím chronographem není jen přeháňka. Sám jsem zvědavý, jak dlouho mi to vydrží. :) I když u mě to tak kolísá.

Odesláno

Mám něco pro tebe - Vacheron Constantin Overseas Chronograph - zánovní v perfektním stavu cca 9 - 10 tis. USD. Splňují tvoje kritéria (skoro, udávaná vodotěsnost 150 m) a vypadají skvěle. Kam se hrabou Omegy.

post-59-1257454078.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...