Skeleton Odesláno 20. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2009 (upraveno) Kez by uz je nevyrabeli a nikdo je nekupoval. Ale asi to bude trochu jinak. Proste jsou tou zelenou s oranzovou trochu vystredni a nesednou kazdemu. Puvodne silene predrazene, ted uz cena klesla na srovnatelnou uroven s bilou a cernou verzi. Ale ja uz je stejne prodat nemuzu, za zadnou cenu, byly u toho, at si je jednou prodaj klucici sami ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. listopadu 2009 uživatelem Skeleton
Traveller Odesláno 20. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2009 JLC Reverso urcite stoji za uvazovani a za zkousku. Ja jim totalne propadl kdyz mi je Bandicoot pujcil na srazu v Jihlave. Jo, myslím, že to byly na srazu nejobletovanější hodinky. Jinak já bych se přikláněl k nějakým Glashutte ze serie Senator nebo Senator Sixties.
Návštěvník Tada Odesláno 20. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2009 Jo, Senator Sixties jsou perfektní, to zaoblené safírové sklo... Krásný font číslic...
D_o_S Odesláno 22. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2009 Bude Milgauss ve výrobě příští rok? Jenom abych věděl jak moc s nákupem spěchat
D_o_S Odesláno 6. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2010 No, tak po par mesicich jsem tu zas... Cekam na prodej hodinek v pozustalosti (damsky Omegy a Rolexy, pokud by mel nekdo zajem, tak PM, anebo jsou k videni u Laina), a tak pokoukavam... Milgaussy - jsou fajn, fakt se mi libily na prvni pohled... ale tatovy se zdaly moc detsky... no, chapu to, rekl jsem si ze on ma radsi usedlejsi... nicmene ukazal jsem je jednomu kamosovi, a ten mi rekl uplne to samy, tak jsem znejistel... Pak jsem si rekl, co treba submarinery... taky klasika, ale nevim, jestli na me nejsou takovy moc drsnacky... a jsou to asi nejkopirovanejsi hodinky vubec, takze takovy "jedny z mnoha"... navic treba Steinharty vypadaji podobne a daji se sehnat za zlomek ceny... No, kdybych do nich sel, tak bez data... No a nejkacirstejsi myslenka dne je Blancpain. Nevim, mozna je to chvilkova zalezitost, ale fifty fathoms se mi proste libi. No, poradte...
Návštěvník Tada Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Radši než submarinery třeba GMT Mastery
D_o_S Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 GMT mastry se mi nelibi, GMT je pro me zbytecna komplikace, kdyz nekam cestuju tak vetsinou po evrope. Kdybych kupoval Steinharty, tak tam to GMTcko klidne vemu, protoze GMT hodinky nemam, ale k teto prilezitosti bych radsi jednodussi.
Potkan Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Čéče nejdřív si to trošku urovnej.. přemýšlet nad Blancpainama a zároveň si připustit, že by sis vystačil klidně se Steinhartama? To mi přijde jako že vůbec nevíš co chceš, jenom se ti něco líbí. Musíš hodně chodit a přebírat, než zjistíš co je pro tebe to nejlepší. Za cenu Blancpainů si můžeš koupit nějaký levný GMTčka a za zbytek peněz procestovat svět a tu komplikaci využít ;-)
D_o_S Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Čéče nejdřív si to trošku urovnej.. přemýšlet nad Blancpainama a zároveň si připustit, že by sis vystačil klidně se Steinhartama? To mi přijde jako že vůbec nevíš co chceš, jenom se ti něco líbí. Musíš hodně chodit a přebírat, než zjistíš co je pro tebe to nejlepší. Za cenu Blancpainů si můžeš koupit nějaký levný GMTčka a za zbytek peněz procestovat svět a tu komplikaci využít ;-) Nad Steinhartama vůbec k této příležitosti nepřemýšlím, koupil bych je mimo, jen tak, pro radost.
