Wachn Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Já mám s Primkama jeden jediný problém. Cena. Koupil bych si třeba SupeSporty, ale ne za 10k Taky se mi líbí Orlík, ale ta cena
Tomasek Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Bobr napsal: Můj názor je, že co se týče designu pouzder, může se současný Prim směle měřit s kýmkoliv. Rezervy zatím trochu vidím v ručkách a cifernících a zejména mi vadí, že za požadované ceny bych si představoval alespoň základní úpravy strojků. Jinak k žehrání na ceny - co s nimi? Když zlevní, poklesne jenom prestiž značky a víc lidí si je asi stejně nekoupí ... Kdepak! Vysoká cena nerovná se vysoká prestiž, ale přesně NAOPAK!
Honza49 Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Tomasek napsal: Kdepak! Vysoká cena nerovná se vysoká prestiž, ale přesně NAOPAK!. Tomu nerozumím, to bych potřeboval vysvětlit.
Bobr Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Jistě, vysoká cena se nerovná vysoká prestiž, ale vysoká prestiž se VŽDYCKY (bohužel) rovná vysoká cena a tak jsem to myslel.
Tomasek Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Honza49 napsal: Tomasek napsal: Kdepak! Vysoká cena nerovná se vysoká prestiž, ale přesně NAOPAK!. Tomu nerozumím, to bych potřeboval vysvětlit. Jak už bylo výše zmíněno u Primek, spousta je, zřejmě víceméně právem, pokládá za kvalitní hodinky, ale ta cena... Prestiž/image značky se buduje velmi dlouho (o tom píšu na jiném místě), a vyšší/vysoká cena je pak logickým důsledkem vysoké prestiže. A potom vlastně i slovo "vysoká" je pojem relativní. Podíváš se třeba na Vacheron a řekneš si "to je peněz!", ale k té značce to tak nějak patří a nepřijde ti to zas tak divné. Když si však řekneš "ty Primky jsou kvalitní a hezké, ale tolik za ně nedám", může to znamenat, že cena "předběhla" prestiž značky. A tak si paradoxně osobně myslím, že pokud by Prim zlevnily (rozumně), jejich image by spíše vzrostla.
Tazatel Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Tomasek: Já si myslím, Prim by klidně zlevnit mohl, ale kdyby měl větší obrat. Primky se přece jen prodávají pouze v ČR a to ještě ne každý fanda do hodinek si je koupí. Nejsem si jist, zda-li je pro firmu ekonomicky dlouhodobě možné prodávat hodinky za nižší ceny. Sice by se našlo více lidí co by si Primky koupilo, ale narůst zájemců by nebyl, podle mého odhadu, nijak zvlášť strmý oproti stávajícím cenám.
Tomasek Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Tazatel napsal: Tomasek: Já si myslím, Prim by klidně zlevnit mohl, ale kdyby měl větší obrat. Primky se přece jen prodávají pouze v ČR a to ještě ne každý fanda do hodinek si je koupí. Nejsem si jist, zda-li je pro firmu ekonomicky dlouhodobě možné prodávat hodinky za nižší ceny. Sice by se našlo více lidí co by si Primky koupilo, ale narůst zájemců by nebyl, podle mého odhadu, nijak zvlášť strmý oproti stávajícím cenám. Možná, i když asi tak jednoduché to nebude. Tam je (důvodů pro vyšší cenu) určitě více - plánovaný zisk, výše všemožných nákladů, marketing a určitě i posílení exkluzivity atd., a hlavně zřejmě jejich kombinace (těch důvodů). Proto jsem psal "rozumné zlevnění" tak, aby se okruh zákazníků trošičku rozšířil a finance firmy moc neutrpěly. Takový krok by byl investicí a krokem k zákazníkovi. A taky bych se trochu zamyslel nad prodejní politikou, protože prodávat přes kamenná hodinářství a zároveň přes firemní web, a tím vytvářet svým vlastním prodejním partnerům konkurenci, to mi opravdu nepřipadá šťastné řešení... To už se však moc míchám do interních věcí Eltonu, howgh.
