Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím a prosím o radu,

skvělé Archimede pilot chrono mi vypadly z ruky na měkký koberec asi z výšky 30-40 cm a od té doby se děsivě předbíhají o několik hodin denně:( Předtím šlapaly téměř na vteřinu přesně, možná přidaly 1 vteřinu za týden.

Vůbec si neumím vysvětlit, co se s nimi mohlo stát, že takhle ulítávají. Ten náraz byl opravdu malý.

Mám je ještě v záruce (nákup 3.3.2008).

Je lepší poslat je skrze Chronoshop opravit do firmy, nebo doporučíte nějakého hodináře ve uvedených místech.

Díky moc všem

Odesláno
vyskočený vlásek.. někdy stačí málo. klidně je pošlete, často je opraví už pošta nějakým nárazem při přepravě :)

... :thumbsup_anim: co tak znovu pustit na ten měkký koberec..No já bych to neriskoval a poslal na opravu, i když nevím, jestli by to bylo na záruku..pád hodinek na zem se na záruku nejspíše nevztahuje.. :(

Návštěvník Tada
Odesláno

Česká pošta je dobrej hodinář - mě takhle opravili i Eta 7750 chronograf :) Za pár korun a za týden :D

Odesláno
Zdravím a prosím o radu,

skvělé Archimede pilot chrono mi vypadly z ruky na měkký koberec asi z výšky 30-40 cm a od té doby se děsivě předbíhají o několik hodin denně:( Předtím šlapaly téměř na vteřinu přesně, možná přidaly 1 vteřinu za týden.

Vůbec si neumím vysvětlit, co se s nimi mohlo stát, že takhle ulítávají. Ten náraz byl opravdu malý.

Mám je ještě v záruce (nákup 3.3.2008).

Je lepší poslat je skrze Chronoshop opravit do firmy, nebo doporučíte nějakého hodináře ve uvedených místech.

Díky moc všem

Skvělé, díky moc. Opravu samozřejmě zaplatím, moje blbost. Hodinky odešlu v pondělí.

Odesláno
Skvělé, díky moc. Opravu samozřejmě zaplatím, moje blbost. Hodinky odešlu v pondělí.

Já se skromně považuji za dobrého hodináře :thumbsup_anim:, můžeš mi je poslat poštou z Plzně, Prahy, nebo třeba Baden-Badenu. :rolleyes:

Návštěvník Tada
Odesláno

Zkus je zabalit a chvíli je kutálet doma po podlaze nebo ze schodů, vyjde to asi tak jako přeprava poštou :)

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak jsem archimedy chvíli kutálel dle rady a už zas běhají jak mají :D Akorát nechápu, že je možná taková "závada", která se tak lehce stane a ještě snáz opraví...

Návštěvník Tada
Odesláno
Tak jsem archimedy chvíli kutálel dle rady a už zas běhají jak mají :D Akorát nechápu, že je možná taková "závada", která se tak lehce stane a ještě snáz opraví...

:thumbsup_anim: Fakt? Nebos vyměkl a poslal je hodináři? :D

Odesláno
:thumbsup_anim: Fakt? Nebos vyměkl a poslal je hodináři? :D

jen tak lehce jsem je poválel a zase běží přesně jako předtím - max +1 vteřina/týden:)

je tu nějaký odborník, který by mě vysvětlil vyskočený vlásek, nebo o co se to jednalo?

Odesláno
jen tak lehce jsem je poválel a zase běží přesně jako předtím - max +1 vteřina/týden:)

je tu nějaký odborník, který by mě vysvětlil vyskočený vlásek, nebo o co se to jednalo?

Na to asi zase nemusí být odborník, pokusím se jako laik, zažil jsem to s Glycinama od Kamila a pak měl na něj blbý dotazy, proč se tolik předbíhaj. Jak máš v hodinkách takovou tu spirálu :-)) co se mrská semtam, tak zkrátka nárazem + vhodným překulením se dvě točky té spirály přesmýknou přes sebe a tím se vlásek zkrátí a začne kmitat rychleji. Stačí pak vhodný pohyb, něco jako když chceš srovnat zamotanou peřinu, spirála se hezky srovná a je klid ;-) Teda - když máš kliku, což ty jsi měl a já tenkrát taky.

Odesláno
Na to asi zase nemusí být odborník, pokusím se jako laik, zažil jsem to s Glycinama od Kamila a pak měl na něj blbý dotazy, proč se tolik předbíhaj. Jak máš v hodinkách takovou tu spirálu :-)) co se mrská semtam, tak zkrátka nárazem + vhodným překulením se dvě točky té spirály přesmýknou přes sebe a tím se vlásek zkrátí a začne kmitat rychleji. Stačí pak vhodný pohyb, něco jako když chceš srovnat zamotanou peřinu, spirála se hezky srovná a je klid ;-) Teda - když máš kliku, což ty jsi měl a já tenkrát taky.

Děkuji za vyčerpávající odpověď :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...