Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Děkuji za návrhy,

IWC Ingineur Mission Earth se mi dost líbí, obávám se, že budou moc veliké... dojdu se na ně někam podívat (Carollinum? Dušák? LBS?).

O hodinky se zajímám už leta, ale není to něco co bych řešil pořád, spíš mám takové fáze... ptám se tady proto, abych náhodou něco hezkého nepřehlídnul.

Arnold and Son - nic mi to neříká, a těžko se to bude někomu vysvětlovat, co je to za značku... to už je trochu moc "znalecké"

Odesláno
IWC Ingineur Mission Earth se mi dost líbí, obávám se, že budou moc veliké... dojdu se na ně někam podívat (Carollinum? Dušák? LBS?).

Věděl bych v Brně - ORIOSA.

Arnold and Son - nic mi to neříká, a těžko se to bude někomu vysvětlovat, co je to za značku... to už je trochu moc "znalecké"

Držíš si zdravý odstup. Toužím po něm, ale jsem lapen - bohužel. Někdy do problematiky až příliš zabředám.

Odesláno

Myslim, že tu nie je čo riešiť, ako už bolo spominane, Audemars Piguet Royal Oak su tak nadčasove a dokonale, že neexistuju lepšie/krajšie jednoduche hodinky so zakladnymi komplikaciami-datumom a centralnou sekundovkou ;)

Odesláno

No, tak nad tím přemýšlím, a čím dál víc se mi zamlouvají Milgauss...

1) Uvažji i o jiných Rolexech, čistě náhdou, Milgauss asi nejde s jinou lunetou? Libí se mi víc broušená než tato hladká

2) Jde na Milgauss Jubilee pásek? Hodí se k nim?

3) Kolik se toho vejde dozadu na vyrytí? Přál bych si "In memory of + jméno (příp. příjmení)"... vlezlo by se to tam? aby to ještě bylo k přečtení

Největší dilema mám ale z toho, že je mi jenom 20, a nevím, jak se na mě lidi budou koukat s Rolexama. Česká závist je všudypřítomná, takže:

1) Parchant jeden neví co s prachama, stejně si na ně nevydělal, je rozmazlenej, atd., atd., atd.

nebo

2) Hezký Rolexy, na jaký tržnici si je koupil?

nebo

3) (nejmín pravděpodobné) ten kluk se alespoň trochu vyzná

Taky mi trochu připadá, že Rolexy jsou spíš pro starší... tak nevím, poraďte!

P.S.: Zejtra mám naplánováno Bechyně (Milgauss, Datejust), Dušák (IWC), Carollinum (uvidíme, maj tam VC, tak snad), LBS (JLC)

Odesláno
1) Uvažji i o jiných Rolexech, čistě náhdou, Milgauss asi nejde s jinou lunetou? Libí se mi víc broušená než tato hladká

Pouze tato luneta. V realu to vypada vyborne, neboj.

2) Jde na Milgauss Jubilee pásek? Hodí se k nim?

Jestli jde, nevim, ale urcite se na ne nehodi. Klasicky oyster jim sedne jak rit na hrnec.

3) Kolik se toho vejde dozadu na vyrytí? Přál bych si "In memory of + jméno (příp. příjmení)"... vlezlo by se to tam? aby to ještě bylo k přečtení

Kdyz se podobna venovani vesla i na dynka hodinek mnohem mensich rozmeru, ktere se nosily v minulosti, tak bych se toho u 40mm Milgaussu nebal.

Největší dilema mám ale z toho, že je mi jenom 20, a nevím, jak se na mě lidi budou koukat s Rolexama. Česká závist je všudypřítomná

To uz je na Tobe. Ale, koneckoncu, hodinky budes nosit Ty, ne? Tak at Ti ostatni vlezou na hrb, co myslis...?

Odesláno
Pouze tato luneta. V realu to vypada vyborne, neboj.

Jestli jde, nevim, ale urcite se na ne nehodi. Klasicky oyster jim sedne jak rit na hrnec.

Kdyz se podobna venovani vesla i na dynka hodinek mnohem mensich rozmeru, ktere se nosily v minulosti, tak bych se toho u 40mm Milgaussu nebal.

To uz je na Tobe. Ale, koneckoncu, hodinky budes nosit Ty, ne? Tak at Ti ostatni vlezou na hrb, co myslis...?

Ohledne "at Ti ostatni vlezou na hrb" - tuto teorii razim taky, nicmene jsem zjistil, ze je lepsi neprovokovat (v tomto ohledu je IMHO lepsi si koupit treba Urwerk za 1.5mega nez Rolexy za 200 tisic, protoze laik neodhadne, kolik muzou Urwerk stat (vypadaj hezky, kdes je koupil? takovy hodinky jsou tak za 20, 30, ne?), kdezto Rolex je obecne proflakly jako spicka, je to pojem a tudiz to stoji $$$) (srovnani s auty - kdyz prijede nekdo v novym BMW, tak si reknou, to je bohac, atd., kdyz nekdo prijede ve Felicii, do ktery investoval pres mega, tak to bude vsem jedno).