Honza49 Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 2Tomášek. Tomu rozumím, ale mám jedny Primky doma a myslím, že je minimálně srovnatelná např. s Tisoty. Spíš jsou kvalitější a vzhledem k množství, které vyprodukuje, je logické, že jsou dražší, než nějaká masovka. Je fakt, že jejich vzhled je spíše konzervativní, ale když se dělala Linea LE, tak nikdo ani nepomyslel na nějakou avangardu, to znamená, že jdou správným směrem. Chci si koupit PRIMky s modrým ciferníkem a modrým páskem na denní nošení k džínám, a kromě nich mi je za rozumnou cenu nechce nikdo udělat. A vzhledem k tomuto přístupu, lze cenu akceptovat.
Kubík Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Mě osobně Primky přijdou drahé jako prase, co se týká designu - neviděl jsem naživo, takže nechci ani chválit ani kritizovat. Mě oslovuje třeba daleko víc nabídka mkIIwatches nebo něco podobného, kde si můžu namíchat, co potřebuju, za slušný peníz ve slušné kvalitě. Jenom tomu chybí to jméno Prim. Takže zase je to o tom, co kdo chce, je to o koupi příběhu , který je s hodinkama spojený ...něco jako ... : to jsou kvalitní, pěkné hodinky Prim, navazujeme na tradice, vlastenectví atd. Prim orlík bratru za 30 k A TO JEŠTĚ S TOU OŠKLIVOU CENTRÁLNÍ VTEŘINOVKOU. Mno, takže je to na každém, proč to řešit.
Onisan Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Je asi těžké hodnotit hezké/ošklivé .. to je měřítko kdy se tady můžeme překřikovat jako trhovkyně a stejně se nedohodnem.... To je o vkusu a ten máme každý jiný... já mám na ruce Azimuthy Bombardier I a pro někoho to jsou hnusné hodinky... Někomu se líbí Sieko a já bych si je nedal na ruku ani zadarmo (jakékoliv) cenu má diskuse o kvalitě, záručním a pozáručním servisu v poměru k ceně ... případně jako, asi nejhůře měřitelnou kategorii, zvuk značky....
babaq Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Tomasek napsal: ... Když si však řekneš "ty Primky jsou kvalitní a hezké, ale tolik za ně nedám", může to znamenat, že cena "předběhla" prestiž značky. A tak si paradoxně osobně myslím, že pokud by Prim zlevnily (rozumně), jejich image by spíše vzrostla. Ano, tohle vyjádření mi přijde jako docela výstižné. Ona prestiž není něco, co definuje ředitel firmy. Prestiž totiž definují *zákazníci* firmy. A jestli docela hodně lidem (i mně) připadají Primky jako docela předražené, tak "cena předběhla prestiž". Přesné, výstižné, pravdivé. Např. hodinky Orlík jsou docela pěkné (jediné z produkce ELTONu, které mě trošku oslovují), ale jejich cena je naprosto ujetá - na těch hodinkách přece není nic tak zásadně "jiného", aby to tu cenu odůvodňovalo...
Leos Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Upřímně, kolik lidí u nás ví, že značka Prim existuje a vyrábí krásné hodinky? Já se to dozvěděl před pár týdny z malinké zprávy v nějakém časopise. Našel jsem si je na netu a líbily se mi. Moc. A teď pročítám chronomag skoro každý den a jsem stále více nadšený. Všem okolo sebe říkám, víš že Prim dělá hodinky? S mechanickým strojkem. A pořád čekám, že mi někdo řekne no jasně ty to nevíš... Ale zatím jsem se pokaždé setkal jen s údivem a otázkou kde se dají vidět. Možná to povědomí o značce je pozadu za kvalitou výroby a přístupem k zákazníkovi... Přijde mi, že jen budu opakovat, co zde bylo různými slovy mockrát řečeno. Do každého výrobku se musí "rozpustit" fixní náklady a ty jsou stejné ať těch výrobků prodáte deset nebo deset tisíc. Pořád musíte svítit, topit, splácet leasing na stroje, platit zaměstnance. A všechno co se vymyká sérii a jde vstříc individuálním přáním zákazníka jsou zase náklady navíc. Takže podle mého názoru primky nejsou tak drahé proto, že si tím chtějí vybudovat pověst prestižní značky, ale proto, že jim prostě ta cena v kalkulacích takhle vychází. A vlastní zkušenost? Budete se smát, ale já primky (myslím ty nové) v ruce natož na ruce ještě neměl. Na otázku, kde bych je mohl vidět, když bydlím kousek od Prahy mi dali mobilní telefon na pana ředitele, že se s ním mám domluvit a že mi je sám předvede. Nádhera, určitě zavolám, takový přístup k zákazníkovi, který chce utratit nějakých 10.000 korun je úžasný. Ale nevím jestli se tím to povědomí o značce a počet zákazníků rozšíří rychleji než...ale přeju firmě jen úspěch. Opravdu. Jo a ty primky si koupím. Omlouvám se za ukecanost.