D_o_S Odesláno 17. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Tak jsem to dneska opet zhodnotil... jenom takove poznatky, treba to bude nekoho zajimat BP FF - daly by se nosit, s troskou vule... jsou na me ale prilis velke + k obleku treba nic moc, imho na tom textilu... Koukal jsem na ne u Dusaka, behem 2 minut si me vsimnul prodavac, lepsi nez zkusennost predtim. Jinak o BP moc nevedel... chtel jsem vedet do kolika jsou antimagnetic, jaky maji kalibr, kdo ho vyrabi, kolik vyrobi hodinek rocne, atd, atd... Ale dal mi katalog, takze alespon neco... Puvodne jsem neplanoval jit nikam jinam, ale rekl jsem si, kdyz uz jsem v tom meste... tak jsem zasel do Carollina, puvodne jsem nechtel jit dovnitr, ale kdyz jsem videl vystavene PP Aquanaut, musel jsem si je zkusit (anebo alespon se zeptat na cenu). No, sedely fakt skvele, super hodinky, snad nejlepsi, co jsem kdy na ruce mel... ale cena 370k je proste moc, at je chci sebevic. Kdyby byly tak za 250 tak to o nic budu uvazovat opravdu vazne... jeste 260,270 bych snesl... 300, no OK. Ale 370, to uz je na to, ze je to entry model, fakt moc. No, a pak jsem si zkusil Submarinery. Wow. Necekal jsem, ze budou tak dobre. Vs Blancpain jsem citil, ze toto je "moje" velikost. Tech 45mm u BPcek bylo... no, proste nosit je jako stylovku... O tahu na submarinerech nevim co rict. Na jednu stranu bych rekl "no fuj", ponevadz je fakt jednoduchy, ne moc hezky zpracovany - lepsi dojem na me dela spona u Omeg ktery stoji polovicku. Takze tak. Na druhou stranu, je funkcni, a o tom to je. Tak nevim. Jde na submarinery dat tah z GMT II? Ten s tim racnovym mechanizmem? No, tak zase par postrehu...
Návštěvník Tada Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Tak jsem to dneska opet zhodnotil... jenom takove poznatky, treba to bude nekoho zajimat BP FF - daly by se nosit, s troskou vule... jsou na me ale prilis velke + k obleku treba nic moc, imho na tom textilu... Koukal jsem na ne u Dusaka, behem 2 minut si me vsimnul prodavac, lepsi nez zkusennost predtim. Jinak o BP moc nevedel... chtel jsem vedet do kolika jsou antimagnetic, jaky maji kalibr, kdo ho vyrabi, kolik vyrobi hodinek rocne, atd, atd... Ale dal mi katalog, takze alespon neco... Puvodne jsem neplanoval jit nikam jinam, ale rekl jsem si, kdyz uz jsem v tom meste... tak jsem zasel do Carollina, puvodne jsem nechtel jit dovnitr, ale kdyz jsem videl vystavene PP Aquanaut, musel jsem si je zkusit (anebo alespon se zeptat na cenu). No, sedely fakt skvele, super hodinky, snad nejlepsi, co jsem kdy na ruce mel... ale cena 370k je proste moc, at je chci sebevic. Kdyby byly tak za 250 tak to o nic budu uvazovat opravdu vazne... jeste 260,270 bych snesl... 300, no OK. Ale 370, to uz je na to, ze je to entry model, fakt moc. No, a pak jsem si zkusil Submarinery. Wow. Necekal jsem, ze budou tak dobre. Vs Blancpain jsem citil, ze toto je "moje" velikost. Tech 45mm u BPcek bylo... no, proste nosit je jako stylovku... O tahu na submarinerech nevim co rict. Na jednu stranu bych rekl "no fuj", ponevadz je fakt jednoduchy, ne moc hezky zpracovany - lepsi dojem na me dela spona u Omeg ktery stoji polovicku. Takze tak. Na druhou stranu, je funkcni, a o tom to je. Tak nevim. Jde na submarinery dat tah z GMT II? Ten s tim racnovym mechanizmem? No, tak zase par postrehu... Otázkou jest, zda-li by ty Pateky nešli venku sehnat lépe a za míň... Držím palce.
