Jaryn Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 To se snad natahuje rumpálem nebo kladkostrojem? Ale je to zajímavý (až na tu cenu) to bych musel prodat barák sobě i sousedovi
mechano Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 mechano: Žádné strachy, za chvíli to okopčí nějací číňani, pak si to pořídíš, rozmontuješ a přijdeš na to To si ale fakt neumím představit.
Návštěvník Tada Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Takhle jsem to pochopil já: 1. Ty helikoidální pružiny nepohání strojek přímo, ale natahují kulatý pérovník tak jak ho známe. 2. O přenos jejich síly na pérovník se stará "linear high strenght regulator" nebo-li hezky česky lineární regulátor vysoké/velké síly. 3 Pružina v pérovníku se udržuje v konstantním napětí (asi je to potřeba pro přesnější chod hodinek), je tam "bi-planetary differential", planetový diferenciál, který přenáší informaci, kolik síly je momentálně uloženo v hnací pružině, v klasickém pérovníku. 4. Informace, kolik síly je uloženo v pérovníku se přes ten diferenciál přenáší na "automatic torque system", automatický systém točivého momentu, který se stará o uvolnění energie helikoidálních pružin, která přes "linear high strenght regulator" natáhne pérovník a jsme zpátky u bodu 2...
Hajek Odesláno 10. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 Tak to je bomba, doufám, že je představí na Baselu.
cigi Odesláno 14. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2009 Tado, to bude jako ftip o čínským kosmonautovi při napínání luku, ne Nejvíce mně zaujala ta (asi) zarážka korunky, je to jak na ruce nosit katapult Ale nápad je to vskutku šaramantní, to jo !!
Jaem Odesláno 14. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2009 Z tohto projektu zacinam mat zmiesane pocity. Prvy kus mal byt na trhu uz v januari 2008, doteraz malo byt vyrobenych 38 kusov (cena 600 000CHF), cize mohol stihnut aj Bazilej. A napriek tomu su stale len nakresy, 3d vizualizacie, no fotky realnych hodiniek nie su. Niekde som cital, ze musia vyriesit aj puzdro, ktore musi zniest tlak/tah tych pruzin.
Návštěvník Tada Odesláno 15. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2009 Tado, to bude jako ftip o čínským kosmonautovi při napínání luku, ne Nejvíce mně zaujala ta (asi) zarážka korunky, je to jak na ruce nosit katapult Ale nápad je to vskutku šaramantní, to jo !! Ten neznám... To co jsem výše napsal je víceméně jen překlad toho, co je na jejich stránkách...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se