scott_vichy Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Ahoj, chtěl bych si koupit Trasery, ale už dlouho se rozhoduji, jestli mám volit 6504 Black Storm Pro nebo 6504 Diver yellow. Především mi jde o čitelnost za káždého počasí. Hodinky mají stejnou stavbu, parametry. Žlutá barva je výrazná, takže si myslím, že Divery budou za šera čitelnější než Black Stormy. Ale zajímá mě, jestli je velký rozdíl v osvětlení a jak vypadají v noci. Divery svítí modře, čili jsou lépe čitelné pod vodou (příležitostně se potápím, ale ne do takové hloubky, kde by byla absolutní tma, takže bych nebyl schopen rozeznat kolik je hodin) a Black Stormy zeleně, na které je lidské oko nejcitlivější, takže se nám budou zdát jasnější. Já opravdu nevím které. Ze všecho nevíc bych asi bral Black Stormy se žlutým podkladem (líbí se mi červená sekundovka a odpolední čas (military time). Jen škoda, že se nevyrábí. Chtěl bych znát Vaše názory, pište, jestli máte nějaké zkušenosti s těmito hodinkami, moc bych to ocenil. Předem moc děkuji.
Ivan Lelák Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Mám Trasery troje. První byly 6504 Black Storm Pro, NATO řemen, nosím je hlavně na motorku do terénu, projely se mnou několikrát Rumunsko, slovenské hory, koupaly se, potápěly, válely v blátě, štípaly dřevo... Je to neuvěřitelné, ale není na nich ani stopa po jakémkoliv opotřebení či škrábancích, takže mohu vřele doporučit. Stormy se mi líbily proto, že jde o limitovanou sérii a mají červenou vteřinovku. Nikdy je neprodám, pojí nás tolik zážitků, že už k sobě patříme. Když jsem kupoval další (Super Sport Chrono), měl jsem v ruce i jiné, s modrým osvětlením. Zajímavé, atraktivní ale trochu méně kontrastní, pod vodou je to asi jinak. Takže jestli žluté nebo černé, podsvícení zelené či modré? Neuděláš chybu ať se rozhodneš jakkoliv, řiď se vkusem, co se Ti líbí a pro jaké příležitosti je budeš nosit. Pokud netrváš striktně na military vzhledu, zvaž ještě Super Sport Chrono, mám modré, už jsou asi vyprodané, ale dají se sehnat ještě černé a jsou úžasné, precizní zpracování, safír bez antireflexu (Black Storm Pro mají myslím jednostranný antireflex), chronograf 1/10 vteřiny apod. Navíc ve výprodeji za super cenu. Držím palce a pak se pochlub.
scott_vichy Odesláno 8. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Moc děkuji za odpověď. Super Sporty nejsou špatné, ale přece jen preferuji víc military vzhled. To je přesně to, co mě tak uchvátilo. Cena ve výprodeji je opravdu lákavá, ale popravdě je mi úplně jedno, kolik za ně dám. Samozřejmě že bych si asi nekoupil Omegy za půl milionu, ale jestli budou stát, 4, 6, 8 , 10 nebo 12 tisíc, tak to je mi jedno. Je to pro mě taková srdeční záležitost a chci, aby byly dokonalé. Víc mě to tíhne k těm Diverům, ta žlutá se mi opravdu líbí, ale mám trošku obavy s modrého osvětlení. Před nedávnem jsem někde na internetu četl silně negativní kritiku, a tak z toho nemám dobrý pocit. Je pravda, že v opravdu velké hloubce ve vodě by byly jedinečné, ale takové věci dělám pro radost a zřídka, čili bych asi potápění ve výběru nezohledňoval. Viděl jsem u kamaráda 6500 v noci a vím, že zelená svíti krásně. Zajímalo by mě srovnání čitelnosti modrého a zeleného osvětlení za podmínek, kdy jde už poměrně špatně vidět na ciferník a přitom tritiové osvětlení ještě není tak výrazné. Takové to dobře známé nechutné šero při jízdě autem, když se stmívá nebo v mlze.
Diamondking Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Už tady někde zaznělo, že ta modrá svítí méně než zelená. Kolega má Supersporty a svítí hezky
StanoBare Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Asi pred polrokom som letel v lietadle, a ked sa ide spat, vypinaju osvetlenie, je tam take polosero, a vtedy mi do oka padli hodinky, tak jasne vysvietene zelenkave svetlo. Vtedy som este netusil - co to! teraz viem aj vdaka tomuto foru. Ak to bol mb - microtec H3, tak uz mam predstavu. A dodnes to bubla v hlave, mat nieco take. Aj ked Superluminova svieti tiez pekne a vcelku s dobrou vydrzou, mozem len potvrdit.
vendy Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Mám Supersporty od Kubsona,ty mají svícení zelené a srovnával jsem je s Trasery Blue a to modré svícení opravdu není tak výrazné jako zelené,je ale pravda že ve tmě,když se oči trochu akomodují,tak modré svícení je dostatečné.Při šeru je zelené svícení ručiček výraznější i když menší trubice v indexech ještě tolik ,,nezáří",čitelnost je velmi dobrá.Jsem na luminiscenci u hodinek hodně ,,zatížený" a fakt jsem lepší hodinky ještě neměl.Ať si vyberete kterékoli, chybu neuděláte.
scott_vichy Odesláno 8. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Zásadní odpověď, moc Vám všem děkuji. Takže teď už si jen stačí hodit kostkou které
MartyNbk Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Já mám zelený, je to super. Jak už tu někdo psal: první hodinky, které si v šeru zakrývám, abych na ně lépe viděl !
6ndrasek Odesláno 7. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2012 Ahoj,koupil jsem teď P 6506 Commander 100. Měl jsem půjčené i modré Classic, ale ta modrá je vážně výrazně slabší. Můžu jen doporučit zelenou ;o)
6ndrasek Odesláno 7. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2012 Ahoj,koupil jsem teď P 6506 Commander 100. Měl jsem půjčené i modré Classic, ale ta modrá je vážně výrazně slabší. Můžu jen doporučit zelenou ;o) BTW: po 10 minutách není oproti zbytku co mám doma s jakoukoliv luminiscencí co řešit. Jsou výrazně lepší
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se