Rim Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Tak jsem tu... Nejdřív - reverza vůbec nepřipadají v úvahu, mě se obdelníkové hodinky vůbec nelíbí. Mám rád pouze kulaté, případně štvercové (tvar Bell and Ross, Panerai, atd.) No abych to shrnul... kolem 10 jsem začal svou obchůzku - Dušák, Bechyně, Carollinum, LBS, Antiq Panská No a mezi tim 2x Subway Takže k hodinkám, začal jsem u Dušáka... zde mě nic nenadchlo, obsluha žádná... zadíval jsem se na IWC Aquatimer limitku, tu historickou verzi... chvilku jsem o ní uvažoval, ale potom jsem si řekl, že gumový pásek není to co, bych chtěl. Moc se mi líbil Buben a Zorweg mover (takový vysoký, vypadal jako jukebox). Tak jsem šel k Bechyňovi. Zde mě obsluhovala slečna Bechyňová (tedy alespoň předpokládám, jelikož mluvila o otci... a moc jí to slušelo ), přístup byl prvotřídní. Maximální ochota, hned jsem šel po Milgaussech (původně jsem chtěl Black, nicméně ten neměli), měli "originál", tedy se zeleným sklíčkem... už na první pohled to byl úžas. Nevím proč, ale na fotkách mě zdaleka tolik neohromily. V reálu prostě 1000000x lepší. Pásek, luneta, všechno prostě sedí. Cena dobrá. Dále jsem se ptal na Watch movery, také maximální ochota vyhovět. Celkově nejlepší dnešní zážitek. Probrali jsme i Glashutte, atd. Celkově se ke mě tyto hodinky IMHO hodí, blesk je super, mám rád techniku.... no prostě jsem nadšený. Potom Carollinum. Obsluha z počátku nic moc, nicméně po chvilce konverzace lepší. Nechal jsem si ukázat VC overseas... měli stříbrný, kovový, bílý pozadí. No, moc mě nenadchly, zdají se mi na mě příliš velké. Potom donesla paní Overseas chronograph v tmavší barvě, ty vypadali o poznání líp. Zpracování OK, nicméně třeba u IWC jsou zajímavé leštěné hrany - to tu nebylo. Prostě mi přišli takové... no, jak bych to řekl... nijaké. Navíc pásek. Ze začátku jsem si říkal (když jsem je viděl na webu), že je to trochu moc reklamní tam mít ten kříž... tento pocit pominul, jakmile jsem pásek viděl, nicméně nelíbí se mi na něm velké mezery mezi dílky, a připadal mi takový rozvyklaný. Cena 250 000 Kč mi přišla přestřelená, jestli mají stát 8600 Eur. Chtěl jsem vidět svoje Pilot Mark XVI, ty něměli, pouze Piloty se stopkama... ty se mi líbili podstatně víc než Vacherony, i když se mi nelíbily (nehodí se této příležitosti). Navštívil jsem pana hodináře, asistentka (?) mi předvedla pár watch moverů, zde byl přístup už od začátku mnohem vlídnější. Když jsem byl v Carollinu naposled (tak 2,3 roky), tak jsem tam nákup konzultoval s nějakým prodavačem, jeho přístup byl mnohem ochotnější. LBS. Tak zde zklamání, neb mají jen to, co mají ve výloze (pro mě tedy nic). Nechal jsem si předvést JLC (nějaký model s víc časovými zónami, volitelnými dole). Zpracování OK, průhled taky OK, strojek docela hezký, no zase, budíky nechci, takže tenhle model by pro mě nebyl. Velikost pro mě dobrá. Nicméně pokud bych chtěl Master Control (cena 140 000, tedy stejně jako Rolex Milgauss Green), tak chtějí 50% zálohu, což nepřipadá v úvahu, pokud hodinky předem neuvidím. AP Royal Oak - když jsem je dal na ruku tak mi připadali jako Vacherony, neco mi na nich nesedělo. Prostě ne. Obsluha zde nic moc, paní nevypadaly zrovna nadšeně, že jim lezu do krámu. Takže jak to vypadá? No, asi Rolex Milgauss Green, neb další výhoda je, že si můžu nechat něco vyrýt na zadní stranu (tedy na památku). Rád bych viděl své vytoužené IWC Mark XVI, ale více méně jsem rozhodnut pro Rolexy + Watch mover. Děkuji všem za návrhy, pokud někoho něco napadne, tak pište dál.
