Přejít na obsah

Výlet do Pforzheimu (Archimede showroom)

Doporučené příspěvky

Návštěvník salamio
Odesláno

Ještě jedna věc: cca 11 km of Pforzeheimu je Engelsbrand, kde sídlí Stowa. Kdyby tam měli taky něco jako showroom (už jsem poslal dotaz J. Schauerovi), tak by se to samozřejmě omrklo i tam.

Jinak ještě jednou díky kibimu za předvedení hodinek: Arcadie beru na 95% (jen zatím nevím jestli řemen nebo tah) a u těch Pilot Chrono si ještě musím rozmyslet, jestli fakt nebudou lepší Pilot (nebo Pilot XLA).

Odesláno

salamio: arcadie jsou oblekovky, tedy řemen a pilotchrona celkem pěkně snesou tah - dvěma hodinkama tak pokryješ celkem širokou paletu hodinkových dilemat jako tah/řemen, chrono/nechrono, dress/casual...

Návštěvník salamio
Odesláno

Tak mám zprávu ze Stowa:

Stowa napsal:
We would like to welcome you here in Engelsbrand and to show you are watch models. We have a showroom with museum.

Please let us know some days before, if you are planing to visit us and we will be glad to arrange an appointment.

Kindly note that all watches can be shown, but unfortunatly we do not have any watches on stock. We could send you the watch in case of ordering later.

Jak už jsem psal Honzovi v SZ, ještě nejsem rozhodnutý, kdy pojedu (mám volno oba dny). U toho pondělka mám jen trochu strach, aby v ráno nebyly v Německu zácpy kolem dálničních sjezdů.

Odesláno

Já se hlásím taky :) bohužel nemám v tyto dva příhodné dny vůbec čas, ale už dlouho rozmýšlím nákup Stowa seatime a v souvislosti s tímto pěkným výletem by mohlo být rozhodnuto...

takže pokud se pojede někdy později do Vánoc, zkusil bych se utrhnout v práci.

Návštěvník salamio
Odesláno

Takže termín je zafixován na 17.11. (spolujezdec Z.).

HonzaX: vím, že ses ozval první, ale z těch pondělních německých stau mám doopravdy trochu obavy.

miramax: pro mě je 17.11. pravděpodobně poslední volný termín do konce roku.

Odesláno

Já tam byl. Pozor, Ickler má fabriku úplně mimo Pforzheim, hledali jsme to víc než hodinu, doporučuju použít navigaci, místní firmu neznají a neporadí. V Pforzheimu je pěkný technický muzeum a za návštěvu stojí minipivovar s restaurací v centru se skvělým nefiltrovaným pivem a k jídlu s takovou plackou se zakysanou smetanou a zeleninou ala pizza. Těch asi patnáct třetinek piva ve mně zanechalo největší dojem :D z celýho výletu. Seděli jsme s kámošem v tý hospodě, na rukou oba nový automaty Limes 112, který se nám oběma zastavily, takže jsme ztratili pojem o čase. Cesta k našemu penzionu pak znamenala opět velký bloudění :D.

Návštěvník salamio
Odesláno
  Jaryn napsal:
... svoje nedam! :D

Kibi, kdy máš sraz se salamio.

, taky bych juknul jedním očkem

Sraz byl včera :mellow:. Až mě překvapilo, jak se mi ty Arcadie líbily víc než ty Pilot Chrono - proto se chci ještě mrknou na Pilot XLA.

Tak pojeď s náma a můžeš mrknut i oběma.

Návštěvník salamio
Odesláno

Už přišlo potvzení i ze Stowa:

Stowa napsal:
We are opened from 8.00 - 17.00 o'clock. We would like to arrange appointment to make sure that the collection is free for you.

Takže program je Archideme i Stowa - tím se posouvá odjezd domů na cca 16. hodinu. Zatím mám jednoho spolujezdce, kdyby ještě někdo chtěl, tak dejte vědět.

Návštěvník salamio
Odesláno

Změna trasy: protože je Z. z KV, pojede se z Prahy přes Karlovy Vary. Ale kdyby někdo z Plzně chtěl, tak to samozřejmě pak můžeme vzít přes Plzeň.

Návštěvník salamio
Odesláno

Tak už jsem z výletu zpátky a za sebe musím říct, že oněch ujetých 1429 kilometrů stálo za to. Díky Z. za příjemnou společnost a odborný doprovod.

Už mám asi i vybráno, ještě to musí schválit má osobní ministryně financí a strážkyně pokladu :).

• po měsíci...
Návštěvník salamio
Odesláno

Já už asi ne, v Archimede jsem viděl všechno, co jsem potřeboval a Stowy jsou už objednané.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...