Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

chci vás požádat o tipy na tento výlet. Jasně, že se toho dá spousta vygooglovat, ale třeba má někdo tady v rukávu nějaké eso.

Výlety, kultura, nákupy, restaurace ..... obchody s hodinkama ........... ???

Odesláno
Moh' bys třeba navštívit Švejnara, když mu nevyjde to eurokřeslo, bude tam smuten a sám čekat na další trafiku. Třeba bys ho ukecal na Primky ;)

Tak z toho nic nebude. Nemám nejmenší chuť stýkat se s lidma, kteří jsou ochotni ''dělat'' pro Roka.

Odesláno (upraveno)

Doporucuju navstivit mistni bluesovou atrakci Kingston Mines http://www.kingstonmines.com/flash/main.html - coz je takovej klubik mimo centrum, kam se slejzaj' lidi co maj radi bluesovou muziku. Chodi tam smeska mistnich i turistu. Je to rozhodne zazitek.

Jinak tam je jeste takova "mala Broadway" http://www.broadwayinchicago.com/ kousek od tech velkejch baraku u reky v centru, kde se hrajou show z Broadwaye, nebo ty ktere na Broadway teprve pujdou.

Upraveno uživatelem frista
Odesláno

Souhlasím ten Bluesbar je opravdu zážitek i když třebas normálně tento druh muziky neposloucháš. (nejsem si jist názvem v linku nejsou fotky - je to ten se dvěma podiama oddělenýma barem, kde kapely hrajou na střídačku, že?)

A jinak zcela jistě John Hancock tower (observatory) a jejich restauraci v 95. patře či lépe bar o patro výše. Aby se nemusela čekat fronta, tak třebas na závěr v pozdních hodinách. Ten výhled na noční Chicago z takovéhle výšky je opravdu ohromující a zanechal ve mě velmi hluboký dojem. Je to opravdu paráda. (zítra z práce přihodím fotku)

Pak možná ještě projížďka městem výletní lodí, ale oproti výše zmíněnému, je to spíš jen zabití na času než na velký dojem :)

Odesláno (upraveno)

Tady přikládám ty slíbené fotky z Hancock tower.

Potvrzuju tu větrovku - celej den to všude nepříjemně profukovalo (nevím zda je to pravidlo či nikoliv, byli jsme tam jen dvě noci začátkem května)

Edit: překlep

post-9281-1257754282.jpg

post-9281-1257754288.jpg

post-9281-1257754294.jpg

Upraveno uživatelem Milan156
Odesláno (upraveno)
Tady přikládám ty slíbené fotky z Hancock tower.

Potvrzuju tu větrovku - celej den to všude nepříjemně profukovalo (nevím zda je to pravidlo či nikoliv, byli jsme tam jen dvě noci začátkem května)

Edit: překlep

To jsme se tam museli potkat :) Ja tam byl taky na zacatku kvetna. S tim vetrem - ne nadarmo se rika "windy city". Hancock Tower mne moc nenadchnul (bydlel jsem hned vedle a vyhled z okna pokoje byl +/- stejnej), ale ten blues bar jo :) Parada !!!

Upraveno uživatelem frista
Odesláno

frista: my tam byli minulý rok, takže asi nepotkali a věř mi, to setkání by sis pamatoval :) protože naše návštěva Hancock tower končila za asistence policie, kterou jsme navzájem volali s obsluhou restaurace - oni na nás a my na ně. Byla to fakt sranda.

Bydleli jsme o pár blogu dal k té skrumáži ostatních mrakodrapů, navíc "jen" ve 34. patře, takže HT byl zážitek. Tím, že stojí trošku stranou tak je ten výhled lepší než z toho "chumlu".

Odesláno
frista: my tam byli minulý rok, takže asi nepotkali a věř mi, to setkání by sis pamatoval :) protože naše návštěva Hancock tower končila za asistence policie, kterou jsme navzájem volali s obsluhou restaurace - oni na nás a my na ně. Byla to fakt sranda.

Bydleli jsme o pár blogu dal k té skrumáži ostatních mrakodrapů, navíc "jen" ve 34. patře, takže HT byl zážitek. Tím, že stojí trošku stranou tak je ten výhled lepší než z toho "chumlu".

Teda zahravat si s CPD to je asi zážitek na celý život :) To jsem byl proti vám dost komformní ... Mimochodem krám s hodinkama, co jsem tam našel nic moc. Jenom samý rolády - maj to tam hned vedle sámošky ... Inu jiná země ...

Odesláno

jj jak říkáš, zážitek na celý život :) ale celej konflikt vyřešili na místě do ztracena naprosto profesionálně to klobouk dolu s tím, že jestli to chceme dále řešit, že máme přijít na okrsek a podat žalobu / jenže kolegové to chtěli řešit ručně na místě :) (zůstalo naštěstí jen u toho "chtěli")

Oproti tomu, když jsem viděl nekteré zásahy v Detroitu, tak to byl celkem brutus.

Odesláno

Kdy se tam chystáš? Mě se tam nejvíc líbily oslavy Sv. Patricka - obarvili celou řeku na zeleno - paráda (kdyžtak najdu někaké fotky), ale bacha - může tam bejt zima jako sviňa...

Odesláno

To Milan156: fotky paráda

To Ejabejaroz: březen, duben. Ale už bude čas objednat letenky a sehnat ubytování. Tak sháním tipy a informace. Ve hře je totiž ještě repete do NY.

Odesláno (upraveno)

Já bych doporučil Art Institute (mimochodem mnoholeté působiště jednoho našeho rodáka) - je to úžasné muzeum se sbírkami z mnoha oborů (jeden den nestačí) a dále Field Museum - to má zase největší sbírku indiánské kultury. V Chicagu byla/je velmi silná česká menšina, takže bych doporučoval poohlédnout se po jejích stopách. Navíc Chicago hrálo významnou roli v historii US (třeba prohibice - Al Capone), takže i z tohoto pohledu se tam dá leccos najít.

Jinak myslím, že nejvyšší budovou je Sears tower (nyní Willis tower) - ze které je také pěkný rozhled.

Pokud bys chtěl prozkoumat i bližší okolí Chicaga, navrhuji Lake Bluff a Lake Forest. Jsou to severozápadní předměstí Chicaga, kde se soustřeďují nejbohatší rodiny oblasti a jen výlet kolem jejich "baráčků" stojí za to.

EDIT: Při procházce městem doporučuji sledovat sochy - člověk objeví spoustu zajímavých kousků a jmen -ať již autorů nebo osobností zobrazených.

404px-Masaryk_EquChi1.jpg

Upraveno uživatelem Traveller

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...