Rim Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Tak jsem tu... Nejdřív - reverza vůbec nepřipadají v úvahu, mě se obdelníkové hodinky vůbec nelíbí. Mám rád pouze kulaté, případně štvercové (tvar Bell and Ross, Panerai, atd.) No abych to shrnul... kolem 10 jsem začal svou obchůzku - Dušák, Bechyně, Carollinum, LBS, Antiq Panská No a mezi tim 2x Subway Takže k hodinkám, začal jsem u Dušáka... zde mě nic nenadchlo, obsluha žádná... zadíval jsem se na IWC Aquatimer limitku, tu historickou verzi... chvilku jsem o ní uvažoval, ale potom jsem si řekl, že gumový pásek není to co, bych chtěl. Moc se mi líbil Buben a Zorweg mover (takový vysoký, vypadal jako jukebox). Tak jsem šel k Bechyňovi. Zde mě obsluhovala slečna Bechyňová (tedy alespoň předpokládám, jelikož mluvila o otci... a moc jí to slušelo ), přístup byl prvotřídní. Maximální ochota, hned jsem šel po Milgaussech (původně jsem chtěl Black, nicméně ten neměli), měli "originál", tedy se zeleným sklíčkem... už na první pohled to byl úžas. Nevím proč, ale na fotkách mě zdaleka tolik neohromily. V reálu prostě 1000000x lepší. Pásek, luneta, všechno prostě sedí. Cena dobrá. Dále jsem se ptal na Watch movery, také maximální ochota vyhovět. Celkově nejlepší dnešní zážitek. Probrali jsme i Glashutte, atd. Celkově se ke mě tyto hodinky IMHO hodí, blesk je super, mám rád techniku.... no prostě jsem nadšený. Potom Carollinum. Obsluha z počátku nic moc, nicméně po chvilce konverzace lepší. Nechal jsem si ukázat VC overseas... měli stříbrný, kovový, bílý pozadí. No, moc mě nenadchly, zdají se mi na mě příliš velké. Potom donesla paní Overseas chronograph v tmavší barvě, ty vypadali o poznání líp. Zpracování OK, nicméně třeba u IWC jsou zajímavé leštěné hrany - to tu nebylo. Prostě mi přišli takové... no, jak bych to řekl... nijaké. Navíc pásek. Ze začátku jsem si říkal (když jsem je viděl na webu), že je to trochu moc reklamní tam mít ten kříž... tento pocit pominul, jakmile jsem pásek viděl, nicméně nelíbí se mi na něm velké mezery mezi dílky, a připadal mi takový rozvyklaný. Cena 250 000 Kč mi přišla přestřelená, jestli mají stát 8600 Eur. Chtěl jsem vidět svoje Pilot Mark XVI, ty něměli, pouze Piloty se stopkama... ty se mi líbili podstatně víc než Vacherony, i když se mi nelíbily (nehodí se této příležitosti). Navštívil jsem pana hodináře, asistentka (?) mi předvedla pár watch moverů, zde byl přístup už od začátku mnohem vlídnější. Když jsem byl v Carollinu naposled (tak 2,3 roky), tak jsem tam nákup konzultoval s nějakým prodavačem, jeho přístup byl mnohem ochotnější. LBS. Tak zde zklamání, neb mají jen to, co mají ve výloze (pro mě tedy nic). Nechal jsem si předvést JLC (nějaký model s víc časovými zónami, volitelnými dole). Zpracování OK, průhled taky OK, strojek docela hezký, no zase, budíky nechci, takže tenhle model by pro mě nebyl. Velikost pro mě dobrá. Nicméně pokud bych chtěl Master Control (cena 140 000, tedy stejně jako Rolex Milgauss Green), tak chtějí 50% zálohu, což nepřipadá v úvahu, pokud hodinky předem neuvidím. AP Royal Oak - když jsem je dal na ruku tak mi připadali jako Vacherony, neco mi na nich nesedělo. Prostě ne. Obsluha zde nic moc, paní nevypadaly zrovna nadšeně, že jim lezu do krámu. Takže jak to vypadá? No, asi Rolex Milgauss Green, neb další výhoda je, že si můžu nechat něco vyrýt na zadní stranu (tedy na památku). Rád bych viděl své vytoužené IWC Mark XVI, ale více méně jsem rozhodnut pro Rolexy + Watch mover. Děkuji všem za návrhy, pokud někoho něco napadne, tak pište dál.
skalis Odesláno 19. února 2010 Nahlásit Odesláno 19. února 2010 Tak se honi prispevky... D_o_S: K tem submarinerum: Naramek byl predpokladam klasickej Oyster. A co spona? Maji tu novou masivni sponu (podobna je treba na novych Datejust, Milgauss)? Ta je totiz narozdil od tech starsich naprosto bezchybna. A ten samotny Oyster? Je to klasika nejklasictejsi bez kudrlinek a ozdubek, proste tri rady clanku a to je cele... mne se libi.
D_o_S Odesláno 20. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2010 Byly klasicky, brouseny, a spona stara... pockam na to, co bude v Basilej, jestli nebude novej model s novym naramkem. Jinak, da se tam dat naramek s GMTcek? Ten ma tusim tu novou sponu?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se