Přejít na obsah

pravopis

mischa

Doporučené příspěvky

Návštěvník salamio
... i ti kteří už vůbec netuší že byl nějaký MSDOS, texťák T602 a počítače 386 s pamětí 2 Mb. Co to je ta netiketa? To existuje? Pořád o tom někde čtu a tak nějak to vypadá že to znamená že se může cokoliv co se mi zrovna hodí. Kdysi bylo nepsané pravidlo že diakritiku není vhodné používat když si nejsem zcela jistý že to příjemce dobře dekóduje. Dnes počítače běžně zvládají hebrejštinu, japonštinu, minimálně dvě čínštiny a několik azbuk takže tenhle důvod padá. Těch pár podivností jako třeba můj stařičký Palm, je opravdu bez významu.

T602: jéje, pamatujete na článek Martina Maniše T602: poněkud drahá konverzní utilita? A bratři Kameničtí, to bylo něco!

Paměť 2MB? Můj první počítač měl 1 kB, pokud nepočítám papírový z ABC, ten měl ještě míň (osm okének, do kterých se psaly mezisoučty a výsledky).

Na gymplu jsem makal celé léto v pekárně, abych si za nekřesťanské peníze mohl pořídit z druhé ruky TI59 ? vrchol kalkulaček té doby (960 kroků nebo 100 pamětí!).

Sakra, to mě zase popadla nostalgie, jdu se ožrat!

Upraveno uživatelem salamio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 288
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nic si z toho nedělej, i tak jsi zahrnut mezi neznalce. To, co jsi napsal, by správně bylo: "a pohlazení duše, jež denně s nešvary......"

Aj, Henry, když se sobě koukne do gatí, on se tam vidí být ženou? :eek:

-- Když už chceme použít přechodník a nejsme si zcela jisti, jak se to dělá, vzpomeňme si prosím na příslušnou školskou přechodníkovou triádu, v tomto případě

"čta, čtouc, čtouce".

Pak už jen správně vybrat: první tvar je pro číslo jednotné, rod mužský; druhý tvar pro číslo jednotné, rod ženský a střední; třetí tvar pro číslo množné (bez ohledu na rod).

Ufff...pánové, máte pravdu. TREST SMRTI!

Omluvou mi budiž 2 skutečnosti:

1) Spěchal jsem za svými 3mi dcerami, stiženými neštovicemi (2) a virózou(1).

2) V posledních x letech jsem na přání čtenárů mých kratičkých povídek ze života používal jazyka valašského, byť klávesnice neobsahuje všechny potřebné znaky. Jazyk valašský používá pouze přechodníku přítomného s koncovkou -a/-aci . V některých částech Valašska se ovšem používalo -a/-acy. I/Y se totiž ve valaštině vyslovují, tudíž mi stačilo vzpomenout si, jak mluví děda, babička...a se spisovnou češtinou nebyl problém.

Ještě jednou se všem omlouvám a prosím za prominutí a shovívavost. "Šak su enem hlůpý Valach."

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio
Já si právě nalil Key rum do kokosovýho mlíka... a není to vůbec špatný...

Já momentálně portský.

Key rum, portské ? to jsou ti dekadentní zhýralci!

Já zůstávám věrný jen lehce upgradnuté poctivé kombinaci lihovina+pivo :). Prapor revoluce třímám dál v své ruce! Sakra, to zas zítra budu v práci vypadat :rolleyes:.

Jako bych už nebyl v prd.li s hodinkami, tak mi teď teda doktorka zakázala chlastat a poslala mě na sono jater, ale to všechno budu dělat až po novém roce. Takže do Vánoc ještě musím stihnout vypít, co se dá. Těžký úděl potulných intelektuálů :blink:.

post-9394-1259016732.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem todle vlakno s hruzou v ocich precetl... a udelal zaver.

Protoze to nepobiram, budu volit slova tak abych se I a Y vyhnul.

Carkam a hackum, shodam podmetu s cimsi se zdaleka vyhnu.

Take zadam o prideleni vlastniho editora.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio

Ale abych tady jen neoftopičoval: Henry, fakt si z toho nic nedělej. U nás se taky i/y jasně vyslovovalo, takže diktáty na toto téma měli skoro všichni v pohodě. Je dobře, že se regionální rozdíly stále drží! Unifikace je smrt!

A ještě více zpět k tématu: kdyby měl náhodou někdo původní vydání Eisnerovy Chrám i tvrz, tak ji za rozumnou cenu koupím. Mám jen fotoreprint, který není špatný, ale originál je originál.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio
"... původní vydání Eisnerovy (knihy) Chrám i tvrz..." - To bylo dobře, ne?

No jasně, ten další příspěvek byl nepovedený pokus o žert v kontextu zdejšího tématu.

Maminka mi říkala, že nemám žertovat, jsem-li na kaši.

Odkaz ke komentáři

kuuva píčus reklama, já jsem to nemyslel tak, že přestaneme psát o budíkách, já myslel jen na zachování zcela základních gramatických návyků. Drobné nedostatky jsou mi u prdelky, jen se vyvarovat těch zcela základních a neustále se opakujících typu: "Miláčku, co bude k obědu? já nevím, vem si chleba s máslem"..... Jednou to vydržím, ale dvacetkrát, padesátkrát..... to ne

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio
kuuva píčus reklama, já jsem to nemyslel tak, že přestaneme psát o budíkách, já myslel jen na zachování zcela základních gramatických návyků. Drobné nedostatky jsou mi u prdelky, jen se vyvarovat těch zcela základních a neustále se opakujících typu: "Miláčku, co bude k obědu? já nevím, vem si chleba s máslem"..... Jednou to vydržím, ale dvacetkrát, padesátkrát..... to ne

Amen.

Pora na dobranoc,

bo już księżyc świeci.

Dzieci lubią misie,

misie lubią dzieci.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio

Je to krása ? rádi bychom se seznámili :). Bohužel se ta naše opice nechtěla nechat posadit před monitor a čuměla na mě, co to blbnu s tím foťákem, ale s kočkama se kamarádí, když se jí nebojí.

post-9394-1259023971.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...