Odesláno

Vubec bych tohle nesresil. Jedna se o "tool" hodinky, nijak moc napadne (stejne jako Air-King, Explorer a par dalsich) a okoli zustava klidnym. Znalci mozna vedi, jednu zkusenost mam s dotazem na fejk, ale jinak klid a pohoda v dusi. :guitar:

Odesláno
Ohledne "at Ti ostatni vlezou na hrb" - tuto teorii razim taky, nicmene jsem zjistil, ze je lepsi neprovokovat (v tomto ohledu je IMHO lepsi si koupit treba Urwerk za 1.5mega nez Rolexy za 200 tisic, protoze laik neodhadne, kolik muzou Urwerk stat (vypadaj hezky, kdes je koupil? takovy hodinky jsou tak za 20, 30, ne?), kdezto Rolex je obecne proflakly jako spicka, je to pojem a tudiz to stoji $$$) (srovnani s auty - kdyz prijede nekdo v novym BMW, tak si reknou, to je bohac, atd., kdyz nekdo prijede ve Felicii, do ktery investoval pres mega, tak to bude vsem jedno).

Nesnasim snobaky :thumbsdown_anim: ... Kup si seika a za zbytek si zahraj ruletu a mas po starosti :gun_bandana:

Odesláno

Já se přidám k tomu JLC (hájím svou stáj) - neni to frikulínská značka a za rolexových 200tis. máš kromě značky a legendy i pěkné komplikace navíc. A 100-200 tis. je velmi slušný budget i pro JLC. Navíc některé hodinky (třeba reversa) jsou přímo stvořené pro nějaké to gravírování.

To, že je ti 20 do nákupu netahej. Taky ti bude 40, 60, hodinky chceš "nafurt", takže bych se rozhodně neomezoval tím, jestli třeba reversa nejsou k tvýmu aktuálnímu věku moc papalášský nebo rolexy moc zelinářský.

Jen bych ti doporučil, aby hodinky, ke kterým máš mít nejaký vztah, měly i úctyhodnou hodinářskou historii. Tímto bohužel vylučuju ty malohodinářské fachmany pro superznalce.

Návštěvník Tada
Odesláno

JLC Reverso urcite stoji za uvazovani a za zkousku. Ja jim totalne propadl kdyz mi je Bandicoot pujcil na srazu v Jihlave. Do te doby jesem myslel, ze obdelnikove hodinky nejsou pro me. Navic jsou to jedny z mala hodinek, ktere muzes opravdu nosit bez ohledu na svuj vek.

Zrovna zitra jedu jedny Reversa vyzvednout do Wempe v Drazdanech :)

Odesláno

Tak jsem tu...

Nejdřív - reverza vůbec nepřipadají v úvahu, mě se obdelníkové hodinky vůbec nelíbí. Mám rád pouze kulaté, případně štvercové (tvar Bell and Ross, Panerai, atd.)

No abych to shrnul... kolem 10 jsem začal svou obchůzku - Dušák, Bechyně, Carollinum, LBS, Antiq Panská

No a mezi tim 2x Subway :)

Takže k hodinkám, začal jsem u Dušáka... zde mě nic nenadchlo, obsluha žádná... zadíval jsem se na IWC Aquatimer limitku, tu historickou verzi... chvilku jsem o ní uvažoval, ale potom jsem si řekl, že gumový pásek není to co, bych chtěl. Moc se mi líbil Buben a Zorweg mover (takový vysoký, vypadal jako jukebox).

Tak jsem šel k Bechyňovi. Zde mě obsluhovala slečna Bechyňová (tedy alespoň předpokládám, jelikož mluvila o otci... a moc jí to slušelo :) ), přístup byl prvotřídní. Maximální ochota, hned jsem šel po Milgaussech (původně jsem chtěl Black, nicméně ten neměli), měli "originál", tedy se zeleným sklíčkem... už na první pohled to byl úžas. Nevím proč, ale na fotkách mě zdaleka tolik neohromily. V reálu prostě 1000000x lepší. Pásek, luneta, všechno prostě sedí. Cena dobrá. Dále jsem se ptal na Watch movery, také maximální ochota vyhovět. Celkově nejlepší dnešní zážitek. Probrali jsme i Glashutte, atd. Celkově se ke mě tyto hodinky IMHO hodí, blesk je super, mám rád techniku.... no prostě jsem nadšený.