Tazatel Odesláno 29. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2006 Onion: A proč by sis na ruku žádné Seika nevzal, ještě k tomu ani zadarmo? Nelíbí se Ti design nebo že je to jiná cenová skupina a nebo Ti vadí masová produkce?
Jeremy Odesláno 30. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2006 Tazatel napsal: Onion: A proč by sis na ruku žádné Seika nevzal, ještě k tomu ani zadarmo? Nelíbí se Ti design nebo že je to jiná cenová skupina a nebo Ti vadí masová produkce? Jsem na tom stejně jako Onion a tak odpovím možná i za něj. Prostě z nich nic necítím, vůbec nic.. Cena nerozhoduje - přeci jen, když už jakékoli hodinky máte pár týdnů, tak je úplně fuk, kolik stály, to šetření a vybírání je už dááávná historie. Myslím, že se tomu říká utopené náklady. Design už rozhoduje a to je ono - nic z nich necítím, stejně jako z asijských aut. Vím, že jsou kvalitní a mají skvělý poměr užitek/cena.. ale tak nějak mi přijdou všechna stejná a "bez duše". Můj problém, subjektivní. Masová produkce mi taky nevadí, na to kašlu. Přece jen mám Omegy a to je podobná masovka. Ale když vedle sebe položíte bondovské Seamastery a opěvované Seiko Samurai, je tam rozdíl. Někdo ho vidí, někdo ho vidí obráceně a někdo ho nevidí vůbec. Zaplať Pán Bůh, že těch posledních je na Chronomagu málo.. :-)
Bobr Odesláno 30. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2006 Trošku jsi ovšem sklouzl k srovnávání nesrovnatelného (cca 150 US$ x 1500 US$). Polož vedle Seamastrů některé Seiko z řady Prospex nebo Brightz a hned je to o něčem úplně jiném!
Tazatel Odesláno 30. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2006 Jeremy: To už sme tu řešili, takže to nebudu komentovat
Jeremy Odesláno 30. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2006 > Tazatel: Jasan.. :-) > Bobr: No koukal jsem na ně na webu (chápu, není to ono) a je to úplně stejné srovnání. Snad jen s tím, že ten Samurai mi přijde hezčí.
Onisan Odesláno 30. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2006 Jeremy to za mně o těch Seikách napsal naprosto přesně Díky
bunny Odesláno 30. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2006 Leos: no ja uplne suhlasi s tebou... pristup vedenia firmy k zakaznikovi je celkom fajn, verim, ze maju aj skusenych ekonomov, ktori im vypocitaju a povedia akym smerom sa uberat, aby jeden z cielov firmy - ziskovost bol naplneny, ale potrebne je si uvedomit, ze fixne naklady sa skutocne premietaju do produkcie a to dost zvysuje cenu, kedze Prim vyraba nizsie objemy, teda potom cena je naozaj trosku premrstena (pojem trosku som pouzil preto, aby ste sa velmi nenahnevali), ale je dost premrstena... a pocet fanatikov, ktori si kupili tuto znacku sa znizuje, lebo pani vy nechcete vsetky modely znacky Prim, ale aj ine, vsak? ) takze ta cena, ci si to priznate alebo nie je premrstena, lebo fixne naklady musite uhradit pri predaji 50ks alebo 50000ks... je to len cista ekonomika, nic viac... a nakoniec, napriek tomu vsetkemu rozmyslam na kupou Linea40
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se