Potom Carollinum. Obsluha z počátku nic moc, nicméně po chvilce konverzace lepší. Nechal jsem si ukázat VC overseas... měli stříbrný, kovový, bílý pozadí. No, moc mě nenadchly, zdají se mi na mě příliš velké. Potom donesla paní Overseas chronograph v tmavší barvě, ty vypadali o poznání líp. Zpracování OK, nicméně třeba u IWC jsou zajímavé leštěné hrany - to tu nebylo. Prostě mi přišli takové... no, jak bych to řekl... nijaké. Navíc pásek. Ze začátku jsem si říkal (když jsem je viděl na webu), že je to trochu moc reklamní tam mít ten kříž... tento pocit pominul, jakmile jsem pásek viděl, nicméně nelíbí se mi na něm velké mezery mezi dílky, a připadal mi takový rozvyklaný. Cena 250 000 Kč mi přišla přestřelená, jestli mají stát 8600 Eur. Chtěl jsem vidět svoje Pilot Mark XVI, ty něměli, pouze Piloty se stopkama... ty se mi líbili podstatně víc než Vacherony, i když se mi nelíbily (nehodí se této příležitosti). Navštívil jsem pana hodináře, asistentka (?) mi předvedla pár watch moverů, zde byl přístup už od začátku mnohem vlídnější. Když jsem byl v Carollinu naposled (tak 2,3 roky), tak jsem tam nákup konzultoval s nějakým prodavačem, jeho přístup byl mnohem ochotnější.

LBS. Tak zde zklamání, neb mají jen to, co mají ve výloze (pro mě tedy nic). Nechal jsem si předvést JLC (nějaký model s víc časovými zónami, volitelnými dole). Zpracování OK, průhled taky OK, strojek docela hezký, no zase, budíky nechci, takže tenhle model by pro mě nebyl. Velikost pro mě dobrá. Nicméně pokud bych chtěl Master Control (cena 140 000, tedy stejně jako Rolex Milgauss Green), tak chtějí 50% zálohu, což nepřipadá v úvahu, pokud hodinky předem neuvidím. AP Royal Oak - když jsem je dal na ruku tak mi připadali jako Vacherony, neco mi na nich nesedělo. Prostě ne. Obsluha zde nic moc, paní nevypadaly zrovna nadšeně, že jim lezu do krámu.

Takže jak to vypadá? No, asi Rolex Milgauss Green, neb další výhoda je, že si můžu nechat něco vyrýt na zadní stranu (tedy na památku). Rád bych viděl své vytoužené IWC Mark XVI, ale více méně jsem rozhodnut pro Rolexy + Watch mover.

Děkuji všem za návrhy, pokud někoho něco napadne, tak pište dál.

Návštěvník Tada
Odesláno

Dej tem reversum sanci,zkus je,stejne jako ty jsem tvrdil ze obdelnik nikdy... :D

Jinak teda ty Milgauss, se zelenym sklem budou jednou vzacne :)

Dej tem reversum sanci,zkus je,stejne jako ty jsem tvrdil ze obdelnik nikdy... :D

Jinak teda ty Milgauss, se zelenym sklem budou jednou vzacne :)

Odesláno

''Jinak teda ty Milgauss, se zelenym sklem budou jednou vzacne''

No to možná jo, ale co na nich chlapi všichni vidíte ?

Zkoušel jsem jak ty zelený, tak ty s bílým cifrem a nic, vůbec nic. :worried_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno
''Jinak teda ty Milgauss, se zelenym sklem budou jednou vzacne''

No to možná jo, ale co na nich chlapi všichni vidíte ?

Zkoušel jsem jak ty zelený, tak ty s bílým cifrem a nic, vůbec nic. :worried_anim:

Třeba to, že se prý už zelená verze nevyrábí :) Mě se líběj, nějsou ani moc velký, ani moc malý... Vteřinovka ve tvaru blesku tomu dává šmrnc :)

Odesláno
Třeba to, že se prý už zelená verze nevyrábí :) Mě se líběj, nějsou ani moc velký, ani moc malý... Vteřinovka ve tvaru blesku tomu dává šmrnc :)

Ahoj,

ach ták. No já to nelseduju. Ceníkovka těch zelenejch byla 5.110,- ojro. Ty bílé stály 4.810,- .

Ten blesk mě na těch hodinkách vadil víc než ''korunka''.

Hlavně aby byl D.o.s. spokojenej. :)

Návštěvník Tada
Odesláno
Ahoj,

ach ták. No já to nelseduju. Ceníkovka těch zelenejch byla 5.110,- ojro. Ty bílé stály 4.810,- .

Ten blesk mě na těch hodinkách vadil víc než ''korunka''.

Hlavně aby byl D.o.s. spokojenej. :)

V Rajchu maj na zelených 5tis a říkali, že jim tam leží už dost dlouho, že se v Německu neprodávají...

Odesláno
V Rajchu maj na zelených 5tis a říkali, že jim tam leží už dost dlouho, že se v Německu neprodávají...

No vida, teď je nikdo nechce a za dvacet let se z nich možná ''chronomagoři'' pos..ou. Kdo ví ???

Škoda, že nemám přebytečných 5tisíc evropských. Risknul bych to. Protože bych je nenosil, byl by to za ty roky

fakt unikátní kousek. :thumbsup_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

No, oni na ebay už teď chodí za docela zajímavé ceny :)

V Německu se neprodávají prý protože jsou na ně němečtí zákazníci moc konzervativní...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...